Vaarwel 2013 en welkom 2014

Door Kiswum op dinsdag 31 december 2013 19:08 - Reacties (5)
Categorie: Dagelijks leven, Views: 4.946

Wat gebeurde er in 2013:

Nieuws in Nederland:
* De dans van het jaar: Harlem Shake, ik heb er niet aan meegedaan, maar ik heb wel genoten van de filmpjes.
* Discussie van het jaar: Zwarte Pieten, mag hij/zij wel of niet geschikt worden. Conclusie, dit jaar nog wel.
* Is er nog privacy: Door Wikileaks is de discussie losgebarsten over privacy. Wie kunnen er tegenwoordig met ons meelezen en blijft er nog iets geheim? Ik heb me er persoonlijk niet veel mee beziggehouden. Dat er van hogere hand, telefonisch kan worden meegeluisterd of je internetverkeer achterhaald kan worden was volgens mij al in de jaren 90 bekend.
* De crisis is bijna voorbij: Ik heb er nog niet veel last van gehad. Ik raakte mijn baan kwijt, maar in no-time kon ik weer (op eigen verzoek) part-time op een andere afdeling aan de slag. Volgens het CBS was Nederland op het nippertje van het jaar alsnog uit de crisis door een groei van 0,1%!
* Social media: Hyven gaat niet meer, vrienden onthyven zit er niet meer in en tieners ontvluchten Facebook doordat hun ouders nu weten om te gaan met Facebook.
* Prins Willem-Alexander is Koning geworden en wat mij betreft doet hij het momenteel heel erg goed en blijft hij dicht bij zijn volk staan.

De techniek:
* Smartwatches: Ze zijn steeds belangrijker geworden, maar kunnen de basisfunctie over het algemeen niet overnemen van een normale horloge.
* Hybride laptops: Deze tablet+laptop/ultrabooks werden aan het einde van het jaar heel erg betaal door de komt van de Asus Transformer T100 met een volledige Windows 8.1 en een prijskaartje van € 349,-.
* Chinese smartphones: Door de zeer betaalbare prijs, verbeterde kwaliteit, gebruikte hardware en eigen identiteit is het een geduchte tegenstander geworden van de gevestigde orde (Apple, Samsung en HTC).


* BitCoins: Ze zijn al een aantal jaar op de markt, maar het hoogtepunt was er dit jaar, met name door de grote publiciteit is het een bekend begrip geworden. Waarschijnlijk is het nu te laat om hierin in te stappen, maar de toekomst zal dit uitwijzen.

Persoonlijk:
* Relatie: Dit jaar heb ik mijn vriendin na 6,5 jaar verrast met een mooie goud/witgoude ring waardoor haar status van vriendin naar verloofde is gegaan.


* Vervoer: Met de inruil van onze Skoda Fabia hatchback naar de immens grote Skoda Octavia hatchback is onze rijbeleving enorm verbeterd (terwijl deze al goed was). Het voelt nu alsof we gewoon in een Audi A4/Volkswagen Passat rijden.
* Tweakers: Ik heb meegedaan met 2 activiteiten voor Tweakers. De belangrijkste daarvan was het bouwen van PC's voor kinderen waarvan de ouders het financieel lastig/moeilijk hebben.
* Fora: Ik heb me dit jaar zoveel mogelijk laten zien op diverse fora, om adviezen en hulp te bieden, maar eigenlijk ook wel om soms hulp te krijgen. Ik ben momenteel actief op GOT, Skodaforum, Xiaomi.eu.
* Opleiding: Ik heb 3 Microsoft cursussen gevolgd om van MCSA 2003 naar 2008 en 2012 te gaan, maar tot op heden is dit niet gelukt. Doordat ik alles lees, maar niet snel genoeg op kan slaan en doordat de motivatie er niet echt is, was ik niet sterk genoeg om mezelf klaar te stomen voor de examens. Deze cursus had ik aangevraagd doordat ik mogelijk zonder werk zou komen te zitten, maar op dit moment is dit niet perse nodig voor mijn huidige functie.
* Huwelijken: We hebben dit jaar mogen genieten van 3 mooie huwelijken van 3 bijzondere stellen. We hopen dat we zelf een beetje in de buurt komen van het genot dat we hiervan hebben gehad.
* Rijbewijs: Dit jaar was er eindelijk mijn felbegeerde examen. Het examen om mijn rijbewijs compleet te maken. Dit is degene die ik eigenlijk al vanaf het begin af aan wilde hebben. Na mijn B (auto), C (vrachtauto), D (bus), was daar eindelijk de A (motor) rijbewijs. Ik had er nog even aan getwijfeld om ook even snel de C achter B te doen, maar doordat we de komende 5 jaar nog geen caravan gaan gebruiken, heb ik die gedachte weer laten varen. Ik heb nu dus de volgende categorieën op mijn rijbewijs staan AM,A,B,C & D.


Nu de shortlist voor 2014:

Nieuws in Nederland
* De waarde van Bitcoins zal, tegen mijn verwachting in, alsnog verder stijgen.
* Er zal een nieuwe dans hype ontstaan waaraan ik niet zal ontkomen.
* NL-Alert blijkt niet aan te slaan, de reden is voor mij duidelijk, maar steeds meer mensen zullen dit uitschakelen om accu problemen te voorkomen.
* Het is tijd voor een nieuwe muziek stijl, in 2014 is het weer zover. Dan zal Nederland niet alleen in de ban zijn van een nieuwe dans, maar ook een nieuwe muziekstijl.
* Er komt weer een protest aan het eind van het jaar, ik vermoed dat men zich dan tegen het vuurwerk zal keren. Persoonlijk vind ik dat deze traditie er gewoon in moet blijven, want dat is iets waar ik als kind heel erg van heb genoten (en stiekem vind ik het nog steeds leuk om "rotjes" af te steken).
* Nederland is in ban van het nieuwe programma Utopia, maar na 1 maand zwakt het aantal kijkers af en blijkt de formule niet helemaal aan te slaan.

Techniek:
* De hybride laptops krijgen een upgrade waardoor er voor elke prijsklasse interessante keuzes zijn
* Smartwatches worden niet alleen smarter, maar worden interessanter voor een grote doelgroep. Ze zullen waterdicht zijn, minimaal 1 week mee kunnen, op diverse platformen gaan werken, stand-alone zullen werken en goedkoper zullen worden.
* De strijd om grotere smartphones is gestaakt, men zal zich dit jaar vooral storten op hogere resoluties op 5" - 5,5". Helaas (voor mij) zullen er niet veel krachtigere 4,3/4,4" smartphones worden uitgebracht. De Sony Xperia Z1f/Z1s zal vermoedelijk de krachtigste zijn en blijven in deze klasse. Begin 2014 zal deze waarschijnlijk buiten Japan verkrijgbaar zijn.

Persoonlijk:
* In 2014 zal ik mijn vriendin, "mijn vrouw" gaan noemen en zal ons gezin dezelfde achternaam hebben. Het nadeel is dat het huwelijk waarschijnlijk een hoop geld zal kosten en we zullen nu echt op veel dingen (tijdelijk) bezuinigen, waaronder mijn graag geziene gadgets.
* Mede daardoor hoop ik nog meer gadgets uit China te mogen verwelkomen, waarbij ik hopelijk interessante reviews zal schrijven.
* Ook dit jaar zullen we niet een grote prijs in een loterij winnen, maar we blijven stug betalen voor onze loten :)

Bedankt voor het lezen van mijn laatste blog van het jaar!

Hierbij onze laatste voetafdruk van het jaar op Tweakers.


Mijn volgende blog zal een remake zijn van mijn allereerste blog: "Mobiele abonnementen". Deze zal in week 2 van 2014 uitkomen.

Volgende: Top-11 energieleveranciers 03-'14 Top-11 energieleveranciers
Volgende: [Reclame alert] Mijn merk(en) in 2013 12-'13 [Reclame alert] Mijn merk(en) in 2013

Reacties


Door Tweakers user Snowmiss, dinsdag 31 december 2013 20:58

Veel succes met alles in 2014!

Enne, een huwelijk *hoeft* niet veel te kosten, maar zeker als je getrouwd bent, in de gaten houden hoe je met je gadget om blijft gaan.

voor je het weet komen er zomaar een paar gadgets bij ;)

Door Tweakers user Frozen, dinsdag 31 december 2013 23:35

Persoonlijk:
* Relatie: Dit jaar heb ik mijn vriendin na 7 jaar verrast met een mooie goud/witgoude ring waardoor haar status van vriendin naar verloofde is gegaan.
Ook op facebook veranderd of niet? :P
Beste wensen!

[Reactie gewijzigd op dinsdag 31 december 2013 23:35]


Door Tweakers user snoos, woensdag 1 januari 2014 14:40

Maandag even papiertje ondertekenen en het is gratis :P
Erg leuke post om te lezen en mooie ringen.
Een fijn 2014 toegewenst

[Reactie gewijzigd op woensdag 1 januari 2014 14:41]


Door Tweakers user Redesign1, woensdag 1 januari 2014 20:50

een trouwerij? :D
dat moet gevierd worden
we houden het wel leuk

Door Tweakers user PcDealer, zondag 12 januari 2014 20:31

Je staat niet vermeld op de bedankpagina van de tweakers actie :(

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.