Hierin worden dingen uit het dagelijks leven geplaatst.

Wij gaan verhuizen: Introductie

Door Kiswum op zondag 4 augustus 2019 14:00 - Reacties (16)
Categorieën: Dagelijks leven, Verhuizen, Views: 3.309

Enkele weken geleden stond de wereld op onze kop. We moesten in 1 weekend de keuze maken om een andere woning te kopen en om akkoord te gaan met de geschatte verkoopwaarde.
Gaan we het doen of niet, wat zijn de voor -en nadelen, wat als we morgen niet kunnen beslissen en de woning maandag via de makelaars wordt aangeboden? Kunnen we de woning dan nog kopen vanwege de vele opbieders? Wat als we het niet doen? Hoe zullen de kinderen ermee omgaan als we in de drukke / spannende december periode de sleutel krijgen?

We gaan even een aantal jaren terug. Mijn vrouw komt uit een dorp, in de omgeving van Eindhoven. Ik heb enkele jaren in datzelfde dorp gewoond, dus we kennen de omgeving wel goed. Zo'n 11 jaar geleden hebben we besloten om naar mijn stad: Eindhoven, te verhuizen en een jaar later kwam een voormalige huurwoning vrij met Koopgarant voorwaarden. Dit ging via een bepaalde constructie van woonorganisatie: Domein. Bij de aanschaf van die woning moesten we snel schakelen. Dit soort grote woningen waren zeer populair (dit was nog nèt voor de bankencrisis in Nederland). Daarnaast konden we de woning met 25% korting aanschaffen, waarbij je samen met de verkoper deelt in het verlies en in de winst van de woning en kan je de woning gegarandeerd binnen 3 maanden terugverkopen.

We zijn inmiddels beland in 2019 en zijn de woningprijzen weer boven het niveau van 2009 (het begin van de crisis in NL). Via mijn schoonmoeder kregen we te horen dat haar oude buren gaan verhuizen. Dat is dus in de straat waar mijn vrouw is opgegroeid. Deze omgeving lijkt geschikter te zijn voor onze opgroeiende kinderen van 3 en 7 jaar. Dit komt met name door de kindvriendelijker buurt (met een speeltuin om de hoek) en enkele basisscholen op loopafstand van de woning.
Mij vrouw gaf aan dat die woning in zeer goede staat zou zijn en dat er veel is verbouwd. Mijn vrouw is daar overigens al enkele jaren niet meer geweest en het sentiment plus het geheugen van vroeger, kan enkele jaren later toch nèt wat anders zijn. Soms dacht je als kind dat iets gigantisch groot was en blijkt het (nu als volwassene), toch minder imposant te zijn.

Voordat we te horen kregen of en wanneer we de woning konden bezichtigen, hadden we alvast informatie ingewonnen over de globale waarde van onze woning. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten wat je met je huidige hypotheek (die nog 20 jaar vast staat) kan doen. Dat je die kan aflossen staat vast, maar wellicht zijn er nog andere opties beschikbaar. Na gesprekken met verschillende hypotheekverstrekkers, weten we wat we aankunnen en wat de voorwaarde zijn om weer voor een NHG hypotheek te mogen kiezen. Met de informatie over de hypotheekhoogte, konden we voorbereid de bezichtiging doen bij de oude buren van mijn vrouw.

De woning zag er inderdaad zo uit als mijn vrouw het zich (gedeeltelijk) had voorgesteld. Het huis is zo goed als instapklaar en de begane grond is goed aangepakt. De woonkamer is dankzij de uitbouw groter dan we momenteel hebben. De keuken is vrij nieuw en de stijl past goed bij ons. De begane grond is volledig voorzien van vloerverwarming en op zolder is een dakkapel over de gehele breedte van de woning en zijn er 5 zonnepanelen om het huis, gedeeltelijk, van stroom te voorzien. Via de grote schuifdeur loop je in de onderhoudsvriendelijke tuin en daar is tevens een van mijn belangrijkste voorwaarden aanwezig: De mogelijkheid om de motor in een garage of schuur te plaatsen.

De eerste verdieping en zolder is iets kleiner dan wat we nu hebben, maar dit is voldoende voor ons gezin. Met twee normale slaapkamers, kinder-/computer-/hobbykamer en een zolder heeft het huis eigenlijk alles wat we nodig hebben. Als we de woning zouden kopen, dan is de kans groot dat onze woonlasten omlaag gaan, doordat we een lagere hyptheekrente kunnen krijgen dankzij de aflossing en aangaan van een nieuwe hypotheek. Daarnaast hoeven we geen aparte garage meer te huren voor de motor.

Dan is daar het moment dat we te horen krijgen wat de huidige bewoners van plan zijn. Twee dagen na ons bezoek zouden zij een traject ingaan waarbij de woning via een makelaar in de verkoop zou gaan. Deze afspraken konden ze annuleren, maar dat doen ze alleen doen als er een koper van de woning zich aanmeld. Deze onderhandse verkoop heeft zowel voor de koper als verkoper voordelen. De verkoopkosten gaan namelijk omlaag en het proces is sneller te realiseren.
Wij hebben het gevoel dat dit eerlijke verkopers zijn en de woning + omgeving lijkt voor ons een betere keuze te zijn.

Toen stond onze wereld op onze kop. Dat weekend moesten we beslissen wat zouden gaan doen.
Blijven zitten waar we zitten, verhuizing naar een andere woning in een andere stad/dorp of wachten op een betere aanbieding?
Na vanalles tien keer te hebben nagelopen, hebben we besloten om in het diepe te springen.
We gaan het huis kopen! We gaan verhuizen!
  • Hoe gaan we het de kinderen vertellen?
  • Welke maatregelen wil ik toepassen om het A-label huis, nog groener te maken?
  • Hoe zorgen we ervoor dat de kinderen zo stressvrij mogelijk door deze periode komen?
  • De jongste wordt in oktober 4 jaar en de sleuteloverdracht is in december (kan helaas niet 1 / 2 maanden later), laten we hem in oktober naar de basisschool gaan of pas in januari?
  • Laten we de kinderen dan op dezelfde fantastische basisschool in Eindhoven zitten tot 1 januari of laten we ze pas halverwege 2020 naar het dorp komen?
Meer over onze zoektocht en keuzes voor onze woning/hypotheek/scholen, zijn te lezen in mijn volgende blogs. De frequentie van die blogs is afhankelijk van de drukte om ons/mij heen en tevens van de komende blogs die ik zal maken naar aanleiding van mijn bezoek aan de IFA in Berlijn en de organisatie van de allereerste Xiaomi Meet-up in Nederland.

Alle blogs in deze serie zullen via het onderwerp: Verhuizen, te vinden zijn.

Techtesters.eu wordt versterkt met 3 reviewers.

Door Kiswum op zaterdag 1 april 2017 17:00 - Reacties (14)
Categorieën: Dagelijks leven, Review, Views: 4.363

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/2017/04/Techtesters_eu.jpg


https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/2017/04/April_fool2.jpg


Nada en Stephan (ook wel bekend onder Foritain), hebben de hulp ingeschakeld van Pim (pclinde), Herman (Kiswum) en Wesley (Frozen). Deze reviewers zijn voor velen geen onbekenden en door hun krachten te bundelen hopen ze nog meer verschillende reviews van een hoger niveau uit te kunnen brengen. Elke persoon heeft zijn eigen expertise en manier om producten te tonen. Door de verscheidenheid te benadrukken, zullen de productfoto's op dezelfde manier worden getoond, hieraan wordt niets veranderd. De individuele websites zullen op de den duur worden aangepast. Hierdoor zullen de sites van Pim (http://dehardwarerecensent.nl), Wesley (De officiële blog van Frozen) en Herman (http://www.kiswum.com), binnenkort worden omgevormd tot een eigen blog of nieuwssite.

Lees verder »

Vaarwel 2015, welkom 2016

Door Kiswum op maandag 15 februari 2016 14:22 - Reacties (6)
Categorie: Dagelijks leven, Views: 4.207

Uhm Kiswum, het is al half februari en jij komt aanzetten met dit topic!?

Ja sorry, ik was even in een winterslaap en ik leef met mijn hoofd in China, daar was het namelijk pas op 8 februari nieuwjaar :)

Ok voor het derde keer op rij is hier een blog over hetgeen wat er in het voorgaande jaar was gebeurd. Met welke voorspelling had ik het bij het rechte eind over 2015?

Lees verder »

Mijn eigen site is online

Door Kiswum op donderdag 23 april 2015 10:43 - Reacties (16)
Categorie: Dagelijks leven, Views: 3.933

Dit keer geen uitgebreide blog, maar een mededeling.
"Kiswum, your smartphone reviewer", heeft een eigen site geopend.

Om activiteiten die commercieel gevoelig liggen, heb ik besloten om dergelijke activiteiten te gaan posten op mijn eigen website. De afgelopen weken ben ik op zoek gegaan naar een goedkope en beheersbaar platform.
Deze non-profit activiteiten gaan dan plaatsvinden op:
www.kiswum.com

Lees verder »

Vaarwel 2014 en welkom 2015

Door Kiswum op vrijdag 2 januari 2015 18:00 - Reacties (5)
Categorie: Dagelijks leven, Views: 2.963

Ruim 1 jaar geleden maakte ik al een blog over hetgeen wat in 2013 hot was en er in 2014 uit zou gaan komen.
Hier het bericht van: van eind 2013

Dit waren mijn voorspellingen voor 2014:

http://tweakers.net/ext/f/1zgfs4XXjkSmEBjPTkWbaidn/full.png
Verkeerde voorspellingen:

• Er zal een nieuwe dans hype ontstaan waaraan ik niet zal ontkomen.
Er was geen danshype, maar er waren wel 2 belangrijke trends: Looming en de Icebucket challange, aan beide hypes heb ik overigens niet mee gedaan :)

Lees verder »