Asus Transformer Book (TX300)

Door Kiswum op woensdag 24 oktober 2012 11:03 - Reacties (300)
Categorie: Launch-events, Views: 35.893

Changelog:
10-01-'13: Hands-on filmpjes van de CES toegevoegd.
28-10-'12: Mogelijke prijzen geplaatst
24-10-'12:
- De websites van Asus zijn nu volledig in gebruik, in het artikel is een link toegevoegd naar de website incl. beeldmateriaal en de overige specs.
- Speclijst van de Asus website gebruikt.
- Plaatjes toegevoegd van de tablet
- Volledige naam aangepast van het systeem, typenummer/naam is TX300

Inleiding
Op 23 oktober 2012 om 21.00 uur Nederlandse tijd was het zover. Het zou een mooi spektakel worden, net als Apple die dag, kon je bij Asus ook iets moois gaan ontdekken. Op de website van Asus: http://www.asus.com/vivo/en/index.htm werd via een Teaser duidelijk gemaakt dat er nieuwe systemen het levenslicht zouden krijgen.

Om 21.00 uur zag ik helaas nog steeds het teaser filmpje en niet een livestream zoals bij de Asus Padfone2 eerder wel het geval was. Om 21.05 nog steeds geen filmpje, maar de countdown stond gewoon op 00:00:00. Het zal me toch niet gebeuren dat ik op mijn Asus Transformer 1 mijn werkelijke opvolger zou gaan missen? Ik ben dus naar boven gegaan en achter mijn pc gekropen, maar ook daar was er nog niets te zien. Na eindeloos refreshen en het bezoeken van de Facebook-pagina van Asus werd het duidelijk dat er gewoon geen livestream te zien is. Er was vanuit London en New York helaas geen connectie richting mijn huis, net als bij velen andere mensen die hierop hadden gewacht.

Uiteindelijk is er rond 22.30 duidelijkheid gekomen en zag ik de productlijn in een filmpje van Asus voorbij komen. Ik was niet echt onder de indruk van het filmpje, maar we hadden in ieder geval nieuws over een aantal producten.

Wat wil ik wel en wat wil ik niet
Het systeem waar ik eigenlijk naar uit keek was de Asus Transformer Book (TX300). Dit is een 11,3"/13" of 14" ultrabook/laptop, maar met een afneembaar scherm. Het doel wat ik heb met deze laptop is om hem als netbook/mini laptop op de bank(leuning) te kunnen gebruiken.
Doordat de Asus Transformer 1(TF101) met Android niet altijd even krachtig genoeg is of sommige websites niet goed geladen worden ben ik momenteel nog "verplicht" om een Windows pc te gebruiken. Zo lui als ik ben, wil ik niet van de bank af om vervolgens eenzaam boven te zitten of de HTPC in de woonkamer te gebruiken, waardoor het tv-beeld niet meer aanwezig is. Hierdoor maak ik dan ook gebruik van een rdp programma op mijn systeem om een pc over te nemen, waardoor ik bepaalde acties alsnog in een Windowsomgeving kan uitvoeren.
Verder wil ik nog weleens lange teksten typen en dit lijkt mij niet handig om op een tablet uit te voeren, vandaar dat ik ook zo blij ben op mijn aangekoppelde toetsenbord op de TF101. Je ziet nog weleens combinaties voorbij komen met een toetsenbordje die je onder je scherm kunt schuiven of los tegen de tablet gekoppeld kunnen worden. Dit lijkt mij in een aantal situaties niet heel erg handig. Je moet op de bank namelijk je scherm nog steeds vast blijven houden en op je schoot is het helemaal een drama (in mijn gedachte). Om lekker te surfen is de muis niet altijd even ideaal en daardoor browse ik veel met mijn vinger op het scherm.

Mijn nieuwe systeem moet een vast toetsenbord hebben, een beschikking hebben over een multitouch touchscreen en het liefst zo portable mogelijk, maar toch groot genoeg om goed te kunnen surfen en eventueel spellen op te spelen met een externe muis.

Het enige product die dit allemaal in huis heeft is momenteel de Asus Transformer Book (11")
Volgens diverse reviewers die aanwezig waren heb ik hier de specs verzameld welke ik van de diverse websites heb geplukt (helaas heeft Asus deze op het moment van schrijven nog niet vermeld).
Inmiddels heeft Asus een website gelanceerd en zijn de specs geheel zichtbaar.

http://liliputing.wpengine.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2012/10/tb_01.jpg

Demo van de Transformer
Op dit moment is het systeem getoond met een 13,3" scherm, volgens eerdere geruchten zou er ook een 11" en 14" hiervan komen.

Specificaties
 • [b]OS System[/b]
 • Windows 8
 • [b]CPU[/b]
 • Intel® Core™ i5-3317U
 • Intel® Core™ i7-3517U
 • [b]Memory[/b]
 • DDR3 1600MHz 4GB Dual Channel
 • [b]Storage[/b]
 • 128G MSATA Gen III SSD (Pad), 500G HDD (Dock)
 • [lb]Display[/lb]
 • 13.3" IPS panel , FHD 1920x1080 (350nits high brightness)
 • [lb]Camera[/lb]
 • Built-in HD front camera/ 5M & 720p recording rear camera (Optional)
 • [lb]Connectivity[/lb]
 • 802.11 b/g/n Bluetooth 4.0 + EDR
Interface
 • 2-in-1 Audio Jack (Head Phone/Mic-in)
 • 1 x Micro HDMI
 • 1 x Micro SD Card Reader (SDHC/SDXC)
 • 2 x Internal Microphone
 • 1 x Stereo Speaker (SonicMaster)
 • 1 x Proprietary dock port
 • 1 x Magnetic DC-IN port
Dock I/O
 • 1 x Standard SD Card (SDHC/SDXC)
 • 1 x Mini-Display port (above FHD output)
 • 1 x Gigabit Lan port (10/100/1000)
 • 2 x USB3.0
 • 1 x Stereo Speaker (SonicMaster)
 • 1 x Magnetic DC-IN port
Battery
 • 38Whr (Pad), 23Whr (Dock)
Alles wat je nodig hebt zit in het scherm, net als de Transformer serie zit hierin het moederbord, SSD schijf, geheugen, etc. In het toetsenbord zit een extra accu zoals we al gewend zijn van Asus, maar ook een extra hardeschijf voor opslag en het toetsenbord heeft ook verlichting achter de toetsen.

Previews

Volgens Ubergizmo zal de Asus Tablet Book zo'n $1000-$1300 gaan kosten. Tegenwoordig zien we de trend dat dit 1:1 wordt overgezet naar Euro's. Voor een dergelijke ultrabook/tablet zijn dit prijzen die redelijk realistisch zijn.

Het is nog even wachten totdat deze uit zal komen, waarschijnlijk zal dit binnen enkele maanden gebeuren, maar mogelijk in Q1-2013.
We wachten af!

De Nederlandse website tabletsmagazine, heeft prijzen en release date gepubliceerd van de 13" Transformer book.
De prijs voor de Intel Core i5 komt op 1299 euro uit en de Intel Core i7 komt op een prijs van maar 100 euro extra, namelijk 1399 euro.
Er wordt door de website doorgegeven dat het systeem in december naar Nederland zal komen.

De meest recente preview van Tweakers.net over de Transformer Book
reviews: Asus Transformer Book: langverwachte tablet-Zenbook


Bron:
www.tabletsmagazine.nl/20...jgt-prijs-van-1-299-euro/


Edit: Inmiddels zijn we in januari beland en Asus geeft aan dat er momenteel nog geen releasedatum bekend is. Er wordt zelfs aangeraden de release date in de gaten te houden op bijv. Tweakers.net!

korte Hands-on filmpjes op de CES 2013 in Las Vegas

CNET
Laptop Magazine
Linus Tech Tips

1e Nederlandse winkel die de Transformer een prijs heeft gegeven en de verwachte levertijd vermeld:
Coolblue / laptopshop.nl
Met dank aan indofk

Tot slot nog een mooi filmpje van diverse concurrenten
http://youtu.be/AYuPq2OAV7M

Gebruikte bronnen:
http://ultrabooknews.com/...ing-details-teaser-video/
http://www.techinstyle.tv...et-asus-transformer-book/
http://liliputing.com/201...3-convertible-tablet.html
http://www.ubergizmo.com/...ransformer-book-hands-on/
http://www.asus.com/vivo/en/transformerBook.htm
http://transformerbook.asus.com/

Volgende: High-end toestel in een klein jasje 11-'12 High-end toestel in een klein jasje
Volgende: Mobiele abonnementen 10-'12 Mobiele abonnementen

Reacties


Door Tweakers user Pixeltje, woensdag 24 oktober 2012 11:21

Dat klinkt zeker als een mooi apparaat. Ik ben benieuwd hoe de combinatie van bruikbare laptop en tablet zicht gaat verhouden; ik kan me lastig voorstellen dat de laptop zo stevig is als eentje zonder afneembaar scherm, maar Asus heeft me al eerder positief verrast.

Door Tweakers user jbdeiman, woensdag 24 oktober 2012 11:59

Pixeltje schreef op woensdag 24 oktober 2012 @ 11:21:
Dat klinkt zeker als een mooi apparaat. Ik ben benieuwd hoe de combinatie van bruikbare laptop en tablet zicht gaat verhouden; ik kan me lastig voorstellen dat de laptop zo stevig is als eentje zonder afneembaar scherm, maar Asus heeft me al eerder positief verrast.
Als ik de eerdere tab van Asus (transformer prime) bekijk, dan kan ik je vertellen dat het echt (bijna) zo stevig is als een echte laptop. Qua specs lijkt me heerlijk. Je kan het meenemen/ gebruiken als Tab, maar ook als PC. Grootste voordeel is daarbij dat je heel vrij bent in mobiel gebruik. Ik heb nu nog wel eens een laptop en tablet bij me. De ene om snel dingen op te zoeken en de ander om op te typen e.d.
Heerlijk product zo'n transformer book als het de verwachtingen waarmaakt t.a.v. de specs.

Door Tweakers user Kiswum, woensdag 24 oktober 2012 12:17

Bij de 1e Transformer is het ontwerp echt zeer stabiel, als je het niet zou weten, dan zou je denken dat het gewoon een laptop is. Het scharnier werkt prima en je kunt het scherm redelijk ver naar achteren zetten. Uiteraard niet zo ver als een zakelijk laptop (dit is vaak 90 graden), maar eigenlijk net zo ver als de meeste netbooks en h-t-k laptops.

Ik zou zeggen neem een kijkje in een shop en je zult verrast zijn over de stevigheid (voorbeelde Mediamarkt, Saturn, Mycom, etc.)

Door Tweakers user Knarfnl, woensdag 24 oktober 2012 16:32

Ben wel benieuwd wanneer ze echt alles met elkaar gaan combineren, bijvoorbeeld door je telefoon in een tablet te zetten waarna die gedockt kan worden aan een toesenbord en wanneer je echt aan het werk wilt dat of een deel er van kan koppelen aan je desktop. zonder rare kabeltjes of andere onhandigheden.

Lijkt me best handig, dat je de telefoon functies achter de pc kan gebruiken zoals whatsapp en andere diensten, de tablet als soort van tekenblad, en het toetsenbord als extra toestenbord waar je allerlei sneltoetsen of iets dergelijks mee kan doen.

en dan noemt asus het een Padphormbooktop ofzo!

Door Tweakers user edeboeck, woensdag 24 oktober 2012 21:25

Mijn nieuwe systeem moet een vast toetsenbord hebben, een beschikking hebben over een multitouch touchscreen en het liefst zo portable mogelijk, maar toch groot genoeg om goed te kunnen surfen en eventueel spellen op te spelen met een externe muis.

Het enige product die dit allemaal in huis heeft is momenteel de Asus Transformer Book (11")
Uit interesse: mag ik vragen waarom voor jou de Surface afvalt?

Door Tweakers user Kiswum, woensdag 24 oktober 2012 23:14

Nou de Surface valt af doordat je het scherm moet blijven vasthouden als je hem op schoot/armleuning van de bank zou houden. Het scherm kan denk ik anders omkantelen. Volgens mij is het scherm niet te verstellen zoals je het bij een laptop zou doen. Je hebt 1 stand en that's all.
Ik heb zelf nooit met zo'n opstelling gewerkt of met een Ipad icm zo'n verstelbaar hoesje, maar ik vermoed dat dit nooit zo stevig en robuust zou zijn dan bij mijn huidige tablet.

Oh ja, elke tablet valt voor mij af als er geen goed spel op kan draain door de cpu, je zou er via een dualboot geen Diablo 3 op kunnen draaien, doordat er geen Intel Core i3/5/7 cpu in zit. Dit is met mijn huidige htpc met een intel core i3 zonder dedicated gpu gelukkig wel mogelijk ;)

[Reactie gewijzigd op woensdag 24 oktober 2012 23:19]


Door Tweakers user edeboeck, donderdag 25 oktober 2012 20:10

Kiswum schreef op woensdag 24 oktober 2012 @ 23:14:
Nou de Surface valt af doordat je het scherm moet blijven vasthouden als je hem op schoot/armleuning van de bank zou houden. Het scherm kan denk ik anders omkantelen. Volgens mij is het scherm niet te verstellen zoals je het bij een laptop zou doen. Je hebt 1 stand en that's all.
Ik heb zelf nooit met zo'n opstelling gewerkt of met een Ipad icm zo'n verstelbaar hoesje, maar ik vermoed dat dit nooit zo stevig en robuust zou zijn dan bij mijn huidige tablet.
Volgens de foto's en filmpjes die ik al gezien heb, lijkt de Surface kickstand inderdaad maar 1 stand te hebben (de "rugleuning" zeg maar). De stevigheid ervan leek wel ok in een aantal reviews, maar het is inderdaad zoals je zegt: als je het als een laptop op de schoot wilt gebruiken, is dit niet bepaald ideaal.
Kiswum schreef op woensdag 24 oktober 2012 @ 23:14:Oh ja, elke tablet valt voor mij af als er geen goed spel op kan draain door de cpu, je zou er via een dualboot geen Diablo 3 op kunnen draaien, doordat er geen Intel Core i3/5/7 cpu in zit. Dit is met mijn huidige htpc met een intel core i3 zonder dedicated gpu gelukkig wel mogelijk ;)
Ik neem aan dat dit dan een argument is voor andere tablets dan Surface?

[Reactie gewijzigd op donderdag 25 oktober 2012 20:11]


Door Tweakers user Kiswum, donderdag 25 oktober 2012 21:02

edeboeck schreef op donderdag 25 oktober 2012 @ 20:10:
[...]
Ik neem aan dat dit dan een argument is voor andere tablets dan Surface?
Wat mij betreft wil ik mijn huidige tablet inwisselen voor iets die alles heeft wat ik nu heb, maar ook waarmee ik meer kan dan ik nu kan. Android is geweldig, maar het bied voor mij net niet genoeg mogelijkheden dan Windows mij kan geven. Dit is wellicht mede door de processor zijn, maar wellicht ook door het OS. Bij Windows Phone heb ik gemerkt dat veel apps nog niet beschikbaar zijn en met de introductie van Windows 8 zal deze huidige Market-store worden over gezet. Hierna zal de Market steeds verder gevuld worden zodat ik hierop alle downloadbare spellen kan zetten en evt. via een Dual Boot, kan ik ook W7 spellen erop zetten zoals Diablo 3,(ik vermoed dat dit nog niet in Windows8 zal werken.)

Naar aanleiding van je bericht zag ik bij een zoektocht dat er minimaal 2 andere Intel ix tablets al bestaan of op de markt komen.
Fujitsu Siemens heeft er 1 met Win'7
www.shopfujitsu.com/store/stylistic-q702-hybrid-tablet-pc
en de Samsung Ativ Pro:
www.engadget.com/2012/08/...-pc-pro-with-detachable-k/
reviews: Samsungs ATIV Smart PC's

Stiekem zien die er ook wel goed uit. Deze tablets heb ik zelf nooit eerder gezien of goed op gelet, maar ik ben nu wel benieuwder geworden naar de concurrentie van de Asus. Wellicht zullen we dit nog wel in 1 van de reviews op tweakers.net of elders nog wel zien.

[Reactie gewijzigd op donderdag 25 oktober 2012 21:05]


Door Rene, zaterdag 10 november 2012 11:18

Beste allemaal,

Ik ben ook op zoek naar een alleskunner en mijn gedachte gaat uit naar de transformer of the Asus taichi.

Het nadeel van de Taichi is dat 1 van de schermen niet aanraak gevoelig is, maar zou wel ideaal zijn.

De transformer is ook wel wat maar vroeg mij af sinds er een hdd in het keyboard zit en een sdd in het scherm, mocht je werken op je tablet dan waar slaat hij je documenten in op en ze je bijvoorbeeld 2 keer office moeten aanschaffen.

Het ja natuurlijk ook zo zijn dat alle programma's op de sdd worden gezet maar dan waar zet hij de data in weg, sdd of hdd. Of repliceert hij alles als je ze weer samenvoegt.

Alvast bedankt
Rene

Door Tweakers user dsteensma, maandag 26 november 2012 16:38

Is er al bekend wanneer deze komt? Ik hoop echt dat december 2012 gehaald kan worden voor Nederland, en dat Tweakers de Transformer Book aan een uitgebreide videoreview kan onderwerpen! Dit kan weleens de echte iPad-killer gaan worden!!!!

Door Tweakers user Kiswum, donderdag 29 november 2012 12:52

@ Rene: Er zit een hardeschijf in het toetsenbord en een hardeschijf in de tablet/scherm.
Ik denk dat de hardeschijf in het toetsenbord puur voor opslag is en dat je wellicht zelf kunt kiezen waar je bestanden standaard in plaatst (office bestanden standaard in de tablet en grote bestanden/downloads op de grote schijf onder het toetsenbord.)
Ik weet niet of je dit kunt repliceren als het aan elkaar wordt gekoppeld (lijkt me persoonlijk niet handig, dan wordt er elke keer gesynced als je je toetsenbord aansluit).

@ dsteensma: Ik denk ergens in het begin van 2012 dit zal januari, misschien februari, maar ik ken de geschiedenis van Asus Transformers een beetje en de eerste 2 maanden is het nauwelijks te bemachtigen door de grote vraag naar deze tablets. Ik denk dat het met deze W8 tablet niet veel anders zijn, maar we zullen het straks zien.
De Ipad killer is er al, namelijk in de vorm van een Transformer Prime of de Transformer VivoTab ;)

Door Tweakers user indofk, vrijdag 28 december 2012 19:14

vind het verdacht stil rond de lancering van de transformer book , oke ik weet dat het is uitgesteld naar het eerste kwartaal van 2013 maar toch , lijkt wel alsof ze terug zijn gegaan naar de tekenkamer en op basis van wat de concurrenten al uitgebracht hebben ze hun product aan het verbeteren zijn .

Door Tweakers user Kiswum, vrijdag 28 december 2012 21:07

Indofk, ik vind het ook heel erg stil vanuit het perscentrum van Asus. De Tachi is inmiddels wel officieël aangekondigt en er zijn zelfs prijzen van bekend, maar over de TF Book is helaas niets meer naar buiten gekomen.
Ik heb zojuist een mailtje gestuurd naar Asus en ik hoop hier aan het eind van de week een antwoord van te ontvangen. Zodra ik hier meer info over heb dan zal ik dat hier neer zetten.
Als ze terug zijn naar de tekenkamer, dan vraag ik me af wat ze nog kunnen verbeteren aan het mooie apparaat. De concurrentie staat niet stil en er zijn inmiddels meer modellen beschikbaar die een beetje op het ontwerp van Asus lijken. Op deze manier zullen ongeduldige gebruikers wellicht naar deze fabrikanten overstappen.

Door Tweakers user naveci, zaterdag 29 december 2012 16:26

Ik weet dat veel winkels klagen over de slechte beschikbaarheid van Asus modellen. Dit geldt in ieder geval voor alle ultrabooks onder de UX*1A vlag. Asus heeft deze in september en in oktober zelfs een tijd helemaal niet meer geleverd.

Ik vermoed daarom dat ook deze nieuwe modellen zo slecht leverbaar zijn. Ik twijfel nog of ik hier wel op wil wachten i.v.m. een mooie cashback actie van Samsung op het moment. Een tabletje kan later altijd nog =/

Door Tweakers user Kiswum, zaterdag 29 december 2012 16:47

Elk jaar is er bij de MediaMarkt een BTW actie, er is er onlangs 1 geweest, maar vermoedelijk zal er eind januari/begin februari weer een BTW actie zijn (dit is volgens mij 5 jaar achter elkaar geweest). Vorig jaar zaten hier de Transformers gewoon tussen. Alleen sommige Apple producten waren volgens mij uitgesloten van de actie. Deze actie zal je vermoedelijk 16% korting geven op het product.

Ik hoop dat Asus mij meer duidelijkheid kan geven over de tablets, want zoals je al aangeeft, er zijn wellicht tablets of ultrabooks die genoeg bevatten waardoor de Transformer Book niet perse nodig is.

Door Tweakers user indofk, dinsdag 1 januari 2013 01:28

dat dit het jaar van de transformer book mag worden , hopelijk word het wachten beloond met een mooie videokaart in het toetsenborddock zo niet dan komt ie er als nog :)

Door indofk, zondag 6 januari 2013 15:30

Kiswum, heb je al reactie gehad van asus op je mail ?

Door Tweakers user Kiswum, maandag 7 januari 2013 09:38

Pff, nee nog niet, ik heb een ticketnummer ontvangen en op basis daarvan kan ik de status navragen. Dit zal ik vandaag dus even doen :)

Edit: Ik had al wel een mail ontvangen, hij is toch wel in mijn spambox terecht gekomen en is tevens online terug te vinden:

" We of the Technical Support Department do not have any Sales/ Marketing information.
This means we have no information regarding to release dates and such.

In this case we can only suggest you check the following website for more information.
You can also contact the larger computer stores.

http://tweakers.net "

Ik zou zeggen, zet de vraag dan door naar de interne marketing afdeling, maar waarschijnlijk denk ik er dan te makkelijk over...

Inmiddels heb ik FB erbij gehaald om de diverse vragen door te zetten naar de juiste afdeling.

[Reactie gewijzigd op maandag 7 januari 2013 11:19]


Door Tweakers user Kiswum, maandag 7 januari 2013 11:53

Via FB de volgende reactie ontvangen:
Ik kan je hierbij informeren dat wij deze het eerste kwartaal van 2013 in Nederlandse en Belgische winkels verwachten. Als we dichter bij de release komen zal er meer informatie beschikbaar komen.

Door Tweakers user indofk, maandag 7 januari 2013 13:03

Dat kan dus nog tot eind maart duren , maar omdat ze verwachten het binnen het kwartaal in de nederlandse te hebben kan het dus ook nog langer duren dan eind maart

had eigenlijk gehoopt op eind januari , aan de andere kant , is het in het verleden gebleken dat zulke marges uit eindelijk gebaseerd zijn op zekerheden en de daadwerkelijke releasedatum een stuk naar voren ligt , hopen op officiele uitspraken op het CES 2013

Door Tweakers user Kiswum, maandag 7 januari 2013 13:06

Daar ben ik ook wel naar benieuwd, op de CES zullen veel andere merken ook Hybride systemen laten zien waaronder Lenovo al heeft gedaan.

Door dsteensma, maandag 7 januari 2013 20:12

Bah... zit echt te wachten op een officiële aankondiging van Asus over de releasedatum! :/ Hoop echt dat het apparaat snel komt want ik ben het wachten nu wel een beetje zat...

Hopelijk wordt er op de CES 2013 nog iets over vermeld.

Door dsteensma, maandag 7 januari 2013 20:16

Hier nog een artikel met specificaties van de Asus Transformer Book:
http://www.ubergizmo.com/...transformer-book-tx300ca/

Weet niet of deze specificaties vernieuwd zijn, maar het ziet er indrukwekkend uit! _/-\o_ Het artikel is in ieder geval vandaag online geplaatst...

Door Tweakers user Kiswum, dinsdag 8 januari 2013 00:13

Volgens mij zie ik niets nieuws qua specs of verhaal. Hij blijft uiteraard wel zeer indrukwekkend :)

Door Tweakers user indofk, dinsdag 8 januari 2013 17:49

Ze hebben de transformerbook iig mee genomen naar de CES 2013 , er zijn nl al een aantal nieuwe Duitstalige hands on video's verschenen van de transformer book

en zojuist een Engelstalige , waarin ie laat zien hoe dun de transformer book wel niet is ondanks er een core i7 in zit

https://www.youtube.com/watch?v=V3tZT83MKKI

Nu nog hopen op een officiële mededeling van asus dat ie eind januari uit komt in Europa :+

Door dsteensma, dinsdag 8 januari 2013 17:55

Ja!!! Dat zou echt geweldig zijn! Maar ik vrees het ergste... Nederland zal sowieso wel weer buiten de boot vallen en als één van de latere landen de Transformer Book in de winkels krijgen. :| Maar ja, we blijven hopen. Ik bekijk steeds tweakers.net, hopend op een officieel bericht hierover! Tot nu toe nog niks, helaas...

Bedankt voor dat Engelstalige hands-on YouTube-filmpje. Ziet er GE-WEL-DIG uit!!! :D

Door Tweakers user indofk, woensdag 9 januari 2013 12:55

LAS VEGAS -- (BUSINESS WIRE) -- SanDisk Corporation (NASDAQ: SNDK), a global leader in flash memory storage solutions, today announced that the ASUS Transformer Book, the world’s first notebook with a detachable tablet, uses the SanDisk® U100 Solid State Drive (SSD) in the mSATA mini form factor for its blazing fast storage.

http://tinyurl.com/a8e5c5t

Best kans dat vanwege deze nieuwe innovatie , de beschikbaarheid van de ssd vanuit sandisk zodanig is dat de transformer book nog niet in grote schaal geproduceerd kan worden , dit zal dus ook een van de redenen zijn waarom de transformer book zo dun is tov concurrerende tablets die op basis van i3/i5/i7 draaien

Door Tweakers user Kiswum, woensdag 9 januari 2013 13:01

Ik zat zelf ook te denken aan een eventuele nieuwe processorlijn. Het kan zijn dat de 11 en 14" hiermee uitgerust gaan worden aangezien we over deze 2 tablets helemaal niets meer hebben gehoord sinds augustus.

nieuws: Intel maakt touchscreens en WiDi verplicht bij Haswell-ultrabooks

nieuws: Intel brengt 7W-Ivy Bridge-processors voor tablets en laptops uit

Door Ab Weijers, woensdag 9 januari 2013 18:31

Ik zit echt al maanden te wachten tot hij eens uit komt, het moet nu toch maar eens gaan gebeuren. Het kan toch niet zo moeilijk wezen om met een datum en een prijs te komen, als ze nog wat langer wachten dan zijn anderen hun misschien alweer voorbij gestreefd. Jaren ben ik bezig geweest met Samsung omdat ik dat nu eenmaal het beste vindt, maar toen ik deze zag van Asus was ik meteen verkocht, al wordt het wel met de dag minder door het lange verwachten.

Door dsteensma, woensdag 9 januari 2013 18:45

Ik ervaar hetzelfde als jij, Ab Weijers. Ook ik wacht al maanden op dit geweldige apparaat! Valt me tegen dat het bij Asus allemaal zo traag verloopt...

Wel leuk om te zien dat veel meer mensen in deze tablet/ultrabook-hybride geïnteresseerd zijn! :)

Is er geen adres op internet waar wij massaal heen kunnen mailen met de vraag of ze nou eens opschieten?!

Door Ab Weijers, woensdag 9 januari 2013 19:23

Ik had stille hoop dat op de CES2013 wat meer duidelijkheid kwam, maar tot nu nog niet kunnen vinden :'( . Ik ben zeer geïnteresseerd in deze tablet/ultrabook maar ga wel steeds meer andere ontwerpen en merken kijken.

Ik smacht naar een up 2 date website met specs en prijzen, maar vooral dat ik hem kan bestellen. :9

Door dsteensma, woensdag 9 januari 2013 20:17

Ja, ik had dat ook zeker wel verwacht. Sinds de CES 2013 is begonnen bekijk ik tweakers.net non-stop met de verwachting dat er wel een interessant bericht zou staan over de Transformer Book. Ik vind het op z'n minst vreemd dat er nog niks qua nieuws is verschenen over dit apparaat! :?

Kunnen we niet aan het Tweakers-team doorgeven dat we graag een hands-on video en/of artikel willen van de Transformer Book met nieuwe informatie?!

Door Ab Weijers, woensdag 9 januari 2013 20:23

Zou ik helemaal voor open staan, maar dan moet er voor hun natuurlijk wel nieuwe informatie wezen... ;)

Door Tweakers user indofk, woensdag 9 januari 2013 20:32

Dat komt omdat er nog geen nieuwe informatie is omtrent de transformer book , behalve dan dat de 13.3 inch release versie nu op het CES 2013 staat waarbij de vorige keer dat asus het presenteerde het nog een concept versie betrof . de specs zijn , zoals je op de hands on video's van de afgelopen dagen kunt zien nog steeds het zelfde Nu is de vraag waarom dan geen release datum? , ik denk dat het komt omdat er in de TF Book een aantal onderdelen zitten die nog zo nieuw zijn ( zoals het type ssd wat gebruikt word) dat ze nog niet te leveren zijn , dus dat asus afhankelijk is van derden(sandisk) wanneer zij hun producten aan asus kunnen leveren , dat lijkt mij de belangrijkste reden dat ze nog geen releasedatum kunnen geven .

Door dsteensma, woensdag 9 januari 2013 20:32

Ja, weet ook niet of er echt nieuwe informatie is over dit apparaat... maar Asus zal toch op z'n minst wel de Transformer Book op hun stand tentoonstellen tijdens de CES 2013?! Die Engelstalige video was ook op die beurs toch?

Weet niet of er een speciaal e-mailadres is waar mensen heen kunnen mailen om hands-on's en (p)reviews aan te vragen van Tweakers? Weten jullie dit misschien???

Door dsteensma, woensdag 9 januari 2013 20:35

indofk, je zult inderdaad wel gelijk hebben... Zou alleen zo graag een filmpje van Tweakers zien met bevindingen/verwachtingen, dat verlicht de pijn van het lange wachten een beetje... :)

Door Tweakers user Kiswum, woensdag 9 januari 2013 20:39

Ik heb rond de release van deze Transformer een poging gedaan om publiciteit te geven en deze te laten publiceren. Helaas is hier op dat moment niets mee gedaan, wellicht doordat er toen niet veel extra nieuws uit de release kwam.
Uiteraard kan het opnieuw worden geprobeerd, maar ik ben bang dat T.net op dit moment ook geen informatie heeft.
Indofk heeft nog een filmpje geplaatst van een tablet op de CES, wellicht zal Tweakers hierover ook nog wat gaan vertellen.

Door dsteensma, woensdag 9 januari 2013 21:07

Ik heb zojuist deze mail gestuurd naar zowel de hoofdredacteur van Tweakers als het algemene info e-mailadres:

Geachte heer,

Graag wil ik u verzoeken, indien het mogelijk is, om een hands-on video/artikel te maken over de Asus Transformer Book die op de CES 2013 tentoongesteld wordt.

Niet alleen ik ben zeer geïnteresseerd in deze prachtige tablet/ultrabook-hybride, ook andere mensen willen meer weten omtrent de releasedatum en/of prijs. Als voorbeeld van de grote interesse van verschillende mensen kunt u kijken op deze Tweakblog, van Tweakers-gebruiker kiswum:
Tweaker Kiswum: Asus Transformer Book (TX300)

Indien er geen nieuwe informatie beschikbaar is over de releasedatum en/of prijs, dan zouden nieuwe beelden van het apparaat en bevindingen/verwachtingen van het Tweakers-team ook zeer gewaardeerd worden!

Hopelijk kunt u mijn/ons verzoek inwilligen.
Bij voorbaat hartelijk dank!

Groeten,
D. Steensma


Hopelijk kunnen ze het voor ons bekijken! _/-\o_

Door Tweakers user Kiswum, donderdag 10 januari 2013 00:05

Zo ik het graag! Ik hoop dat r snel goed nieuws is. Ik kan me goed voorstellen dat men hier niet op zal blijven wachten. Er komen steeds meer leuke en interessante hybrides met Windows 8.

Door Ab Weijers, donderdag 10 januari 2013 08:53

Nog een hands on filmpje, ik kan op alle filmpjes toch niet ontdekken dat er een camera aan de achterzijde zit. of ik moet er steeds omheen kijken.

http://www.youtube.com/watch?v=uGkYfjxUbtI

Door Tweakers user indofk, donderdag 10 januari 2013 09:55

er zit idd geen camera aan de achterkant alleen een camera aan de voorkant voor videobellen ed

Door Tweakers user Kiswum, donderdag 10 januari 2013 10:05

Volgens mij staat in de specs dat de camera aan de achterkant optioneel is. Logisch ook wat mij betreft. Foto's maken doe je toch serieus niet met je tablet hoop ik? Hiervoor heb ik een mobiele telefoon ;)

Door dsteensma, donderdag 10 januari 2013 10:45

Ik heb zojuist mail teruggekregen van de nieuwscoördinator van Tweakers, zie hieronder:

Hoi Dsteensma,

Ik kreeg je voorstel om de Transformer Book mee te pikken voor een hands-on. Ik had die zelf ook al op mijn lijstje staan maar moet even kijken hoe dit morgen in mijn schema past (Asus is nl niet op de beurs maar bij hotelkamer in Trump-hotel) Ik ga mijn best voor je doen, k?

Vriendelijke groeten,

Olaf van Miltenburg
Nieuwscoördinator Tweakers.net


Ze gaan dus hun best doen! Hopelijk lukt het!!! ;)

Door Tweakers user Kiswum, donderdag 10 januari 2013 10:50

Fijn dat Olaf je netjes op de hoogte heeft gebracht.
Er is dus nog hoop, waarschijnlijk was die hands-on dus ook vanuit die hotelkamer gemaakt.

Ik snap niet waarom Asus niet met dit systeem op de beurs staat. Andere producten worden namelijk wel op de beurs getoont. Ik denk dat deze tablet een onderschoven kindje gaat worden en dat ze er wellicht alles aan doen om de Taichi aan de man te brengen (tabet met 2 schermen).

Door dsteensma, donderdag 10 januari 2013 11:00

Ik zou trouwens een camera aan de achterkant wel overwegen, als er uit reviews blijkt dat dit echt een goede camera is die voor mooie foto's zorgt. Jullie niet? Vind het wel gaaf om alles erop en eraan te hebben, dan betaal ik maar wat meer, ik kan er dan ook langer mee vooruit (zoek namelijk echt een laptop-vervanger en tablet in één, mijn huidige laptop is op sterven na dood).

Zo zag ik net bijvoorbeeld ook in die hands-on die Ab Weijers vanochtend plaatste dat dat Transformer Book-model beschikte over twee USB 2.0 poorten... wanneer het mogelijk is zal ik zeker voor USB 3.0 poorten kiezen en een i7-processor! _/-\o_

Denken jullie trouwens dat de accu na enkele jaren lui zal worden (zoals bij alle laptops vroeger)? Of is dit tegenwoordig zo goed doorontwikkeld dat dit niet meer voorkomt? Hoop dat het gewoon jaren goed werkt voor die prijs.

Door dsteensma, donderdag 10 januari 2013 11:02

Ja Kiswum, ik vind het ook maar vreemd van Asus. Ik ben namelijk van mening dat de Transformer Book het topmodel is van Asus, en NIET de Taichi. :? Hopelijk pakt Asus de wereldwijde release goed aan.

Door Tweakers user indofk, donderdag 10 januari 2013 12:05

Volgens mij heb ik een aantal hands on video's gezien van de tv book die op de beurs gemaakt zijn , weet het eigelijk wel zeker , dus moet het niet zo moeilijk zijn om deze in te plannen lijkt me

edit: asus zit idd niet in het hoofd gebouw maar in het gebouw wat aan het desbetreffende hotel vast zit
Venetian, Level 2, Hall D and Venetian Ballroom stand 70620 om presies te zijn

https://www.youtube.com/w...ture=youtube_gdata_player

je ziet ook gelijk dat er alleen maar een camera aan de voorkant zit

[Reactie gewijzigd op donderdag 10 januari 2013 12:43]


Door Tweakers user Kiswum, donderdag 10 januari 2013 13:35

Ik zal de filmpjes van de Tranformer, die gemaakt zijn op de CES toevoegen aan het artikel.

Door Tweakers user Kiswum, donderdag 10 januari 2013 13:53

Uhhmm...
Ik weet niet hoe serieus ik dit moet nemen, maar hier zegt iemand dat hij de Transformer Book al heeft:
https://www.youtube.com/watch?v=TT_-vzQAL4Q
Valken van den Berg 19 uur geleden

Holy Crap! Can reporters not at least make sure of the specs before they report on these things???
First off - Discrete graphics?? No!! There is NO DISCRETE GRAPHICS!
Second - Digitizer Pen??? NO! There is no Digitizer Pen!!

And before everyone jumps the wagon here! I have received my Asus Transformer Book just this morning (In South Africa) The specs are Core i5, 128GB SSD, 320GB HDD in keyboard dock! And the USB ports are 3.0!

Door dsteensma, donderdag 10 januari 2013 16:32

Vreemd... zou het echt waar zijn? Zo ja, dan denk ik dat de rest van de wereld niet zo lang meer hoeft te wachten!!! :)

Wat bedoelt hij trouwens met 'no discrete graphics'? Dat het beeld niet goed is? :?

Door Tweakers user Kiswum, vrijdag 11 januari 2013 09:30

Het zou voor mij persoonlijk niet echt een key-market zijn. Wellicht wordt verwacht dat hij daar minder wordt verkocht, waardoor men daar de tablets voor "het grote" publiek wordt getest.
Net zoiets als dat Facebook zijn nieuwste aanpassingen in Nieuw-Zeeland uittest.

Door Tweakers user indofk, vrijdag 11 januari 2013 14:02

De transformer line van asus is op tablet gebied waar asus bekend mee is geworden en alom geprezen.
Bijna elke fabrikant die op dit moment een windows 8 tablet uitbrengt borduurt voort op het succes van het transformer principe en het zijn dan ook meestal ook 1 uit een dozijn
Asus weet met de transformer book een product op de markt te zetten die daar weer buiten staat , het principe is weliswaar het zelfde maar het feit dat ze een harde schijf in het toetsenbord aanbrengen en het aandurven om met een i-core processor en een nieuwe type ssd aan te komen, weten ze toch weer een transformer uit te brengen die weer een stap verder gaat . in de toekomst misschien zelfs een videokaart in het toetsenborddock, Wat mij betreft heeft asus met de TF Book weer een revolutionair produckt op de markt gezet

Ondanks dat kiest asus er voor om niet hoog van de toren te blazen met de transformer book , waarom ? , Ik denk dat asus het principe van de TF Book al weer heeft losgelaten omdat kijkend naar de transformer AiO een volwaardige pc die alle specificaties heeft van een moderne computer waarop je een android tablet kan aansluiten die op een mobile (dus zuinige proccesor en ook nog eens licht en dun kunt houden ) die vervolgens dienst doet als beeldscherm voor het windows systeem , Het beste van beide werelden dus

stel je eens voor als ze dit principe ook hanteren in de Transformer book !!!

Dus alle specificaties van een volwaardige ultrabook onder het toetsenbord en daarop aangesloten een android tablet :)

[Reactie gewijzigd op vrijdag 11 januari 2013 14:06]


Door Tweakers user indofk, zondag 13 januari 2013 14:19

Tweakers.net (Olaf van miltenburg) heeft zojuist De beloofde Review van de transformerbook online gezet Genaamd "Asus TX300: Zenbook èn Transformer"

http://tinyurl.com/bgym6bg

Ben benieuwd , ga hem nu lezen :)

Door Tweakers user indofk, dinsdag 15 januari 2013 06:20

Word zojuist wakker met het bericht dat laptopshop.nl (onderdeel van coolblue) de transformer book in hun assortiment heeft opgenomen voor 1499 euro krijg je de i7 variant en voor 1299 de i5, ze verwachten hem deze week nog te kunnen leveren , coolblue staat doorgaands bekent om hun betrouwbaarheid betreft leveringsdatum , dus ben benieuwd


http://www.laptopshop.nl/...-book-tx300ca-c4005h.html

[Reactie gewijzigd op dinsdag 15 januari 2013 06:33]


Door Tweakers user Kiswum, dinsdag 15 januari 2013 07:38

Ik heb alleen maar goede ervaringen met CoolBlue en ik heb er vertrouwen in dat hij daar wel binnenkort op voorraad zal zijn. Het kan echter wel betekenen dat het een geïmporteerde exemplaar is. Voor service en garantie is dat uiteraard geen probleem.
Bedankt voor de tip en op deze manier mag je vaker wakker worden!

Door dsteensma, dinsdag 15 januari 2013 16:05

indofk, bedankt voor de link!!! Hoop echt dat er meerdere (web)winkels zullen volgen!!! Gaan jullie 'm bij Cool Blue bestellen? Of wachten jullie nog even? Zou de Media Markt 'm ook op voorraad hebben als binnenkort die BTW-actie weer komt? _/-\o_

Door Tweakers user Kiswum, dinsdag 15 januari 2013 16:07

Ik wacht nog even met het kopen van de laptop, maar uit nieuwsgierigheid heb ik me wel aangemeld voor de status alert.
Als je kunt wachten, dan stel ik voor om te wachten totdat de MM de BTW actie er weer in gaat gooien, ik verwacht dat zij er als 1 van de eerste in NL hier wel bij zullen zijn.

Door dsteensma, dinsdag 15 januari 2013 17:29

Wanneer is die BTW-actie precies dan? Eind deze maand?

De BCC doet tegenwoordig toch ook aan die BTW-acties? Is de Transformer Book niet via hun webshop te bestellen?

Door Tweakers user Kiswum, dinsdag 15 januari 2013 17:31

BCC kan inderdaad meedoen, maar vorig jaar hadden ze problemen met het leveren van de Asus Prime, terwijl dit redelijk goed verkrijgbaar was via MM. Mede hierdoor heb ik het vermoeden dat zo'n exclusief model als deze tablet daar niet/nauwelijks gekocht kan worden.
Vaak zijn die BTW acties eind januari begin februari

Door Tweakers user indofk, woensdag 16 januari 2013 17:54

Ik vraag me af , De i7 versie is 200 euro duurder dan de i5, wat zijn de plus punten(of minpunten) van een i7 processor tov een i5 processor.
Behalve dat ie krachtiger is kan ik het me ook voorstellen dat ie minder zuinig is of juist weer zuiniger omdat ie minder vaak een topprestatie hoeft te leveren tov een minder krachtigere processor.
De videokaart is in beide gevallen gelijk , dus ik kan me ook voorstellen dat de i7 processor in veel gevallen zoals bv games meer aankan dan de videokaart die er in zit , dus ben je dan niet beter af met een i5 processor , iemand daar ideeën gedachten over

[Reactie gewijzigd op woensdag 16 januari 2013 17:56]


Door Tweakers user dsteensma, woensdag 16 januari 2013 18:39

Ik zou het niet weten, indofk. Heb daar namelijk te weinig verstand van...
Maar ik verwacht toch wel dat de i7-processor die €200,- extra dubbel en dwars waard zal zijn! De i7 is niet voor niets de beste processor van Intel?! De Transformer Book zal er zeker sneller van worden qua laadtijden etc... Dat is tenminste wat ik denk. Zou het zeer vreemd vinden als de i5 beter blijkt te werken dan de i7-variant. Dat is mijns inziens niet echt logisch.

[Reactie gewijzigd op woensdag 16 januari 2013 18:39]


Door Tweakers user Kiswum, woensdag 16 januari 2013 19:00

De i7 zal denk ik meer warmte produceren. Er zit geen aparte videokaart in de transformer, Dit zit dus in de processor. Blijkbaar heeft Intel gaat processoren veranderd, want 2 jaar geleden hadden de i7 processoren geen ingebouwde GPU en nu dus wel. Ik vermoed dat dan eigenlijk ook dat de GPU iets beter zal zijn in de i7. Ik kan dit niet met zekerheid zeggen omdat ik niet op de hoogte ben van de huidige processoren. Als ik zelf zou mogen kiezen, dan zou ik voor de i7 gaan, maar dat is vooral een gevoel dat ik heb.

Qua zuinigheid zou de i7 beter kunnen scoren, doordat hij niet veel te doen heeft, maar wellicht verbruikt hij meer dan hij nodig heeft voor de taken dat hij heeft.

Door Tweakers user Anoniem: 496987, woensdag 16 januari 2013 21:18

Ik zie in de specs bij Coolblue dat de TX300CA-C4005H toch niet is voorzien van WiDi terwijl dat wel het geval zou zijn. Tevens zie ik tevens niet de 11" versie terugkomen.
Weet iemand of dit nu wel/niet gaat komen of erin zit ?

Door Tweakers user Kiswum, woensdag 16 januari 2013 21:31

De 11" variant heb ik nergens meer gezien, dit had ik namelijk uit een preview van juli op Tweakers volgens mij ;)
Wat betreft WiDi, ik heb het volgens mij nog nooit ergens zien staan. De Zenbook heeft die optie er weer wel in zitten. Ik had het al keer eerder gezegd, maar Intel heeft WiDi verplicht gesteld voor de nieuwe intel core cpu's. Het kan zijn dat de 11" hiervan voorzien gaat worden, maar dit is maar een speculatie van mijn kant. De 11" en 13" lijken geheel geschrapt te zijn.

http://transformerbook.asus.com/

[Reactie gewijzigd op woensdag 16 januari 2013 21:32]


Door Tweakers user MenaCeNL, woensdag 16 januari 2013 21:36

Ik volg deze discussie al een tijdje en de Transformer Book begint (hopelijk) eindelijk uit te komen. Ik ga persoonlijk voor de i5.
Het verbruik van de i5 en de i7 is precies hetzelfde (17W) dus ook de warmte en het verbruik is precies hetzelfde! Daarnaast heeft de i7 alleen 1 MB meer L3 cache geheugen en liggen de klokfrequenties iets hoger. Ik dacht eerst dat de i7 alleen de 500 GB harde schijf zou krijgen maar dat is (gelukkig) niet het geval. Voor 200 euro extra is de processor het niet waard.

Je moet niet vergeten dat het gaat om de Ultra Low Voltage(ULV) versies van de processoren en dat daarom het verschil in performance minimaal is.

Hopelijk is de accuduur een beetje goed. Volgens geruchten kan je 4 uur met de tablet en ongeveer 7u met de ultrabook. Ik ben benieuwd en wacht toch nog heel even de accutests en dergelijke af.

Door Tweakers user Anoniem: 496987, woensdag 16 januari 2013 22:06

Thx Kiswum voor je antwoorden. Persoonlijk vind ik het erg jammer dat er waarschijnlijk geen 11" verkrijgbaar zal zijn. Evenals de WiDi optie.... Maar goed, je moet ook een keer tevreden zijn .. 😉

Door Tweakers user Kiswum, woensdag 16 januari 2013 23:34

Bedankt voor je aanvulling MenaceNL, dit maakt de keuze voor de i5 wellicht makkelijker.

@fons.reukers, uiteraard wil je direct alle opties in je systeem hebben die beschikbaar zijn, maar sommige dingen gebruik je vaak niet. Een voorbeeld is op dit moment NFC op mobieltjes :)
Ik wacht rustig af wat betreft de overige scherm formaten.

Door dsteensma, zaterdag 19 januari 2013 00:32

Ik zie dat de verwachting "deze week" op de site van laptopshop is veranderd in "binnenkort". Nog langer wachten en onzekerheid... ;(

Door dsteensma, zaterdag 19 januari 2013 00:37

Ook staat er nu "leverdatum onbekend" bij... :?

Door Tweakers user m0ridin, zondag 20 januari 2013 09:56

Zit de transformer book ook al erg lang in de gaten te houden, maar wat is asus toch slecht met nieuws en releases zeg... Nu is voor mij de 11.6" versie de enige goede optie (13.3 wordt me te groot qua tablet gebruik ben ik bang en voldoet niet meer aan het ultracompacte waar ik op hoop) en helaas is daar nog niets van bekend. Uberhaupt onzeker of deze (hier) ooit uit gaat komen.

Maar zelfs het 13.3 model is nog onzeker qua wanneer hij nu eigenlijk uit komt.

Om die reden ondertussen de (nieuwe uitgave van de) Acer W700 besteld. Deze bevat een mooie cover met keyboard en verder zo'n beetje dezelfde specs als de andere W8 tablets (i5, 4GB, 128GB SSD) en dat voor 899 euro... Een prijs die zo'n 400 tot 600 (afhankelijk van alternatief model) lager ligt dan de andere tablets! Wellicht een goed alternatief voor anderen ook.

Zeer benieuwd maar als er ooit nog een 11.6"transformer book uit komt zal dat zeer zeker opnieuw het overwegen waard zijn!

Door Tweakers user Kiswum, zondag 20 januari 2013 12:01

Ik ben zelf ook een voorstander van de 11,6" variant. Het is de bedoeling dat ik in september zal gaan starten met een nieuwe opleiding en daarbij kan ik een volledige laptop goed gebruiken. Ik zal dan niet veel aan mijn huidige transformer tablet hebben vrees ik. Zo zal het lastig zijn om VMware te installeren ;)
Het is Asus helaas niet gelukt om tot op heden duidelijkheid te verschaffen over de Transformer Book, hierdoor zullen consumenten straks alsnog naar andere leveranciers overstappen met nagenoeg dezelfde specs. Zo zal bijvoorbeeld Lenovo een goede concurrent zijn met haar i5 hybride systemen.
nieuws: Lenovo toont ThinkPad Helix Windows 8-convertible

Door dsteensma, zondag 20 januari 2013 21:15

Nu staat er op de website van laptopshop "verwacht: volgende week"! :)

Door Tweakers user Anoniem: 496987, zondag 20 januari 2013 23:09

Weet iemand misschien of het hier een capacitive of resistive scherm betreft ?

Door Tweakers user Kiswum, maandag 21 januari 2013 08:32

De MM heeft vanaf deze week weer BTW "vrije" dagen. Dit houdt in dat je ongeveer 17% korting krijgt op zo goed als alle producten. Als je een BCC in de buurt hebt, dan bieden zij volgens een laagste prijs garantie.
Ik denk niet dat de TF Book deze week uit zal komen, maar voor diegene die kiezen voor een ander merk. Dit is je kans!

Op de website van Asus en de onlangs uitgebrachte review van Tweakers geven geen uitsluitsel over het touch gedeelte van dit systeem.
Ik vermoed capacitief. Waardoor de energie van je vinger de beweging in gang zet. Je kunt hem dan dus niet met een andere voorwerp bedienen zoals een Wacom pen. Althans dit is wat ik heb begrepen van het begrip capacitief :)
http://www.pctablet-shop....m-resistief-of-capacitief

Door Tweakers user MenaCeNL, maandag 21 januari 2013 11:01

Ik kwam nog een interview op CES tegen waarin wordt verteld dat de Transformer book in februari komt! (bron)

Daarnaast heb ik nog ergens gevonden dat de accu van de tablet tot 8 uur meegaat en 5u in laptopmodus. Met uitschakelen van de poorten en HDD in het dock kan dit nog verlengd worden tot 8u in laptopmodus! (bron)

In vergelijking met de concurrentie is de opslag ( 628 GB!) en accuduur (8u) echt stukken beter. Ik ben zelf blij met de 13.3". Had eerst een Transformer Prime( 10") maar toen miste ik Windows en was wel erg klein. De tablet was fijn maar primair gebruik is voor mij als laptop.

Het betreft trouwens een capacitieve scherm zonder de extra 'pen' laag. Resistieve schermen worden eigenlijk nooit meer gebruikt omdat ze niet goed met vinger te bedienen zijn. Om wel capacitieve schermen wel goed te laten werken met een pen (voor schrijven en andere fijne dingen) voegen ze vaak een extra laag toe in het touchscreen. Deze zit niet in de Transformerbook maar volgens mij wel op de ATIV Smart Pro van Samsung.

Door Tweakers user dsteensma, maandag 21 januari 2013 13:06

MenaCeNL, ik ben het volledig met je eens. Ook ik wilde eerst voor de Prime gaan, ter vervanging van mijn laptop, maar ik miste ook Windows 8 en vond 'm te klein.

13.3 inch is voor mij perfect want ook ik gebruik 'm meer als laptop dan als tablet. Voor af en toe op de bank lijkt het me ideaal om 'm los te gebruiken als tablet! Twee handige features in één! ;)

O ik hoop echt dat ie deze week uitkomt, zoals nu weer op die link van laptopshop vermeld wordt!!! :*) Helemaal nu de BTW-actie bij de MM weer van start gaat (is dit vanaf vandaag tot het weekend, zie op de site van MM nog niks staan?).

[Reactie gewijzigd op maandag 21 januari 2013 13:09]


Door Tweakers user Kiswum, maandag 21 januari 2013 13:17

De btw actie start morgen woensdag en is denk ik tot en met zaterdag.

edit: bedankt dsteensma

[Reactie gewijzigd op dinsdag 22 januari 2013 09:38]


Door Tweakers user dsteensma, maandag 21 januari 2013 17:46

Nee nog niet morgen, het begint een dag later (23 januari). Zie: http://www.tabletguide.nl/32852/tablet-kopen-wacht-nog-even/ voor details. :)

Ik hoop echt dat de Transformer Book door MM geleverd kan worden... :?

Door Tweakers user Anoniem: 496987, dinsdag 22 januari 2013 22:08

Allemaal bedankt voor jullie supersnelle reacties.... TOF !
Ik ga er ook voor en idd nu maar hopen dat die deze week in de schappen staat bij de MM of BCC...... 👍

Door Tweakers user dsteensma, woensdag 23 januari 2013 09:13

fons.reukers, mocht je 'm ineens tegenkomen... hou je ons dan op de hoogte? ;) Ik zal hetzelfde doen!

Door Tweakers user Anoniem: 496987, woensdag 23 januari 2013 11:33

Zeker weten..... Op de MM en BCC site staat die nog niet en bij Coolblue staat dat die deze week wordt geleverd

Door Tweakers user dsteensma, woensdag 23 januari 2013 12:22

Ja, ik heb Coolblue gemaild en één van de medewerkers meldt ook dat ie deze week komt:

Beste meneer/mevrouw,


De verwachting is absoluut dat het inderdaad deze week binnen gaat komen. Bij onze producten werken wij uitsluitend met officiele inkoopkanalen, waardoor u er vanuit kunt gaan dat u een model voor de Nederlandse markt in bezit heeft.

Ik hoop u hiermee voldoende geholpen te hebben. Heeft u toch nog vragen? Neem dan gerust weer contact met ons op of bezoek een van onze winkels.

Met vriendelijke groet,

W. van Mullem
Medewerker Klantenservice


Coolblue.nl

Door Tweakers user Kiswum, woensdag 23 januari 2013 12:26

Wel grappig dat ze dit zeggen, mijn Sony Sola is namelijk ingekocht via Belgie, dit is de reden waarom mijn toestel wel te upgraden is en de Nederlandse varianten niet ;)

Ik hoop uiteraard dat het voor de kopers deze week beschikbaar is.

Door Tweakers user indofk, woensdag 23 januari 2013 14:37

Volgens de website van asus nl bestaat de transformer book in iedergeval sindskort

getuige deze link http://insearchofincredib...products/transformer-book

Door dsteensma, woensdag 23 januari 2013 17:20

Morgen wordt ie verwacht!!! :*)

Beste Dhr. Steensma,
Hartelijk dank voor uw e-mail
met ticketnummer: 1370839.

De verwachte levertijd van de
Asus Transformer Book i7 is
24-01-2013. Graag wil ik u
vermelden dat de aangegeven
datum de verwachte leverdatum
is; om er zeker van te zijn dat het
product geleverd kan worden,
kunt u zich aanmelden voor onze
emailalert bij het product. Indien
u deze activeert ontvangt u
eenmalig een email zodra wij de
Asus Transformer Book i7 kunnen
leveren.

Ik hoop u hiermee voldoende
geholpen te hebben. Heeft u toch
nog vragen? Neem dan gerust
weer contact met ons op of
bezoek een van onze winkels.
Met vriendelijke groet,

Nia Lelapary
Medewerker Klantenservice

Door Tweakers user indofk, woensdag 23 januari 2013 19:30

was de vraag aan coolblue specific aan de I7 versie gericht of kunnen we morgen ook de I5 versie verwachten

Door Tweakers user dsteensma, woensdag 23 januari 2013 19:38

Mijn vraag ging inderdaad over de i7-versie, die wil ik namelijk! :) Maar ik neem aan dat het ook gewoon zal gelden voor de i5-versie hoor.

Anders moet je zelf even een mailtje sturen over de i5-versie via het contactformulier op de site van coolblue.

Laat het alsjeblieft waar zijn dat het morgen eindelijk zover is!!! :*)

Door Tweakers user indofk, woensdag 23 januari 2013 20:01

mag ik vragen waarom je voor de I7 versie gaat , wil je gewoon het snelste of zit hier een bepaalde visie achter , ik ben er zelf nl nog niet uit vandaar mn vraag :)

Door Tweakers user dsteensma, woensdag 23 januari 2013 20:21

Ja, natuurlijk mag je dat vragen. :) Ik wil gewoon dat alles ten alle tijde soepel en (super)snel draait! Denk namelijk toch dat er wel een wezenlijk verschil zit tussen de i5 en de i7 qua performance. Als ik daarvoor nog €200,- bij moet leggen, prima! Dan kan ik er ook weer langer profijt van hebben, snappie? ;)

[Reactie gewijzigd op woensdag 23 januari 2013 20:39]


Door Tweakers user indofk, woensdag 23 januari 2013 20:51

Dat is idd ook mijn visie :) had alleen begrepen dat het verschil tussen de mobile i7 en i5 variant in de praktijk dusdanig klein is je het eigenlijk niet eens zult merken , en dat de i7 vooral een soort van marketing dingetje is dat over de rug van de mensen met "de zelfde visie" zeg maar Heb dit op verschillende forums gelezen , of het idd zo erg is weet ik natuurlijk niet maar 200 euro is dan toch een hoop geld om belazerd te worden
http://www.cloudynights.c...mber/5278364/Main/5277749

Als ik de specs van de i5 en i7 naast elkaar leg dan verschilt het idd niet echt veel
http://processors.findthe...5-3317U-vs-Intel-i7-3517U


Als iemand dit kan weerleggen dan hoor ik het graag :)

[Reactie gewijzigd op woensdag 23 januari 2013 20:59]


Door Tweakers user dsteensma, woensdag 23 januari 2013 21:22

Bedankt voor de links. Dat is interessante materie natuurlijk om te bestuderen. Toch moet ik zeggen dat ik dat soort theoretische overzichten altijd heel leuk en aardig vind... maar ik ben van mening dat je in de praktijk heus wel profijt zult hebben van een snellere processor. Als je in gedachten neemt dat er veel gemultitasked zal worden en dat je eventueel games erop draait of wat zwaardere programma's, zal het heus geen kwaad kunnen dat er een (iets) betere processor in zit... toch? Je kunt dan zeggen 'dat is die €200,- niet waard', echter ik denk dat de i7-processor meer geoptimaliseerd is voor toekomstige mogelijkheden (Windows Blue) en/of programma's dan de i5-processor, en dan valt die €200,- ook wel weer mee, nietwaar? :)

Door Tweakers user Anoniem: 496987, woensdag 23 januari 2013 21:34

Wat me trouwens ook nog opviel in de specs bij Coolblue dat de kleur van de ultrabook zwart is.... Vreemd, want volgens mij wordt deze U-book alleen geleverd in geborsteld aluminium. Zojuist Coolblue daarnog even een email over gestuurd. Tevens gelijk maar even de vraag gesteld hoeveel zij er binnen gaan krijgen.

Iemand nog iets van MM gehoord?
Ik denk niet dat zij ze deze week gaan binnenkrijgen. Ze zullen eerst wel hun huidige voorraad willen slijten denk ik zo

🍜..... 👍

Door Tweakers user Anoniem: 496987, woensdag 23 januari 2013 21:49

Bij Alternate wordt die trouwens voor 100 euro goedkoper geleverd:

http://www.alternate.nl/h...05H/1037254/?event=search

Door Tweakers user dsteensma, woensdag 23 januari 2013 22:01

fons.reukers, bedankt voor de link van Alternate. Leuk dat het €100,- goedkoper is alleen ik denk niet dat ze het morgen al kunnen leveren. Zal nog wel een tijd duren. |:(

Door Tweakers user Anoniem: 496987, woensdag 23 januari 2013 22:03

Nog even een vraag aan jullie betreffende de processor. De instructione set van de I5 is zowel 32 als 64 bits. De I7 is alleen 64 bits.

Kent iemand hier de voor-/nadelen van ?
Heeft dat misschien iets te maken met het compatible zijn met bepaalde software ?

Door Tweakers user dsteensma, woensdag 23 januari 2013 22:27

Volgens mij heeft dat niets te maken met de compatibiliteit (lijkt me sterk)... dit is volgens mij bij de i5 en i7-versie gelijk.

Heeft het niet te maken met een andere (efficiëntere) manier van het wegschrijven van het geheugen?

Door Tweakers user indofk, donderdag 24 januari 2013 06:12

Hier word het op een eenvoudige manier uitgelegd wat het inhoud
http://windows.microsoft....requently-asked-questions

Quote :De termen 32-bits en 64-bits hebben betrekking op de manier waarop de processor (ook wel CPU genoemd) van een computer omgaat met gegevens. De 32-bits en 64-bits versies van Windows zijn ontworpen voor gebruik op computers met 32-bits of 64-bits processors.

Een 64-bits computer kan twee maal zoveel gegevens verwerken als een 32-bits computer, en kan aanzienlijk meer RAM-geheugen (random access memory) adresseren. Daarom is een 64-bits computer een goede keus als u werkt met videobestanden, zoekacties in grote databases of spelletjes en andere programma's waarvoor complexe berekeningen en een grote hoeveelheid geheugen vereist zijn. Een 32-bits computer is echter geschikt voor de meeste programma's. Zo worden spreadsheetprogramma's, webbrowsers en tekstverwerkingsprogramma's ongeveer op dezelfde snelheid uitgevoerd op 32-bits en 64-bits computers.

64-bit versies van Windows kunnen meer geheugen gebruiken dan 32-bit versies van Windows. Het schakelen tussen processen wordt daardoor versneld. Als er meer gegevens in het Random access memory (RAM-geheugen) kunnen worden geplaatst, hoeft de vaste schijf niet te worden geraadpleegd bij het schakelen tussen processen. Hierdoor worden de prestaties van programma's verbeterd

Veel programma's die zijn ontworpen voor een computer met een 32-bits versie van Windows, kunnen ongewijzigd worden uitgevoerd op een computer met een 64-bits versie van Windows. Er kunnen echter prestatieverschillen optreden. Als een 32-bits programma gebruikt maakt van eigen stuurprogramma's, werken die wellicht niet naar behoren in een 64-bits omgeving. Als u een 64-bits computer hebt, kunt u het beste programma's uitvoeren die zijn ontworpen voor een 64-bits computer.

Als ik een 64-bits versie van Windows uitvoer, heb ik dan 64-bits stuurprogramma's nodig voor mijn apparaten?

Ja, alle hardwareapparaten hebben 64-bits stuurprogramma's nodig om te kunnen worden uitgevoerd op een 64-bits versie van Windows. Zie Een stuurprogramma repareren of bijwerken of ga naar de website van de fabrikant van het apparaat voor informatie over het controleren van stuurprogramma's. U kunt ook naar de website van Windows Vista Upgrade-advies gaan voor informatie over stuurprogramma's.

Bovendien gebruiken sommige 32-bits programma's hun eigen 32-bits stuurprogramma's waardoor die programma's dan niet naar behoren werken.


Dit zijn zo'n beetje de simpele verklaringen voor jou vragen , voor uitgebreide info kijk hier ff
https://www.google.nl/#hl...a774170d&biw=1280&bih=683

[Reactie gewijzigd op donderdag 24 januari 2013 06:28]


Door Tweakers user dsteensma, donderdag 24 januari 2013 07:04

indofk, bedankt. Wat vind jij ervan dan? Zou dit verhaal jou weerhouden om te kiezen voor de i7-processor (en dus 64-bits)? :?

[Reactie gewijzigd op donderdag 24 januari 2013 07:05]


Door Tweakers user Kiswum, donderdag 24 januari 2013 07:46

Ik zou altijd voor een 64 bits processor gaan als ik de keuze krijg. In mijn geval zou ik de tablet als volwaardige computer willen gebruiken. Daarnaast heb je een 64 bits Windows nodig om gebruik te kunnen maken van meer dan 3,3 GB. Voor het gebruik van virtuele machines kan ik wel veel geheugen nodig hebben. Of de i7 interessanter en krachtiger is dan de gebruikte i5 CPU moet ik nog even bekijken, maar de verklaring staat hier nog tussen de reacties.

Ik wacht het voorraad sms'je van coolblue overigens nog even af. Als het goed is wordt ik daarvan op de hoogte gebracht.

Door Fons Reukers, donderdag 24 januari 2013 08:23

Geweldig bedankt allemaal.

Concreet is het dus wel zo dat de I5 processor dus zowel 32 als 64 bits aankan en de I7 processor niet.

Of er veel programma's zijn die alleen nog maar 32-bits zijn is natuurlijk de vraag en of je die zelf nog bezit.

Door Tweakers user indofk, donderdag 24 januari 2013 08:39

@dsteensma , Nee het zou me absolut niet weerhouden om voor de i7 te gaan

wat me eerder er van zou weerhouden is het feit dat ie 200 euro duurder is(altans bij coolblue) dan de i5

Door Tweakers user dsteensma, donderdag 24 januari 2013 11:44

indofk, oke ik begrijp het. :)

Fons Reukers, heb je al een reactie van CoolBlue ontvangen op je mail???

[Reactie gewijzigd op donderdag 24 januari 2013 11:49]


Door Fons Reukers, donderdag 24 januari 2013 14:13

Bij deze hun reactie:

Van: klantenservice@coolblue.nl
Datum: 24 januari 2013 11:13:27 CET
Aan: Fons
Onderwerp: Antw.: ASUS TRANSFORMER BOOK TX300CA-C4005H Ticketnummer: 1372462

Beste meneer/mevrouw,
Hartelijk dank voor uw e-mail met ticketnummer: 1372462
Het toestel is inderdaad grotendeels geborsteld aluminium. Alleen de lijst om het scherm heen en de toetsen op het toetsenbord zijn zwart.

De eerste levering van dit apparaat zullen we waarschijnlijk voor 1499 euro inderdaad kunnen leveren. De echt definitieve prijs zal op de site staan zodra het apparaat op voorraad is.

Hoe groot de eerste levering zal zijn kan ik helaas niet zeggen, de verwachting is echter dat de vraag het aanbod zal overstijgen en ik raad u dan ook zeker aan om er snel bij te zijn.

Pick-up & return garantie houdt in dat de fabrikant bij defecten het apparaat bij u op komt halen, repareert en weer bij u terug bezorgt. Op die manier hoeft u niet zelf voor de verzending te zorgen.

Ik hoop u hiermee voldoende geholpen te hebben. Heeft u toch nog vragen? Neem dan gerust weer contact met ons op of bezoek een van onze winkels.

Met vriendelijke groet,
Geert Broeren
Medewerker Klantenservice

Door Tweakers user dsteensma, donderdag 24 januari 2013 14:50

Bedankt!!!

Jammer dat de status tot op heden nog steeds niets veranderd is. |:( Hoop echt dat het vandaag nog mogelijk wordt via hen!

Door Fons Reukers, donderdag 24 januari 2013 15:25

Enige ervaring met Coolblue ?

Door Tweakers user Kiswum, donderdag 24 januari 2013 16:31

Ik heb zelf goede ervaringen met Coolblue, maar ik heb ook ervaringen met Asus, verder heb ik de release van de Transformer Prime in de gaten gehouden.

De eerste batches werden niet bij CB afgeleverd, maar bij o.a. de Paradigit Groep zoals Paradigit en Computerland. Verder kon deze Prime ook op Schiphol worden gekocht in 1 van de elektronica winkels. Het probleem is dat de leverancier van Asus (en Asus zelf) veel belooft, maar het artikel komt desondanks niet/niet snel genoeg in de winkels terecht. Het lijkt er op dat de batches van ongeveer 20 systemen naar de hoogste bieder gaan.
Het contact met je leverancier kan nog steeds heel goed zijn, maar als je te maken hebt met een zeer gewilde Asus apparaat, dan kan je eigenlijk pas leveren op het moment dat je het voor je hebt. Ik hoop echt dat Coolblue dit apparaat deze week binnen krijgt, maar ik ben er bang voor dat hun leverancier ze niet heeft binnen gekregen of niet zal verzenden.

Door Tweakers user Anoniem: 496987, donderdag 24 januari 2013 21:32

Bij BCC ook 1399 euro en daarmee lijkt Coolblue wel wat aan de dure kant. BCC kan ook niks zeggen over de levertijd.

Door Tweakers user MenaCeNL, vrijdag 25 januari 2013 00:37

Ik kan hem op BCC website niet vinden. Waar zou hij dan staan?
Zodra hij op voorraad is bij Coolblue ga ik meteen bestellen.
Hopelijk ben ik dan 1 van de eerste.

100 euro verschil voor i5/i7 is nog te overzien maar daar ga ik niet op wachten.
Ik koop de beste leverbare versie haha

Door Tweakers user Kiswum, vrijdag 25 januari 2013 09:30

Het kan zijn dat de prijzen allemaal worden aangepast als de voorraad in de winkel/distributie centrum is. Ik zou me er niet teveel op vastpinnen. Het is overigens wel zo dat CB niet altijd de goedkoopste is, maar voor de service die zij bieden, kan ik me dat goed voorstellen.

Op de site van BCC/Modern of MM zie ik de TF Book ook nog niet.
Waar is hij wel te zien op de site?

Alternate voor 1073 voor de i5 variant
Coolblue voor 1299 voor de i5 variant

Door Tweakers user indofk, vrijdag 25 januari 2013 11:08

@kiswum
Coolblue 1299 incl BTW
Alternate 1073 exl BTW
Incl 21% BTW is ie dus ook 1299 + 5 euro thuis copie heffing :)

[Reactie gewijzigd op vrijdag 25 januari 2013 12:39]


Door Tweakers user Kiswum, vrijdag 25 januari 2013 11:09

haha oh ja, niet eens naar gekeken :)

Door Tweakers user dsteensma, vrijdag 25 januari 2013 17:03

Er staat nu weer bij laptopshop (CoolBlue) 'leverdatum onbekend'. ;(

[Reactie gewijzigd op vrijdag 25 januari 2013 17:18]


Door Tweakers user indofk, vrijdag 25 januari 2013 20:02

Er staat nu weer bij laptopshop (CoolBlue) 'leverdatum in de week va 28 januari en 1 februari :P


Door dsteensma, vrijdag 25 januari 2013 21:20

Hmmm zal wel weer pas eind van die week worden dan in het gunstigste geval; 1 februari. :|

Door Tweakers user dsteensma, dinsdag 29 januari 2013 17:35

Nu is het helaas weer 'leverdatum onbekend'... :/

Door Tweakers user indofk, dinsdag 29 januari 2013 18:25

Dat geld voor de i7 variant , de i5 variant is helemaal niet meer leverbaar op coolblue

Door Ab Weijers, dinsdag 29 januari 2013 19:09

Ik denk dat ik nog even wacht op de Transformer AIO, al is dit net zo wazig als de Transformer Book. :?

Door Tweakers user MenaCeNL, woensdag 30 januari 2013 13:37

Mooi alternatief voor de Transformer Book is de Zenbook Touch UX31A
Daarvan kan alleen het scherm niet los maar is vrijwel hetzelfde.

Ik verwacht dat de i5 het snelst komt. Op beursen stond de i7 ook niet en dat zal wel een reden hebben (waarom laat je anders niet het topmodel zien?).
Hopelijk komt hij nog binnen 3 weken anders zal ik toch de Zenbook Touch in overweging nemen.

Door Tweakers user dsteensma, donderdag 31 januari 2013 10:13

Hier nog wat hands-on filmpjes van de Transformer Book.

Hands-on 1:
http://www.youtube.com/wa...er_embedded&v=TT_-vzQAL4Q


Hands-on 2:
http://www.youtube.com/wa...er_embedded&v=V3tZT83MKKI


Hands-on 3:
In dit filmpje wordt gesproken over een release in februari, vanaf $1299,-!
http://www.youtube.com/wa...er_embedded&v=65mDw8wJj9Q


Via deze link kunnen Amerikanen al een order plaatsen. Wat opvalt is het serienummer van de Transformer Book, deze verschilt in vergelijking met die van CoolBlue, namelijk de DH71T i.p.v. de C4005H. Vraag me af wat de verschillen zijn?
http://www.cdw.com/shop/p...20-%204_ASU-TX300CA-DH71T

Tot slot nog een artikel dat gaat over de accuprestaties:
http://benchmarkreviews.c...k=view&id=21677&Itemid=47

"With separate batteries in both the notebook dock and tablet, ASUS Transformer Book has up to five hours' battery life in full notebook mode and up to eight hours in tablet mode. Notebook mode battery life can also be increased to up to eight hours by disabling the dock's hard drive and ports, leaving the keyboard and touchpad active. Up to two weeks' standby time and two-second ‘instant-on' means ASUS Transformer Book is always ready for action, too."

[Reactie gewijzigd op donderdag 31 januari 2013 10:29]


Door Tweakers user Kiswum, donderdag 31 januari 2013 16:52

Vanmiddag is dit filmpje door Asus op FB geplaatst: Helaas nog steeds geen info van het apparaat:
http://www.youtube.com/wa...dKyHSDOc&feature=youtu.be

Door dsteensma, vrijdag 1 februari 2013 11:45

Nu staat er bij Cool Blue/Laptopshop weer:

ASUS TRANSFORMER BOOK
TX300CA-C4005H
Actuele status: niet meer leverbaar
De accessoires zijn nog wel beschikbaar. :(

Door Tweakers user indofk, vrijdag 1 februari 2013 14:12

Via deze link kunnen Amerikanen al een order plaatsen. Wat opvalt is het serienummer van de Transformer Book, deze verschilt in vergelijking met die van CoolBlue, namelijk de DH71T i.p.v. de C4005H. Vraag me af wat de verschillen zijn?[/b]
http://www.cdw.com/shop/p...20-%204_ASU-TX300CA-DH71T
i think this is all the models I've seen online. not sure what the model numbers mean as some are pretty much the same specs?

TX300CA-C4005P i7 500GB
TX300CA-C4006P i5 500GB (AU Online Stores)
TX300CA-C4006H i5 500GB
TX300CA-C4013H i5 320GB (Good Guys)
TX300CA-C4021H i7 500GB (HN)
TX300CA-DH71T i7 500GB (USA)

Dus denk voornamelijk dat het te maken heeft in welk deel van de wereld hij verkocht word , ik meen me te herineren dat iemand uit australie zei dat ie hem al had en het over een harde schijf had van 320GB dus de C4013H versie is waarschijnlijk voor de australische markt .
Verder heb je natuurlijk ook nog verschillen met het toetsenbord ,QWERTY ,AZERTY , Enz....

[Reactie gewijzigd op vrijdag 1 februari 2013 18:18]Door Tweakers user indofk, vrijdag 1 februari 2013 18:14

Klopt ik zag het ook idd je was me net voor , alleen is het niet dezelfde als de i5 die ervoor op de site stond , deze heeft als modelnummer
Asus Transformer Book TX300CA-C4023H
ipv TX300CA-C4005H

en hij is weer deze week leverbaar :P

De i7 versie is trouwens ook niet meer leverbaar

[Reactie gewijzigd op vrijdag 1 februari 2013 18:18]


Door Ab Weijers, vrijdag 1 februari 2013 18:42

Ik hoop dat er ooit eens duidelijkheid komt, maar ik had nooit verwacht dat het allemaal zo wazig kon wezen bij de firma ASUS.

Door Tweakers user dsteensma, maandag 4 februari 2013 11:21

Inderdaad, jammer dat er nog steeds geen duidelijkheid over de Transformer Book. En dat terwijl Asus wel twee andere (budget)modellen zomaar ineens uitbrengt (in Nederland)!

Zie: http://www.tabletguide.nl...o-pad-smart-tablet-kopen/

[Reactie gewijzigd op maandag 4 februari 2013 11:25]


Door Tweakers user Kiswum, maandag 4 februari 2013 11:43

Het blijft inderdaad vreemd wat Asus doet met 1 van haar paradepaardjes. Van uitstel komt afstel denk ik dan vaak.
Wellicht moeten we ook steeds meer gaan bekijken wat andere merken in hun mars hebben zoals Lenovo Yoga 13 en misschien ook wel de Dell XPS12 / reviews: Dell XPS 12: kantelbaar scherm, poging twee

Door Tweakers user Arjan81, maandag 4 februari 2013 12:32

Wellicht komt de Lenovo Helix nog sneller. Dat is toch eigenlijk het enige echte alternatief op dit moment.

Bij de Yoga 13 en XPS 12 kan het scherm er niet helemaal af.

Bij Coolblue nu wel de mededeling bij de i5: deze week leverbaar....

Door Tweakers user dsteensma, maandag 4 februari 2013 12:38

Ik hoop dat het deze keer echt zo is... ook wat betreft de i7-versie. Maar ik vrees van niet, dit is al de derde keer dat de status is veranderd in 'deze week leverbaar'. :? |:( :/

Ik vind de Yoga 13 en XPS 12 ook geen goede alternatieven... hopelijk komen er meer merken met producten die erg op de Transformer Book lijken of zelfs nog betere specificaties hebben!

Het zou mij trouwens niks verbazen als Asus de Transformer Book pas in de verkoop doet in maart. Het lijkt me verschrikkelijk om zo behandeld te worden als potentiële klant, maar Asus kennende geven zij daar niet veel om (de release van de Transformer Prime TF700 liet ook veel te lang op zich wachten en was belachelijk slecht voorradig). :/

[Reactie gewijzigd op maandag 4 februari 2013 12:46]


Door Tweakers user Kiswum, maandag 4 februari 2013 12:41

Klopt, de Helix is een betere optie dan de Yoga 3 en hij is kleiner en daardoor misschien wel fijner ook nog. De prijzen zijn wel schribarend hoog, maar dat zal nog wel in moeten zakken als ie beschikbaar is.

Door Tweakers user dsteensma, maandag 4 februari 2013 12:44

Ik zie dat kleinere schermformaat juist als een nadeel, heb liever 13.3 inch want ik ga 'm ook veel gebruiken als laptop. Maar inderdaad, de Helix komt al wat dichter in de buurt als geschikt alternatief.

[Reactie gewijzigd op maandag 4 februari 2013 12:46]


Door Tweakers user Kiswum, maandag 4 februari 2013 12:47

Voor ieder wat wils eigenlijk en de 13" varianten lijken ook steeds vaker uit te komen.
Ik gebruik nu de 10" Hybride transformer 1, maar op de bank vind ik dit wel veel fijner dan de 14" HP van het werk ;)
Echt een spel zoals Diablo 3 heb ik uiteraard nooit kunnen testen op de 10", maar dit zal op een 11" scherm toch niet al te vervelend zijn hoop ik? (mijn huidige HP i5 en HTPC i3 zonder GPU kunnen Diablo 3 prima spelen, hardcore games hoef ik dus niet af te kunnen spelen).

Door Tweakers user MenaCeNL, woensdag 6 februari 2013 15:51

Gelukkig is de Helix paar maanden uitgesteld ;-) Bron.

Blijkbaar is het technisch/economische gezien heel lastig om deze constructies op grote schaal te produceren. Anders hadden ze dit wel wat sneller gedaan denk ik ;-)
Denk dat dat ook de reden is waarom de i7 versie voorlopig uit beeld is en ook de andere formaten en opties (zoals camera aan de achterkant).

Door Tweakers user Kiswum, vrijdag 8 februari 2013 10:26

Hmm Asus heeft haar pijlen gericht op de Taichi, ik verwacht niet dat die volgende week daadwerkelijk te koop zal zijn, hij zal dan ook wel out-of-stock zijn en na 5 weken goed leverbaar:
nieuws: Asus brengt Taichi-laptop met twee schermen in Nederland uit


Facebook berichten van gebruikers:
Mats Alexander Arnesen
From the official asus (Norwegian) page:

AVAILABILITY & PRICING
ASUS Transformer Book TX300 will be available in March from authorized ASUS resellers. Prices for each Nordic country can be found below the specs.

Alejandro Christou: From France where i make an pre-order is that by 25th of February will be available

Biju Varghese: April in the US.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 8 februari 2013 13:05]


Door Tweakers user dsteensma, zaterdag 9 februari 2013 17:36

Iemand in Duitsland heeft 'm al!!!

"I followed the delivery date on several websites in germany. www.comrad.de was one having the most stable delivery date. I placed my preorder on the 23rd of January. They told me I will get it a few day after the 7th of february. I looked at the page every day to see if they change the delivery date. On the 5th they changed delivery to the 11th and I was very sad. But then I received an e-mail from conrad that I could come to the store and get my Tranformer. So it looks like that conrad just receibed one device.

I received the book from Conrad in Hamburg Germany. Yes they have an online store. Have alook at Conrad - Ihr Online Shop für Elektronik, Computer, Multimedia, Modellbau & Technik.

To the pen topic I will make some tests later on. I have an Jot mini from adonet and hope that will work smooth."Zie deze unboxing video: http://www.youtube.com/wa...er_embedded&v=ubupgasP1cI

[Reactie gewijzigd op zaterdag 9 februari 2013 17:37]


Door Tweakers user Kiswum, zaterdag 9 februari 2013 18:25

Goed bezig! Het gaat waarschijnlijk om de i5:
www.conrad.de/ce/de/Searc...ch=asus+transformer+tx300

Conrad staat overigens in NL niet echt bekend om zijn lage prijzen, maar wellicht komt hij daar binnenkort ook wel.

Door Tweakers user indofk, zaterdag 9 februari 2013 20:20

dsteensma , bedankt voor het vermelden van de link naar de unboxing

wat me opvalt is dat er dus geen verloopkabels bij zitten voor het tablet gedeelte
wat er wel weer bij zit maar niet verwacht had is dat er een sleeve bij zit , of ie alleen voor de tablet is of voor de complete transformer is me nog niet geheel duidelijk

wat ik me verder nog steeds afvraag wat nu het verschil is tussen de TX300CA-C4006H van de unboxing video en die tot voor kort bij coolblue verwacht werd(en nu als niet meer leverbaar staat) en de TX300CA-C4023H die nu verwacht word bij coolblue

hij heeft trouwens zojuist weer een filmpje op youtube gezet van eerste keer opstarten


http://www.youtube.com/watch?v=O1VZj0f9pgc

Edit:

Nooit gedacht dat ik zo blij werd van een unboxing video , ik was hem aan het bekijken alsof ik hem zelf aan het uitpakken was , had toch het gevoel van , hij bestaat dan toch echt en eindelijk een teken van leven , :)

Edit 2:

De bezitter van de eerste transformer book , en de uploader van de unboxing zit trouwens op dit forum onder de gebrukersnaam Quartz

http://www.transformerfor...-transformer-book-14.html

Dus voor evt vragen en antwoorden kun je daar terecht

[Reactie gewijzigd op zaterdag 9 februari 2013 21:25]


Door Tweakers user Kiswum, zaterdag 9 februari 2013 20:49

ik denk dat die codes te maken hebben met het gebruikte toetsenbord (Qwertz) en/of de regiocode.
Qua specs zal het allemaal wel hetzelfde zijn vermoed ik.

Vanuit de wandelgangen is deze link voorbij gekomen:
http://www.asus.com/Noteb...S_Transformer_Book_TX300/

Hij wordt eindelijk erkend als volledig product.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 9 februari 2013 20:59]


Door Tweakers user indofk, zaterdag 9 februari 2013 21:29

De sleeve die er dus bij zit is alleen voor het tablet gedeelte volgen Quartz
Verder zit er standard win 8 en dus geen win 8 pro geïnstalleerd

Hier nog een aantal video's die hij heeft geüpload

https://www.youtube.com/watch?v=N1itD-C02AU

https://www.youtube.com/watch?v=huXxWWezuAg

[Reactie gewijzigd op zondag 10 februari 2013 13:00]


Door Tweakers user indofk, zondag 10 februari 2013 13:01

Quartz heeft weer 2 filpjes geupload

Deze keer een test met 3 verschillende pennen en een 3D Mark test

I produced two new videos. On concerning stylus use on the Transformer book and the other one is a 3DMark test with a unlucky end......

Enjoy it.

https://www.youtube.com/watch?v=1dI49tuHPWc

Dat de digitizer pen en die van de galaxy s3 het hiet zouden doen was natuurlijk wel te verwachten , maar dat de pen geschikt voor normale touchscreens ook moeilijk zou doen had ik niet verwacht. hij gaat iig de komende dagen nog meer pennen testen
https://www.youtube.com/watch?v=cMd-BQ6PP7I

De 3DMark test verliep ook al niet echt goed zoals je in het filmpje kunt zien , de test stopte er mee terwijl ie bezig was , hoop niet dat het een warmte probleem is waarover hij sprak.

[Reactie gewijzigd op maandag 11 februari 2013 07:04]


Door Tweakers user dsteensma, zondag 10 februari 2013 20:36

Mooie filmpjes!!! Kan echt niet wachten om dit apparaat te bestellen, ziet er prachtig uit!

Die Duitser heeft dit gemeld op een forum:
"Yes I tried a pen I always used with my iPad. Unfortunately that did not work with the asus. I will order some other pens today and can tell you more on tuesday."

Door Tweakers user indofk, maandag 11 februari 2013 10:00

Er heeft zich op het zelfde forum nog een gebruiker gemeld die claimt dat ie ook beschikt over de transformer book , uit welk land ie komt en om welk type het gaat heeft ie nog niet vermeld , heb hem het iig gevraagd


"Thanks for the testing quartz. I have a simple Targus Stylus which I've been using on my Transformer TF700 Infinity and it works fine on my brand new Transformer TX300 Book. That said, I'm looking forward to the day when (because I work with documents all the time - for which 13.3" tablet mode is superb) key bits of productivity software are optimised for touch and someone has produced an excellent pen/digitiser for use on this baby...."

[Reactie gewijzigd op maandag 11 februari 2013 10:02]


Door Tweakers user dsteensma, maandag 11 februari 2013 11:43

Over die 3D Benchmark, iemand reageerde op die video met het volgende commentaar:

"Window focus lost during benchmark run."

This error occurs if something interferes with 3DMark switches the window focus from full screen 3DMark view during a benchmark run. In such cases the score would no longer be accurate so the test is aborted.

I heard mouse clicks just before the error, were you clicking the mouse, if so that would have stopped it may be you can run again"


Komt dus misschien wel doordat hij de test onderbrak met een handeling. 8)7

Door Tweakers user Kiswum, maandag 11 februari 2013 12:06

Lekker slim. Een beginnend "IT'er" weet dat je testen uit moet voeren zonder onderbrekingen en meerdere achter elkaar

Door Tweakers user dsteensma, maandag 11 februari 2013 12:26

Tja, Duitsers hè... :9~

Door Tweakers user JCS, maandag 11 februari 2013 12:27

Hij had er ook nog een extern scherm aanhangen en volgens mij ging de opname ook direct de tablet op. Dus was sowieso een vrij nutteloze score geweest. Ben benieuwd naar eerste reviews van sites want ben bang dat deze gast straks een accu test doet met de adapter eraan vast.

Door Tweakers user Kiswum, maandag 11 februari 2013 12:29

Haha geniaal, maar ja hij is wel slim genoeg om het commentaar er in het Engels op te zetten (niet zijn os...) en om er 1 te bemachtigen. Waarschijnlijk kan hij wel iets goed doen :)

Door Tweakers user indofk, maandag 11 februari 2013 12:56

Ach ja , hij probeert het tenminste :) , zijn video's lijken iig authentiek en hij is de eenigste die ten minste wat naar buiten brengt , niet altijd even handig zo blijkt ,maar hij probeert het tenminste.
Vanavond gaat ie trouwens een ssd test doen , ben benieuwd wat dat zal opleveren :P

[Reactie gewijzigd op maandag 11 februari 2013 17:03]


Door Tweakers user Anoniem: 496987, maandag 11 februari 2013 21:50

Een aardig artikel over de verschillen tussen de i5 en i7 Core processor:

http://computerkiezen.nl/...-core-i3-i5-i7-processor/

Door Tweakers user indofk, maandag 11 februari 2013 23:09

Bedankt voor het artikel , alleen jammer dat er niet gesproken wordt over de 3e generatie icore processor , in de transformer book zit nl de 3e generatie Ivy Bridge-processors in de zuinige U-reeks , maar als ik het goed begrijp is de i5 uit de 2e generatie minstens net zo snel als de i7 uit de 1e generatie , dan zit je met de i5 uit de 3e generatie dus meer dan goed lijkt me.

Door Tweakers user Kiswum, dinsdag 12 februari 2013 09:26

Ik denk ook dat het nogal achterhaald is: 18 augustus 2010
edit: Hij is wel een aantal keren voorzien van extra informatie.

Vooral als je deze opmerking bekijkt dan is het verschil nu nihil in vergelijking met de 1e generatie van 2010.

Tweaker Kiswum: Asus Transformer Book (TX300)

[Reactie gewijzigd op dinsdag 12 februari 2013 09:29]Door Tweakers user Anoniem: 496987, dinsdag 12 februari 2013 19:02

Bedankt voor jullie reactie... Lekker scherp ... :)


Door dsteensma, woensdag 13 februari 2013 19:56

Nu heeft ie ook een WERKEND 3DMark-test op YouTube gezet:

http://www.youtube.com/wa...er_embedded&v=KUSt24M9G_Y

_/-\o_

Door Tweakers user indofk, woensdag 13 februari 2013 20:08

En , valt het mee of tegen ? Heb me nl nog niet zo verdiept in benchmark tests.

Quartz heeft een batterijtest gedaan , hoelang de tfbook het uithoud in tabletmodus , dus zonder de extra batterij van de dock , met een full hd film ccontinu afspelend houd ie het 3 uur en 36 min vol .

[Reactie gewijzigd op donderdag 14 februari 2013 07:05]


Door Ab Weijers, donderdag 14 februari 2013 18:58

Nog eventjes geduld mensen:

Verwacht: week van 4 - 8 maart

Door Tweakers user Anoniem: 496987, donderdag 14 februari 2013 23:33

@Ab, hebben we het dan over de i5 versie, de i7 versie of beiden ?

Door Tweakers user indofk, vrijdag 15 februari 2013 06:47

Over de i5 , de i7 versie is helemaal verdwenen ,altans bij coolblue want daar heeft ie het over,ben eerlijk gezegd wel een beetje klaar met die coolblue , die lopen al weken lang als enigste te verkondigen dat ie geleverd word.
eerst zowel de i5 als de i7 en daarna alleen de i5 omdat ze een buitenlands model op hun site neer hadden gezet , wat later bleek dat het om de duitse qwertz variant ging ,ze schuiven continu de datum op maar weten het volgens mij ook niet meer
nu zeggen ze dus dat ie in de week van 4 en 8 maart verwacht word , maar zal me niks verbazen dat in eens een andere retailer hem in eens eerder heeft
Wat de daadwerkelijke datum is dat weet alleen Asus , maar die zwijgen als het graf

[Reactie gewijzigd op vrijdag 15 februari 2013 07:20]


Door Tweakers user indofk, dinsdag 19 februari 2013 12:46

Hier een zeer uitgebreide review van de transformer book

http://hi-tech.mail.ru/re...ansformer_book_tx300.html

hij is wel in het russisch dus googletranslate is wel aan te raden :9

Door Ab Weijers, vrijdag 1 maart 2013 16:25

Er is iemand op de site van Coolblue die zich heel erg loopt te vervelen volgens mijn.

Door Tweakers user indofk, vrijdag 1 maart 2013 19:06

Dat zat ik mezelf ook af te vragen ja , neem aan dat je hier op doelt
http://www.laptopshop.nl/...sus-transformer-book.html

De TX300CA-C4005H is wel 100 euro goedkoper tov de eerste keer dat ie verwacht werd 1399 tov 1499
Ze hebben wel allebei 128GB minder dan de C4023H die in totaal 628GB heeft

Ik hoop echt dat ie dan eindelijk volgende week op voorraad is , heb er alleen weinig vertrouwen in

[Reactie gewijzigd op vrijdag 1 maart 2013 21:11]


Door Tweakers user Anoniem: 496987, zondag 3 maart 2013 23:05

Hoi, heeft iemand al ervaring met het docking systeem van de TF300 ?
Ik lees hier en daar wat nare berichten dat de docking van volledig plastic is en bij een aantal mensen deze al is afgebroken. Tevens bij wat verder lezen zie ik ook dat Van de TF serie het glas breekt... Hmmmmm..... Niet fijn !
Iemand ervaring ?

Door Tweakers user Anoniem: 496987, zondag 3 maart 2013 23:05

fons.reukers schreef op zondag 03 maart 2013 @ 23:05:
Hoi, heeft iemand al ervaring met het docking systeem van de TX ?
Ik lees hier en daar wat nare berichten dat de docking van volledig plastic is en bij een aantal mensen deze al is afgebroken. Tevens bij wat verder lezen zie ik ook dat Van de TF serie het glas breekt... Hmmmmm..... Niet fijn !
Iemand ervaring ?

Door Tweakers user Anoniem: 496987, zondag 3 maart 2013 23:06

Ik bedoelde dus natuurlijk van de TX 300

Door dsteensma, maandag 4 maart 2013 08:59

Iemand op YouTube zegt dit: Asus took down the facebook page because so many people were complaining about release date hahaha! :P

Hoop echt dat ie deze week uitkomt bij Coolblue. Het is nu inmiddels al maart... :O


Door Tweakers user indofk, dinsdag 5 maart 2013 11:09

Er is nog niemand die de TX300 heeft omdat die nog niet uit is in nederland dus je zal ook wel geen andwoord krijgen op je vraag :)

Door Tweakers user Anoniem: 496987, dinsdag 5 maart 2013 18:22

@indofk... Tja..... 1-0 voor jou ... |:(

Door Tweakers user indofk, donderdag 7 maart 2013 18:09

in japan gaat de TFB vanaf deze week in de verkoop
http://www.engadget.com/2...former-book-japan-launch/

de mediamarkt in duitsland meld dat ie tussen de 2 en 5 werkdagen leverbaar is
http://www.mediamarkt.de/...et_cid=36&etcc_ori=psmido

en op dit forum
http://www.transformerfor...-transformer-book-42.html

meld iemand "My Transformer Book was sent out today says Mediamarkt. My never ending story comes to an end."

Zal het dan eindelijk gaan gebeuren

[Reactie gewijzigd op donderdag 7 maart 2013 18:10]


Door Ab Weijers, donderdag 7 maart 2013 20:26

Ik denk dat ik toch voor de Transformer AIO ga, zag op NU.NL dat die in mei uit komt.. Ben benieuwd....

Door Tweakers user indofk, donderdag 7 maart 2013 21:31

In mei zeggen ze he, tis wel een asus waarover je praat he :P

het concept spreekt me idd ook erg aan , maar wat zou het toch mooi zijn als ze het principe in een transformer book stoppen, dat zou wat zijn , voorals nog hou ik het bij de transformer book die hopelijk nog deze maand in nederland uitkomt :)

[Reactie gewijzigd op donderdag 7 maart 2013 21:31]


Door Ab Weijers, vrijdag 8 maart 2013 17:32

Ik weet dat het een asus is en vindt ook dat ze daar goed bezig zijn met hun transformers, ik heb er persoonlijk nog even over nagedacht en na wikken en wegen is de AIO voor mijn persoonlijk beter geschikt. Ik hoop dat het streamen van windows 8 naar het tablet vlekkeloos verloopt. Ik wacht eerst wel een paar reviews af, ik heb nog wat geduld over..... ;)

Door Tweakers user indofk, vrijdag 8 maart 2013 18:26

Ik hoop voor je dat je dan heeeeel veeel geduld hebt ;)

in het artikel van nu.nl wat jij aanhaalt hebben ze het er over

." Door middel van Remote Desktop is het mogelijk Windows 8 naar de tablet te 'streamen'.
Dit zorgt er echter voor dat Windows 8 iets langzamer werkt dan normaal en er grafisch een stuk slechter uit ziet
."


Weet niet wat ze verstaan onder "een stuk slechter" , dus eerst reviews afwachten lijkt me idd wel verstandig :)

[Reactie gewijzigd op vrijdag 8 maart 2013 18:51]


Door Tweakers user MenaCeNL, vrijdag 8 maart 2013 18:53

Ik heb uiteindelijk maar de UX31A gekocht met i7 en 256 GB SSD voor 1300 (zonder touch). Is erg fijn apparaat! Dan helaas maar geen touchscreen en extra harde schijf.
Volgens mij is de Transformer Book nou eenmaal niet te fabriceren voor die prijs indien ze alles van hoge kwaliteit zouden maken.
De tweede versies van de producten zijn namelijk steeds veel beter bij ASUS(bvb TF101 vs. TF201 en UX31 vs UX31A)

Door Tweakers user Kiswum, vrijdag 8 maart 2013 19:22

TF201 beter dan de TF101? Qua hardware wel, oplossing Wifi/GPS weer niet ;)
Windows 8 moet wat mij betreft altijd met een touchscreen zijn, je mist anders een groot gedeelte van haar functionaliteit. Ik zou hier niet op besparen.

Door dsteensma, woensdag 13 maart 2013 16:49

Pffff nog steeds geen officieel nieuws van Asus. Het komt me echt m'n strot uit!!! Hoe kunnen ze zo met potentiële klanten omgaan zeg, echt een belachelijke tactiek om te zwijgen als het graf.

Zag op Tweakers vandaag deze Dell-All In One variant: nieuws: Dell introduceert 18"-tablet in XPS-serie - update

Ziet er ook prachtig uit! Deze heeft echt mijn interesse om mijn laptop (die kapot is) te vervangen. Ideaal om op de eettafel te staan en af en toe mee te nemen naar de bank. :*) En ook echt een aankondiging zoals het hoort he, snel na de onthulling van het nieuwe product een release datum en prijsindicatie. Daar kan Asus nog wat van leren... Als het te lang duurt en Asus zo raar doorgaat ga ik echt naar een ander merk kijken, waaronder bovengenoemde.

Door Tweakers user indofk, donderdag 14 maart 2013 19:07

In belgie is de I5 variant (beperkt) op voorraad bij
vandenborre.be http://www.vandenborre.be/laptop/asus-tx300ca-c4006h

Door dsteensma, donderdag 14 maart 2013 22:36

Bedankt voor de link! Gaat iemand 'm hier bestellen? Ik doe het liever via een Nederlandse webshop, i.v.m. garantie en gratis levering. Zal wel flinke verzend kosten met zich meebrengen als het van België naar Nederland wordt verzonden... |:(

Door Tweakers user indofk, donderdag 14 maart 2013 22:44

volgens mij gebruiken ze in belgie een azerty toetsenbord , ik hou het persoonlijk liever bij een qwerty toetsenbord

Door dsteensma, donderdag 14 maart 2013 23:00

O ja? Dat wist ik niet! Laat dan maar... :|

Door Tweakers user indofk, vrijdag 15 maart 2013 14:16

als alternatief voor de TX300

Hebben jullie als eens gehoord van de "The Fujitsu Stylistic Q702" ik in iedergeval niet.
Het betreft een 11.6 inch ultrabook/tablet met een core I5 proccesor en een digitzerscreen (en pen) windows 8 pro de resolutie is niet zo hoog 1366×768 maar heeft wel een mat scherm wat ten goede komt voor gebruik buiten huis.
de keyborddock heeft een uitneembare accu en een volledige vga poort
de tablet beschikt ook over een simkaart slot , dus 3G

•CPU type: Intel Core i5-3427U (Ivy Bridge, 1.8Ghz nominal)
•Graphics: Intel HD 4000
•OS: Windows 8 Pro
•Display Size:11.6-inch 1366×768
•Screen Type: LED-Backlit LCD. Matt (IPS dual digitizer)
•Touch Technology: 10-point Multi-touch. NTrig digitizer with pen included.)
•Unbranded single-touch touchpad with separate mouse buttons.
•RAM: 4GB
•SSD: 128GB (Samsung MZMPC128HBFU)
•Battery capacity: 34 Wh in tablet section. 45Wh removable in keyboard section.
•Weight: 1682gm / 3lb 10oz (Tablet: 876gm, base:805gm) PSU weight: 270gm
•Ports: (Tablet) 1xUSB2.0, 1x USB3.0, Full SD card slot. HDMI, headphone, mic. Base unit: 1x VGA, 2XUSB2.0, Gigabit Ethernet,
•WiFi/BT4.0 – Centrino Advanced-N 6205
•3G – Sierra Wireless. Max 21Mbps download. Includes GPS
•TPM, VPro, Fingerprint Reader, Anti-Theft
•Ambient light sensor. Rotation sensor.
•NO Keyboard backlight.
•5MP rear cam. 1.3MP front cam. Stereo speakers. Array mic.
•On tablet frame: Wireless off switch. Power switch. Rotation lock, volume up/down
•Digitiser pen garage on keyboard base unit


Wat vinden jullie , is dit een alternatief voor de TX300

Bron en video review
http://ultrabooknews.com/...ed-vpro-hybrid/#more-8234

Edit,
Hardware.info had deze tablet eind augustus dus al , het was wel een prototype wellis waar , maar toch , vreemt dat je tot nu toe er eigenlijk niets meer van hoorde

http://nl.hardware.info/r...dows-8-tablet-en-notebook

[Reactie gewijzigd op vrijdag 15 maart 2013 14:35]


Door Tweakers user indofk, woensdag 20 maart 2013 17:37

om het wachten wat te verzachten

een uitgebreide videoreview van de TX300 I7

http://www.youtube.com/watch?v=AoEn0ui7gr4

Door Perry, donderdag 21 maart 2013 20:50

Ik vind de review goed laat me wel twijfelen of ik hem ga halen eerlijk gezegd

Door dsteensma, vrijdag 22 maart 2013 08:26

Zeker een goede review! Bedankt voor het posten. 😃

Perry, waarom maakt het je aan het twijfelen dan? Het maakte mij juist enthousiast!

Door perry, vrijdag 22 maart 2013 09:51

Een aantal zaken: Minder geschikt voor gaming, de toch wel zwakke verbinding tussen tablet en keybord (kan ook aan het test model liggen) en de batterij duur van 2,5 uur. Ik zou hem eerst blind gekocht hebben nu wil ik toch eerst gaan kijken in een winkel hoe hij echt in elkaar steekt en met name hoe vast de verbinding tussen keyboard en scherm is.

Door Tweakers user Kiswum, vrijdag 22 maart 2013 10:39

Even serieus hoor, maar gamen op touchscreen. Wat had je in gedachte? Facebook games of Diablo? 2,5 game tijd welke laptop haalt dat?
Gamen doe je gewoon met de losse muis en je sluit hem aan op het stroomnet.

Door perry, maandag 25 maart 2013 16:54

Is er al iets bekend wanneer we hem kunnen verwachten?

Door Tweakers user indofk, dinsdag 26 maart 2013 08:08

zit zojuist de metro te lezen staat er een advertentie in van asus

Je wilt een notebook met de voordelen van een tablet ASUS heeft voor jou de oplossing

De ASUS TRANSFORMER BOOK

De ASUS Transformer Book is een krachtige notebook en tablet in 1
de notebook heeft een sterke processor met een grote opslagcapaciteit .
Het afneembare 13 Inch tablet is ideaal voor iedereen die veel onderweg is , de ingebouwde SSD zorgt voor een snelle toegang tot alle apps.

en dan staan er nog een aantal winkels onder die hem moeten gaan verkopen

alternate, bcc, bol.com, laptopshop, mediamarkt, paradigit, saturn


[IMG]http://i521.photobucket.c...dofk/Nieuweafbeelding.jpg[/IMG]


Er staat geen datum bij vanaf wanneer die te verkrijgen is , maar dat zal nu toch wel niet lang meer gaan duren , de advertentie wekt iig de vermoeden alsof ie al te koop is .

[Reactie gewijzigd op dinsdag 26 maart 2013 17:45]


Door Tweakers user Kiswum, dinsdag 26 maart 2013 08:09

Op de NL website was hij gisteren verdwenen (of stond hij er nooit?). Hij stond wel in de internationale versie van Asus.
Indofk, foto!? :)

Door dsteensma, dinsdag 26 maart 2013 09:45

Vreemd zeg, dat Asus in de Metro al adverteert over een product dat nog helemaal niet te koop is... :?

De Nederlandse website van Adus (Asus.nl) is nu trouwens helemaal offline?!
Ik begrijp er echt niks van...
Zal wel zien welke nou eerst komt, de Transforner Book of de Dell XPS 18, één van die twee wordt het voor mij!

Door Tweakers user indofk, dinsdag 26 maart 2013 10:52

Dacht dat het aan mij lag , maar hij is dus echt offline.
vraag me af of de metro de enigste is waar de advertentie in staat

van de winkels die worden genoemd in de advertentie heeft (op laptopshop na) geen 1 de transformer book op hun website staan.

Door dsteensma, dinsdag 26 maart 2013 14:25

En dan wel weer vandaag nieuws naar buiten brengen over een ANDER type Asus-tablet:
nieuws: Asus brengt PadFone 2 half april voor 699 euro uit

Zucht...

Door Tweakers user Kiswum, dinsdag 26 maart 2013 14:54

De PadFone2 zou in december 2012 in de winkels moeten liggen. Dit is ietsjes uitgesteld... Het kan dus nog goedkomen met de Transformer Book die ook rond de feestdagen in de winkel had moeten liggen.
;)

Door Tweakers user indofk, woensdag 27 maart 2013 08:35

Vanochtend hoopvol de metro van vandaag opengeslagen , en ja hoor weer de zelfde advertentie als gisteren < had gehoopt dat er nu een datum bij zou staan , maar helaas

de advertentie was nu wel bijna 2x zo groot als die van gisteren

Door dsteensma, woensdag 27 maart 2013 10:28

indofk, bedankt voor het melden!

Ongelooflijk, wat een strategie van Asus...
Het begint steeds ergerlijker te worden.

Verzonden met mijn Windows Phone

Door Tweakers user indofk, woensdag 27 maart 2013 11:04

http://www.tabletsmagazin...8-convertible-1-299-euro/ goed nieuws !!!
Na aanleiding van de advertentie van Asus gisteren in de metro
Heb t gemeld aan de redactie van tabletsmagazine.nl , die vonden dat het tijd werd voor meer duidelijkheid en hebben gisteren contact opgenomen met Asus
En die melden dat de transformer book vanaf volgende week in de Nederlandse winkels ligt


Zou het dan eindelijk gebeuren,

Edit: Asus heeft in een persbericht bevestigd dat ie volgde week in Nederland en België in de winkels ligt.


http://m.techzine.nl/nieu...-nederland-en-belgie.html

[Reactie gewijzigd op woensdag 27 maart 2013 11:42]


Door dsteensma, woensdag 27 maart 2013 12:01

Hier ook: nieuws: Asus brengt Transformer Book in Nederland uit

Eindelijk!!!!!!!!!!
Nu nog de Tweakers-review afwachten!

Door Tweakers user indofk, donderdag 28 maart 2013 15:00

Heb navraag gedaan via twitter bij bcc en mycom

bcc geeft aan dat het nog niet bekend is (inkoop afdeling) wanneer ze de transformer book geleverd krijgen.

mycom heeft nog niet gereageerd.

alternate geeft aan dat ie met 2 dagen te leveren is


Door Tweakers user indofk, vrijdag 29 maart 2013 10:26

Zojuist de transformerbook i7 opgehaald bij alternate , nu weer onderweg naar huis

Door Tweakers user Kiswum, vrijdag 29 maart 2013 10:53

Veel plezier, ik voel een goede review aankomen!

_/-\o_

Door dsteensma, vrijdag 29 maart 2013 10:54

indofk, gaaaaf!!! 😃

In welke plaats is Alternate gevestigd?

Laat even weten hoe het bevalt! Goed dat je de i7 hebt gekozen, zou ik ook doen!

Door Tweakers user indofk, vrijdag 29 maart 2013 11:49

Alternate zit in Ridderkerk (vlak bij Rotterdam)

Door dsteensma, vrijdag 29 maart 2013 13:39

indofk, ik begrijp dat je druk bent met je nieuwe aanwinst, maar wat is je eerste indruk??? ;)

Door Tweakers user indofk, vrijdag 29 maart 2013 16:44

Eerste indruk

Hij ziet er in het echt nog mooier uit dan gedacht :9~

de tablet voelt lichter aan dan gedacht en hij is echt dun voor een i7 tablet , zeker in vergelijking met bv die van samsung, waarschijnlijk komt dat doordat ie groter is (13.3 inch)ze hem dunner kunnen maken
Alles ziet er premium uit en voelt stevig aan , behalve het scharnier waar de tablet in schuift
het is niet zo dat die erg zwak is en bij het geringste af zal breken maar het staat in schril contrast tot de bouwkwaliteit van de rest van de tablet en de dock wat van metaal is en het scharnier van kunstof is . bij bv die van samsung valt dat minder op omdat het geheel van kunstof is gemaakt.

alles is goed en keurig afgewerkt en heb nog geen bugs kunnen ontdekken ,heb hem ook nog maar net natuurlijk :)

de fan die er in zit is echt fluister stil je hoort alleen de luchtverweling als je je oor dicht bij het ventilatierooster houd , maar ik zit natuurlijk wel in de woonkamer .
hij word ook niet echt warm of zo , ook niet na 10 min zo'n 3d bootrace spel te hebben gespeeld

het geluid van de dock is in stereo en van de tablet krijg ik tot nu toe alleen aan de rechter kant geluid terwijl er links wel uitsparingen zitten net zo als de rechter kant
heb voor de rest nog niet veel uitgeprobeerd , heb net een uur lang updates zitten draaien

als er nog vragen zijn dan probeer ik ze wel te beantwoorden

o ja de HDD drive die er in zit is in 2 partities verdeeld

Door dsteensma, vrijdag 29 maart 2013 19:41

Bedankt voor de info! 😃

Hoe heet dat 3D bootrace-spel?

Heb je al geluid uit beide speakers van de tablet?

Door Tweakers user indofk, vrijdag 29 maart 2013 20:07

Dat spel heet hydro thunder hurricane .

Nee heb tot nu toe alleen rechts geluid ,heb zo'n vermoeden dat er in de tablet de twee speakers aan de linker kant zitten .

nog even dit , heb de afgelopen tijd heel wat hybride books mogen aanschouwen maar waar ik dit bericht nu achter zit te typen is er echt 1 van de buiten categorie alles klopt aan dit apparaat , hij ziet er niet alleen premium uit maar is ook van echt topklasse , alles is zo mooi afgewerkt als je de prijs vergelijkt met die van de samsung dan is of deze echt een koopje of die andere is echt veelste duur . en ook niet geheel onbelangrijk , alles werkt out of the box , dat heb ik her en der wel anders gehoord

Door dsteensma, vrijdag 29 maart 2013 20:11

Bedankt voor je reactie. Wat bedoel je precies met 'out of the box'? Kun je dat toelichten?

Door Tweakers user indofk, vrijdag 29 maart 2013 20:30

Daar bedoel ik mee dat alles naar behoren werkt , dat asus hun driver management op orde heeft.
De meeste windows 8 tablets hadden in eerste instantie nog al wat software bugs die weliswaar nadat de fabrikant driverupdates uit had gebracht geheel of gedeeltelijk opgelost hadden, asus heeft met de transformer book dit met de release al op orde ,oke het heeft natuurlijk in vergelijking met de andere fabrikanten langer geduurd voor dat ie uit was, maar je krijgt wel een product die "öut of the box" werkt :)

[Reactie gewijzigd op vrijdag 29 maart 2013 20:31]


Door Tweakers user indofk, zaterdag 30 maart 2013 10:57

Hier een link van een aantal foto's van de TX300

http://s521.photobucket.com/user/indofk/library/TX300

[Reactie gewijzigd op zaterdag 30 maart 2013 10:59]


Door dsteensma, zaterdag 30 maart 2013 11:17

Bedankt!!! Ziet er echt super mooi uit!

Zou je te zijner tijd een videoreview kunnen maken? Hoeft niet lang, maar gewoon even van de opstarttijd en laadsnelheid van enkele applicaties.

Alvast bedankt!!!

Door Tweakers user Kiswum, zaterdag 30 maart 2013 11:34

Geweldig, bedankt voor de foto's heb je toevallig een direct link naar foto 7 en 8? Dan kan ik dez op mijn FB zetten. (ik wil geen fotobucket account aanmaken ;))

Door Tweakers user indofk, zaterdag 30 maart 2013 13:17

Zal vanavond als de kinderen wat minder aandacht vragen :) een filmpje maken van opstart tijd en het openen van apps .

kan iig vertellen dat het opstarten als ie helemaal uit is nog geen 7 seconden duurt

een dvd film bestand kopieren van de ssd schijf naar hdd met een snelheid van 118mb ging


Hierbij het filmpje van het opstarten van de TX300 en de snelheid van het opstarten van de apps zonder dat ze al in het geheugen geladen zijn , heb het geluid weggelaten , er is behalve mn kinderen toch niks interessants te horen :P
o ja let vooral niet op de vinger afdrukken op het scherm :+

zoals je zult zien start ie in 5 seconden op en de apps laden ook rete snel

http://www.youtube.com/wa...LD4&feature=youtube_gdata

[Reactie gewijzigd op zaterdag 30 maart 2013 22:58]


Door dsteensma, zondag 31 maart 2013 12:00

Heel erg bedankt voor het filmpje! Ziet er echt fantastisch snel uit! _/-\o_

Door Tweakers user indofk, maandag 1 april 2013 12:17

Asus.nl heeft nu de transformerbook officieel op hun site staan


http://www.asus.nl/Notebo...S_Transformer_Book_TX300/

Door hans, dinsdag 2 april 2013 11:06

Wie heeft hem al te pakken gekregen. De transformer is nog nergens te koop??
Alle webshops staan op ''verwacht''

Door Tweakers user Kiswum, dinsdag 2 april 2013 13:01

Check nu www.laptopshop.nl, ik kreeg zojuist een voorraad status.

Door Tweakers user Anoniem: 496987, dinsdag 2 april 2013 19:58

Vanmiddag gelijk de TX aangeschaft na de sms melding waar Kiswum het over heeft. De sms melding kwam om 12:49 uur binnen en via email om 16:23 uur. Om 19:13 uur de melding ontvangen dat de TX is ingepakt en om 23:15 uur wordt verzonden.
Super !!!

Door dsteensma, dinsdag 2 april 2013 20:15

Heb zojuist de Transformer Book i7-versie besteld bij CoolBlue! Verheug me op morgen!!! _/-\o_

Door Tweakers user Anoniem: 496987, dinsdag 2 april 2013 21:54

Hoi dsteensma, dan heb je waarschijnlijk de laatste i7 variant gekocht. Deze is inmiddels al niet meer leverbaar. De i5 variant is nu wel (nog) te bestellen.

Door dsteensma, dinsdag 2 april 2013 22:44

fons.reukers, ja je hebt gelijk! Zo te zien was ik net op tijd! Haha! 😃 Gelukkig maar!

Door dsteensma, woensdag 3 april 2013 12:40

Heb mijn pakket nog niet ontvangen, komt later in de middag, tussen 15.00 uur en 17.00 uur.
Ik wacht gepannen af! 😃

Kiswum, heb jij ook je slag geslagen gisteren? Aangezien jij het apparaat al het langste volgt van iedereen...? 😊

Verzonden met mijn Windows Phone

Door Tweakers user Kiswum, woensdag 3 april 2013 12:57

Hey Dsteensma, ik heb mijn slag niet geslagen. Ik wacht nog even af, met name om weer te sparen :D, maar mijn tablet is wel aan een vervanger toe. Ik wacht gespannen af op jullie ervaringen en wellicht kunnen we dan samen een topic aanmaken om anderen hiervan op de hoogte te stellen. Volgens mij is deze er namelijk nog niet op GOT/Tweakers.net

Door Tweakers user cybe, woensdag 3 april 2013 20:12

Heb net ook mijn transformer opgepikt bij de MediaMarkt (BE) :) Prachtig apparaat!

@indofk Is het je ondertussen gelukt om het geluid uit beide speakers te krijgen?
Bij mij werkt enkel ook de rechterspeaker van de tablet. Geen geluid uit de linkerspeaker of uit het dock.

[Reactie gewijzigd op woensdag 3 april 2013 20:12]


Door Tweakers user indofk, woensdag 3 april 2013 21:44

Nee het is me nog niet gelukt om geluid uit beide speakers te krijgen, volgens Asus nl hoord dit wel te moeten en raden me aan om hem te laten repareren , uit het dock komt wel gewoon stereo geluid

[Reactie gewijzigd op woensdag 3 april 2013 21:46]


Door Tweakers user cybe, woensdag 3 april 2013 23:11

@indofk Ik heb de Realtek Audio driver opnieuw geinstalleerd vanaf de Asus website, en de speakers in het dock werken nu wel bij mij.
Het geluid blijft echter enkel rechts uit de tablet komen.
Ik vind het wel vreemd dat als je de geluidsbalans (L-R) veranderd naar links blijft het geluid uit de rechter speaker komen, ik vermoed dat de rechterspeaker dus nu zorgt voor zowel het L als R geluid, maar waarom heeft de tabet dan 2 speakergrills :?

Door Tweakers user indofk, donderdag 4 april 2013 09:15

Die vraag heb ik ook gesteld aan asus zie hier onder

---------- Original Message ----------
From : xxxxxxxxxxxxxxxxxxxSent : 29-3-2013 19:43:42
To : "techsupport@asus.com"
Subject : <TSD> Notebook TX300CA

[CASEID=WTM20383773663633]

Apply date : 3/29/2013 7:43:41 PM(UTC Time)

[Contactgegevens]
*Naam : xxxx*E-mail Adres : xxxxxxxxx@hotmail.com
Telefoonnummer : +316xxxxxxxxxPlaats : xxxxxxxx
*Land : Netherlands[Nederland]

[Productinformatie]
*Producttype : Notebook
*Productmodel : TX300CA
*Serienummer Product : xxxxxxxxxxxx
Plaats van Aanschaf : xxxxxxxxxx
*Aankoopdatum : xxxxxxxxxx
*Besturingssysteem : Windows 8 64bit

[Probleemomschrijving]
Er klinkt alleen geluid uir de rechterkant van de tablet , terwijl er zowel links als rechts
een speakergril zit in de achterkant , is dit een mankement ?instelling of zit die
speakergril aan de linker kant er voor de sier

De speakers in de dock werken wel gewoon naar behoren


ik kreeg dit als antwoord:

Geachte heer/mevrouw
Hartelijk dank voor uw email.

Bij nadere controle zijn beide openingen aan de achterkant voor geluid.
Als ik het goed begrijp komt er dus maar geluid uit 1 van de 2 speaker openingen.

Als dit het geval is dan lijkt het erop dat 1 van de 2 speakers in de Vivotab defect is geraakt.
in dit geval zou ik u adviseren Uw Vivotab aan te melden voor reparatie.

U kunt de Epad ter reparatie aanbieden op de onderstaande website.

http://www.asus.nl/rma hier kiest u voor de optie Eee series.

Nadat u ons het aanmeld formulier toegestuurd heeft krijgt u binnen 24 uur een email van ons met uw RMA/reparatie nummer.
Hierna zal onze vervoerder u binnen 48 uur contacteren om een afspraak te maken over het ophalen van de Epad.

Gemiddeld duurt een reparatie ongeveer 7 tot 10 werkdagen. Dit is natuurlijk wel onder voorbehoud of de te vervangen onderdelen op voorraad zijn.

Ik hoop u hierbij voldoende te hebben geïnformeerd.
I hope to have informed you enough.

Kind regards/ vriendelijke groet,

Ferron Feiken.
Asus TSD.


@Kiswum @Dsteensma

Dat zou geweldig om een topic over de TX300 te beginnen , laat maar weten als ie er is

[Reactie gewijzigd op donderdag 4 april 2013 09:23]


Door Tweakers user cybe, donderdag 4 april 2013 09:35

|:( Zal hetzelfde resultaat hier worden vrees ik. Geen goed begin...
Zijn er nog mensen met een transformer die dit probleem hebben?

Door Tweakers user Kiswum, donderdag 4 april 2013 09:42

Ken je rechten, bij een defect binnen 7 dagen heb je altijd recht op een nieuwe, dus niet laten repareren! Volgens mij heeft mijn Transformer 1, maar 1 speaker. Ik zal dit nog wel even testen.
@ Indofk, ik weet niet of ik dat goed op zou kunnen zetten, ik zal er over nadenken om hem zelf aan te maken ;)
Btw. Waarom kan de servicedesk niet lezen wat er wordt geschreven door gebruikers. VivoTab terwijl er in het ticket een TX300CA wordt genoemd...

Ik heb mijn Transformer 1 getest en ik heb geluid via 2 speakers. 1 links en 1 rechts, ik verwacht dat elke opvolger er ook minimaal 2 heeft. Zeker een high end variant die 2 jaar later is uitgekomen

[Reactie gewijzigd op donderdag 4 april 2013 11:53]


Door Tweakers user cybe, donderdag 4 april 2013 13:16

Net mail ontvangen van ASUS:
"Het geluid zou uit beide 'grills' moeten komen, ik vermoed dus dat het hier gaat om een defect. Ik adviseer u daarom uw tablet op te sturen ter reparatie."

Ga hem inderdaad proberen om te ruilen voor een nieuw model. Maar ik vrees er een beetje voor: "Omruilen kan binnen de 14 dagen met ongeopende verpakking" zegt het MediaMarkt kastticket. + "Uitgesloten van retour en omruiling zijn o.a.: Desktopcomputers en notebooks"
http://www.mediamarkt.be/mcs/shop/omruilgarantie.html

Door dsteensma, donderdag 4 april 2013 13:37

Ook ik heb helaas alleen geluid uit de rechterspeakek van de tablet zelf. Beide speakers in de dock doen het wel prima.

Erg jammer... ik ga mijne ook maar opsturen nadat ik Asus hierover heb gemaild. :'(

Door Tweakers user indofk, donderdag 4 april 2013 13:43

Heb zo'n vermoeden dat het niet om een defect gaat maar dat de hardware gewoon niet aangestuurd word durf te wedden dat bij fons.reukers en dsteensma het zelfde is

@cybe heb je de i5 of i7 variant

Door Tweakers user Kiswum, donderdag 4 april 2013 13:47

De wet staat boven de voorwaarden van een winkel. Ik vermoed dat er wordt gesproken over het omwisselen van het ene naar het andere model. Je hebt eigenlijk een DOA in handen die direct een fout heeft en je moet deze bij de winkel om kunnen wisselen. Mochten ze er geen op voorraad hebben, dan zou ik pas gaan voor de 2e optie, door Asus laten repareren. Mijn tablet was ik toen maar 1 week kwijt.

Door Tweakers user cybe, donderdag 4 april 2013 14:01

@indofk, ik heb het I7 model.
@dsteesma, welk model heb jij?

De mogelijkheid bestaat dat het inderdaad een driver issue is, zeker nu @dsteesma ook hetzelfde probleem heeft.
Eerst krijg ik helemaal ook geen geluid uit het dock. Na een update van de RealTek audiodriver werkte dit wel.

@Kiswum, inderdaad, zo ga ik het ook proberen aan te pakken straks.

[Reactie gewijzigd op donderdag 4 april 2013 14:02]


Door dsteensma, donderdag 4 april 2013 14:56

Ik heb ook de i7-versie.

Door dsteensma, donderdag 4 april 2013 16:45

Beste mensen,

Wat is voor ons nu het beste om te doen? Moeten we met z'n allen ons apparaat retour sturen en een nieuwe eisen (die misschien wel hetzelfde driverprobleem heeft zoals indofk terecht aangeeft)? Of is het beter om gezamenlijk Asus te vragen om een driverupdate? Ik onderneem eerlijk gezegd liever het laatste want ik heb geen zin om mijn mooie Transformer Book weer weg te doen (tenzij het niet anders kan). Als de laatste mogelijkheid beter is dan ontvang ik graag het e-mailadres van Asus Nederland.

Graag hoor ik van jullie.

Door Tweakers user Kiswum, donderdag 4 april 2013 16:51

Mits het mogelijk is zou ik naar je verkoper gaan. 1 systeem uit laten pakken het geluid testen. Als deze hetzelfde probleem geeft, dan zou ik de verkoper + jijzelf contact opnemen met Asus via het storingsformulier. Hiermee heb je je probleem in ieder geval alvast schriftelijk aanhen ge-uit.

Dell heeft in haar laptops een functionaliteitstest zitten die o.a. het geluid test. Check of de Asus dit ook heeft. Dit kan via een F1-F12 toets tussen de Bios en het opstarten van Windows in.
Vraag dit eventueel ook na bij Asus. Herinner hen er eventueel aan dat het niet de Vivotab met Win8RT is, maar de meest exclusieve variant;)

Andere work-around. Verwijder de audio driver
of test de driver van de taichi

Door Tweakers user cybe, donderdag 4 april 2013 20:45

Ben daarstraks naar de winkel terug gegaan en heb mijn geld terug gekregen.
Had liever een nieuw toestel gehad maar dat was niet meer in stock en een exacte leveringsdatum konden ze me niet vertellen.
Ze stelden eerst voor om het toestel voor herstelling op te sturen maar dat zag ik niet echt zitten. Geen goed begin he. Dus ik wou op zeker spelen.
Ik wacht wel op een nieuw toestel. Hopelijk met opgeloste driver :)

Door Tweakers user indofk, donderdag 4 april 2013 21:41

Heb net asus weer gemaild met de volgende vraag ,

Geachte Asus tsd ,

allereerst bedankt voor uw antwoordt , maar heb nog een aantal vragen/opmerkingen

U heeft het in het antwoord aan mij over de speakers in de "Vivotab" maar het betreft hier een transformer book
ik neem aan dat u , net als ik het over de transformer book heeft .

mijn volgende vraag/opmerking is , ik zit op een forum op tweakers.net en alle mensen die de transformer book hebben aangeschaft hebben het zelfde euvel , dat er dus alleen geluid komt uit de rechter speaker van het tablet gedeelte , kan het niet zo zijn dat dit een structurele fabricage fout is (dat er helemaal geen speaker in zit ) of kan het een software (driverprobleem zijn )
ik vraag dit omdat er nu al massaal mensen van plan zijn om de transformer book terug te brengen naar de winkel , terwijl als het slechts met een update verholpen kan worden , dit dus niet nodig is .

Alvast bedankt voor uw antwoord

Door dsteensma, donderdag 4 april 2013 21:57

Goede mail indofk! Hopelijk krijg je snel antwoord van Asus!
Laat meteen even weten wat de reactie is!!! Heb mijn Transformer Book namelijk al ingepakt en verzendklaar gemaakt voor een retourzending naar Coolblue. Zou mooi zijn als blijkt dat er een driverupdate komt en ik mijn Transformer Book kan houden...

Door Tweakers user indofk, donderdag 4 april 2013 22:06

Nog even een vraagje voor degene die de TFB hebben .

de laad connector die zich dus magnetisch vasthecht aan de dock als je hem wilt opladen is niks op aanmerken dat werkt naar mijn mening erg goed , maar als ik de tabletgedeelte , wil opladen via de magnetische laadconnector hecht ie bijna niet , de magnetische verbinding die op het dock gedeelte juist erg goed zn werk doet , is op het tablet gedeelte nihil waardoor het eigenlijk niet bruikbaar is . delen jullie die ervaring ook of heb ik gewoon pech .

@dsteensma zodra ik antwoord terug krijg van asus laat ik het meteen weten ,
houd er wel rekening mee dat het 48 uur kan duren voordat ik antwoord krijg

[Reactie gewijzigd op donderdag 4 april 2013 22:10]


Door Tweakers user indofk, vrijdag 5 april 2013 13:08

Heb zojuist bericht gehad van asus

Geachte heer/mevrouw

Bedankt voor uw email.

Ik heb de technische data nog extra gecontroleerd en er dienen inderdaad 2 speakers in het tablet te zitten en 2 in het docking gedeelte.
Als deze niet werkt dan kan ik, net als mijn collega al iets eerder heeft gemeld, u adviseren het aan te melden voor reparatie.
Het is niet een bekend probleem en als u aangeeft dat er meerdere mensen zijn die dat probleem ervaren dan denk ik dat we hier vanzelf bericht over krijgen.

Mijn excuses overigens dat we uw TX300 voor een VivoTab aan hebben geduid.

U kunt het notebook ter reparatie aanbieden op de onderstaande website.

http://www.asus.nl/rma en kiest u hier voor de optie "Notebooks".

Nadat u ons het aanmeld formulier toegestuurd heeft krijgt u binnen 24 uur een email van ons met uw RMA/reparatie nummer.
Hierna zal onze vervoerder u binnen 48 uur contacteren om een afspraak te maken over het ophalen van het notebook.

Richtlijn voor de duur van een reparatie is 7 tot 10 werkdagen.
Dit is natuurlijk wel onder voorbehoud of de te vervangen onderdelen op voorraad zijn.

Mocht u verder nog vragen hebben horen wij dit graag.

Vriendelijke groet,

Reinder Kuilman,
Asus TSD.

Met andere woorden

ik ben tot nu toe de enigste die deze call kenbaar gemaakt heeft en zien ze dit dus als een incident

als er meer mensen een melding van de speaker maken gaan ze er hopenlijk wat mee doen .
hier kun je de call aanmaken

http://vip.asus.com/eservice/techserv.aspx

[Reactie gewijzigd op vrijdag 5 april 2013 13:21]


Door dsteensma, vrijdag 5 april 2013 14:01

indofk, bedankt voor de link. Ik zal straks even melden dat ik hetzelfde probleem heb. Kan de rest dit ook even doen a.u.b.?!

Ik stuur mijne vandaag terug naar Coolblue, zij lossen het maar voor me op (desnoods via Asus).

Door dsteensma, vrijdag 5 april 2013 14:16

Heb net mijn probleem doorgegeven aan Asus via de link die indofk gaf.

Door Tweakers user cybe, vrijdag 5 april 2013 15:51

Heb het gisteren ook reeds gemeld aan Asus (en met de reply naar de winkel gegaan).
Dus we zijn al met 3 :)

Door Tweakers user indofk, zaterdag 6 april 2013 17:32

Heb de mijne uiteindelijk terug gebracht , waren te veel mankementen mee behalve de speaker (wat volgens mij een structureel probleem is met alle TX300 i7 varianten ) had ik een geweldige back light bleeding rechts boven en in mindere mate onderin .

bij de dok begon onderin de lijm los te laten van de onderplaat tussen de twee schroeven

ook het scharnier begon zoveel spelling te vertonen dat ie gedeeltelijk de connectie met de dock verloor waardoor windows de HDD niet meer zag .

en zoals al eerder aangegeven was het onmogenlijk om de tablet op te laden daar de connector er gewoon weer afviel

heb vanmiddag een nieuwe bij BCC besteld , die komt as di/wo binnen
hopelijk heb ik dan meer geluk er van uitgaande dat de linker speaker het wel niet zal doen
maar daar heb ik voorlopig dan nog wel vrede mee

[Reactie gewijzigd op zaterdag 6 april 2013 18:43]


Door dsteensma, zondag 7 april 2013 15:18

Ik heb deze reactie nog gekregen van Asus... mijns inziens niet echt een oplossing maar misschien dat het voor iemand wel werkt:

Bedankt voor uw email.

Aan hand van de problemen die u ondervind ziet het er meer naar uit dat het probleem ook bij Windows kan liggen.
Graag zou ik u dan willen adviseren om het notebook terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.

Dit kunt u doen door gebruik te maken van de recovery partitie.
Hiervoor bent u dus verder geen dvd's nodig.

Om de recovery door te voeren drukt u veelvuldig op F9 nadat u het notebook aanzet.
Nu komt u in een Windows Boot/ Preload Wizard in welke u alleen op enter hoeft te drukken om het recovery menu te laden.
En hier vanuit kunt u het notebook terug zetten naar de fabrieksinstellingen.

Dit zou dan uiteindelijk het probleem kunnen oplossen.

Houd u er wel rekening mee dat alle gegevens verloren gaan tijdens een recovery.

Ik hoop u hierbij voldoende te hebben geïnformeerd

Met vriendelijke groet,
Reinder Kuilman,


Ik heb mijne retour gestuurd naar Coolblue, ben benieuwd wat eruit komt. Indien dit niet opgelost wordt met een nieuw of gerepareerd model, vraag ik ook mijn geld terug. Voor €1400,- ga ik niet akkoord met een inferieur product.

Door Tweakers user indofk, zondag 7 april 2013 16:56

appart , ik heb toen ik hem terug ging brengen hem ook terug gezet naar fabrieksinstellingen , maar dat heeft niks geholpen , zou ook wel raar zijn want het probleem deed zich al gelijk voor vanaf het moment van eerste keer opstarten.
vind het ook vreemd dat ze het via de F9 laten recoveren , terwijl je via de charmsbar-pc instellingen wijzigen- algemeen , je hem ook op fabrieksinstellingen kunt zetten.

zat trouwens vanmiddag de handleiding eens door te lezen daarin laten ze zien met afbeeldingen van de TFB wat welke knop of gleuf inhoud en op pagina 17 laten ze de rechter kant zien en bij punt 4 zit een gleuf waar volgens de handleiding het geluid van de tablet uit moet komen , dus niet uit die gaatjes die links en rechts zitten , zou iemand die hem nog niet terug gebracht heeft dit kunnen controleren

Door Tweakers user Anoniem: 496987, zondag 7 april 2013 18:17

Mensen.... Overdrijven jullie allemaal niet een beetje... :?
Dit is natuurlijk puur mijn persoonlijke mening maar bijv. dat de speakers in een tablet niet zouden werken vind ik zelf niet zo interessant. Ik gebruik zelf toch altijd een koptelefoon of ik laat het geluid via mijn audio installatie lopen en dat werkt perfect. Volgens mij is de hardware ook alleen maar aan 1 kant voorzien van een speaker in de tablet.
Betreffende de vraag van indofk of er ook een sleuf aan de linkerkant zit ? .... Het antwoord is "Nee". Ook in de manual kun je zien dat er aan de linkerkant geen sleuf zit.

Het enige wat ik wel een euvel vind is dat je er rekening mee moet houden dat wanneer je grote hoeveelheid data copieert van tablet van/naar docking (en vice versa) of van een externe schijf van/naar het docking, je niet het tablet heen en weer gaat wiebelen.
Het kan dan voorkomen dat de connectie met de harde schijf in het docking zijn verbinding verliest. Dit wordt overigens wel goed opgevangen door windows 8 en dat je de transfer gelijk opnieuw kunt doorvoeren.

Al met al ben ik toch dik tevreden met het apparaat en ik begrjp dan ook niet dat er massaal voor wordt gekozen het apparaat te retourneren...
??????

Groetjes Fons

Door Tweakers user Anoniem: 496987, zondag 7 april 2013 18:41

Ik heb overigens wel een call gemeld bij Asus want dergelijke issues mogen natuurlijk niet. Zie hieronder de tekst van de call zoals door mij zojuist ingediend:

Er zijn helaas twee problemen met mijn Transformerbook.

1. De harde schijf in het docking station verliest zijn connectie wanneer het tablet wordt bewogen. Dit doe ik uiterst voorzichtig maar nog ontstaat dan dit probleem. Dit is trouwens een algeheel probleem die op de site Tweakblogs.net wordt gemeld:
Tweaker Kiswum: Asus Transformer Book (TX300)

2. De linker speaker in de tablet lijkt niet te werken. In de manual van de Transformer book staat echter vermeld dat alleen aan de rechter onderkant van het tablet een speaker sleuf zit. Dus ik vraag me af of dit dan wel een storing is in de hardware of een tekortkoming in het design van de Transformer book.

Ik vraag me af of omruilen of opsturen voor reparatie wel zin heeft omdat het lijkt op design issues. Misschien dat het verstandiger is om voor die mensen die gelijk vertrouwen in Asus hebben getoond bij een verbeterde versie van de Transformer Book de mogelijkheid te bieden het apparaat dan op te sturen voor aanpassing met verbeterde onderdelen.

Is dat een idee of stellen jullie wat anders voor ?

Met vriendelijke groet,

Fons Reukers

Door Tweakers user Anoniem: 496987, zondag 7 april 2013 18:47

Vergelijkbare tekst tevens bij Coolblue neergelegd met het verzoek het nodige te ondernemen naar/met Asus.

Door Tweakers user indofk, zondag 7 april 2013 19:18

@fons reukers , ik heb ook niet gezegd dat die gleuf aan de linker kant zou zitten, maar dat in de handleiding staat dat bij punt 4 (de gleuf die aan de rechter kant zit) dat daar het geluid van de tablet vandaan zou moeten komen ipv de gaatjes die achter op de tablet zit , mijn vraag was klopt dit. zou je dit aub even willen checken

waarom ze de tablet terug sturen komt omdat asus nl meerdere malen heeft gezegt dat er wel degelijk links en rechts geluid uit het tablet gedeelte zou moeten komen , maar ik ben bang dat ze zelf ook niet helemaal weten wat ze roepen , aangezien de handleiding vertelt dat dit uit die sleuf komt die alleen aan de rechterkant zit . het zou het een kwalijke zaak zijn als asus verkeerde info geeft waardoor mensen de tablet voor niks terug brengen


overigens vind ik het niet zo raar hoor dat je een product van 1400 euro terug brengt als er een defect aan is .

alvast bedankt voor het checken :)

[Reactie gewijzigd op zondag 7 april 2013 19:21]


Door Tweakers user dsteensma, maandag 8 april 2013 15:04

Heb net een bericht gehad van Coolblue naar aanleiding van het controleren van mijn Asus Transformer Book:

Onlangs hebt u uw product Asus Transformer Book TX300CA-C4005H naar ons teruggestuurd onder vermelding van het retournummer (nvt). We hebben het product inmiddels onderzocht en op basis hiervan besloten uw aankoop terug te draaien. Oftewel: U krijgt uw geld terug.

Het bedrag van 1.399,00 euro zal binnen 5 werkdagen naar u overgemaakt worden.

Door Tweakers user dsteensma, dinsdag 9 april 2013 14:35

indofk, heb je je nieuwe Asus Transformer Book al van BCC? Graag hoor ik van je of het probleem daar ook bij is of dat het opgelost is?!

Door Tweakers user indofk, dinsdag 9 april 2013 17:05

Nee ik heb hem nog niet , hij zou morgen , of misschien vandaag al binnen komen bij bcc maar heb nog niks van ze gehoord dus denk dat het morgen word , uiteraard laat ik het hier weten :)


Heb hem zojuist opgehaald en zit er nu dit bericht mee te schrijven

ik kan melden dat ook bij deze alleen bij de rechter speaker/kant van de tablet er geluid uit komt , en het geluid komt echt uit de achterkant en niet uit die sleuf zoals de handleiding aangeeft bij punt 4.

nu ik deze heb en grondig geïnspecteerd heb , kan ik wel zeggen dat de vorige die ik heb gehad idd een maandagmorgen model was en blij ben dat ik die terug gebracht heb , daar waar ik bij de vorige geweldige last had van backlight bleeding een loslatende onderkant van de dock en de laad connector niet op de tablet bleef zitten
heb ik bij deze er geen last van , kort om helemaal tevreden nu.

betreft de speakers in de dock heb ik sterk het vermoeden dat dit gewoon zo hoort
mocht het anders zijn dan en asus geeft dit toe dan vind ik het vroeg genoeg om actie te ondernemen , voorlopig ga ik er van uit dat dit zo hoort te zijn

[Reactie gewijzigd op woensdag 10 april 2013 14:25]


Door Tweakers user cybe, woensdag 10 april 2013 14:36

Hmm, rare communicatie dan van Asus. Ze weten het zelf niet goed precies.
Anyway, ik begin al spijt te krijgen dat ik hem heb terug gebracht.
Hier in Belgë is het I7 model terug heel moeilijk verkrijgbaar :'(

Door dsteensma, woensdag 10 april 2013 17:54

indofk, bedankt voor het melden!!! Dat is dan duidelijk.

cybe, ik heb er geen spijt van want ik ga niet akkoord met mono-geluid uit zo'n duur (high end) apparaat! Slaat toch nergens op, zelf budgettablets hebben stereo-geluid!!!
Dan kunnen mensen wel zeggen dat ik overdrijf maar bij een product van €1400,- moet het gewoon allemaal goed zijn!

Door Tweakers user cybe, woensdag 10 april 2013 23:10

@dsteensma, akkoord dat het voor die prijs echt wel gewoon goed moet zijn.
Maar ik vind niet echt een eventueel alternatief in dit segment. Heb nog eens gekeken naar de Lenovo Yoga 13, specs liggen min of meer in dezelfde lijn, maar ik stel me toch vragen bij het idee om met een omgekeerd (uitgeschakeld) toetsenbord op je schoot te zitten.

[Reactie gewijzigd op woensdag 10 april 2013 23:10]


Door Tweakers user indofk, vrijdag 12 april 2013 09:25

Heb gisteren een uur lang fifa 13 zitten spelen op de TFB maar hij is niet warm te krijgen je hoort de fans wel blazen maar dat mag geen naam hebben en je voelt wel dat de tablet linksboven iets warmer word maar niet heel veel , heb ook office 2013 draaien en dat werkt ook goed , ga vanavond photoshop installeren ff kijken hoe dat gaat :)

ook heb ik een filmpje gemaak en bewerkt met windows movimaker van zo'n 20 min
ook dat ging zonder problemen en redelijk snel

ff iets anders , eergisteravond lag ik in bed met mn transformer terwijl het licht uit was toen ging ie kontinu in slaapstand als ik het licht van de kamer weer aan deed was het probleem over , het lijkt wel alsof die lichtsensor die zorgt dat als je het scherm dicht klapt zn werk iets te serieus neemt en dus in een donkere omgeving de TFB in slaapmodus zet . ff kijken of ik die sensor kan uitschakelen of minder gevoelig kan krijgen

Door dsteensma, vrijdag 12 april 2013 11:28

indofk, bedankt voor je bericht! Goed om te horen dat dat mogelijk is. 👍
Slaapstand kan uitgeschakeld worden bij Energiebeheer, kijk maar even of het lukt.

Graag hoor ik van je hoe Photoshop draait.
Heb je Office 2013 trouwens gekocht of is dat die trial versie?

Door Tweakers user indofk, vrijdag 12 april 2013 13:16

Office 2013 Die heb ik gekregen , het is dus de volledige versie

[Reactie gewijzigd op vrijdag 12 april 2013 13:17]


Door Tweakers user dsteensma, vrijdag 12 april 2013 13:31

Van een kennis of via een speciale actie op een website? ;)

Door Tweakers user indofk, maandag 15 april 2013 11:54

via mn wergever :)

paint shop pro werkt op zich goed , vind het alleen de interface te klein voor een full hd scherm van 13.3 inch , moet denk in opzoek naar een fotobewerkingsprogramma die beter overweg kan met touch , ben alleen bang dat ie er nog niet is

[Reactie gewijzigd op maandag 15 april 2013 16:01]


Door Tweakers user indofk, maandag 22 april 2013 16:20

ASUS Transformer Book review - Hardware.Info TV :)
https://www.youtube.com/watch?v=dqgHk1aDqQc

Door Tweakers user dsteensma, dinsdag 23 april 2013 09:57

Bedankt! Interessant om te zien. :) Helaas hebben ze niets vermeld over het geluid, vraag me af of ze dit wel getest hebben... :?

Door Tweakers user indofk, dinsdag 23 april 2013 12:29

wie weet dat ze het bij de i5 versie het wel allebij doen .

Door Tweakers user indofk, maandag 29 april 2013 13:17

Binnenkort komt olaf van tweakers met de review van de asus transformer book

heb aan hem gevraagt of ie ook wil kijken naar de speakers van het tablet gedeelte

Review Asus Transformer Book

Door Chris, woensdag 1 mei 2013 18:37

Hier hetzelfde probleem met de linker luidspreker (i5 versie). Heeft iemand inmiddels een TX300 die wel een werkende linker luidspreker heeft?

Door Chris, donderdag 2 mei 2013 10:05

Ok, ik geloof dat ik snap hoe het zit met de speakers. De tablet heeft stereo speakers, maar ze zitten alletwee rechts. Als je de tablet in portretstand houdt en de balans van links naar rechts verschuift hoor je dat ook. De ene luidspreker zit achter de grille, de andere in het spleetje rechts. Beetje vreemd, maar waarschijnlijk zoals het hoort. Als de linker speaker het niet zou doen zou het geluid geheel verdwijnen als je de balans helemaal naar links zet, en dat is niet het geval.

Door Tweakers user Kiswum, donderdag 2 mei 2013 10:54

Design flater wat mij betreft. Als je de ruimte hebt en je laat het ook zo ogen, waarom zet je de speakers dan niet van elkaar af zoals het ook bij de goedkopere Android tablets is?

Door Chris, donderdag 2 mei 2013 11:52

Het zou met niet verbazen als er toch nog een luidspreker links in de tablet zit, maar er een software bug is waardoor de tablet vergeet deze aan te zetten als de tablet in landscape stand staat..

Door Chris, vrijdag 3 mei 2013 11:01

Heb contact gehad met Asus. Die zeggen dat er wel een speaker achter de linker grille zit en dat die het moet doen. Ze stuurde er zelfs een plaatje bij om het duidelijk te maken.
Maar... als ie stuk is zou het geluid toch echt weg moeten vallen als je de balans op links zet en dat is niet zo. Ik denk dat het dus een software bug is....

Is er al iemand gesignaleerd bij wie de linker speaker het WEL doet??

Door Tweakers user indofk, vrijdag 3 mei 2013 14:54

Chris bedankt voor de info
zou jij een link kunnen geven naar het plaatje wat jij van asus hebt gekregen

alvast bedankt

[Reactie gewijzigd op vrijdag 3 mei 2013 14:56]Door Chris, zaterdag 4 mei 2013 16:30

Heb de notebook teruggebracht naar de winkel. Het lijkt toch echt om een kinderziekte te gaan. Het is raadzaam deze notebook pas aan te schaffen als het duidelijk is dat asus dit probleem heeft opgelost.

Door Tweakers user cybe, maandag 6 mei 2013 10:26

Heb dit weekend opnieuw een TX300 aangeschaft.
Dit model is blijkbaar enorm moeilijk leverbaar in België, dus heb er wel een ritje van 320 km moeten voor maken maar dat had ik er graag voor over.

Het geluid blijkt bij deze versie (i7) eveneens enkel terug uit de rechterspeaker te komen.
Persoonlijk vind ik het niet echt storend, voor de rest blijft het een top toestel naar mijn mening. :)

[Reactie gewijzigd op maandag 6 mei 2013 11:19]


Door Tweakers user indofk, dinsdag 7 mei 2013 17:38

Asus komt met 10"-versie van Transformer Book

nieuws: Asus komt met 10"-versie van Transformer Book

Door Tweakers user Kiswum, dinsdag 7 mei 2013 17:46

10inch, ik ben benieuwd, die zou echt ideaal zijn voor me. ik ben benieuwd naar de volledige specs. Ik vermoed dat het maar een i3 zal zijn en daardoor niet futureproof.


Door Tweakers user indofk, dinsdag 14 mei 2013 20:09

Zoals hier boven al aangegeven heft tablets magazine een review gemaakt van de TFB

Aangezien ze niks vermelde over de speakers in de tablet heb ik en nog iemand ze daar op attent gemaakt. hierop hebben ze de speakers alsnog getest en aan het review toegevoegd

op mijn vraag of hun het eens wouden proberen bij asus na te vragen of het nu zo hoort of dat het een software/hardware fout is .

zie hier het onderstaande.


Audio

Hoewel er aan beiden kanten van de tablet een speakergrill zit lijkt het geluid maar van 1 kant (rechts) te komen. Dit is een probleem dat meerdere gebruikers ondervinden. Het geluid zelf is redelijk goed qua volume en weergave maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat het geluid maar aan 1 kant werkt. Zover ik weet is het niet een soortgelijke implementatie zoals we bijvoorbeeld van de iPhone kennen, waar de ene grill voor geluid is en de andere grill voor de microfoon. Ook de speakers in het dock zelf lijken niet altijd de audio weer te geven. Dit zou moeten werken in de notebook mode maar soms is het nodig om de tablet even uit en in het dock te doen of zelfs Windows opnieuw te booten. Hoewel dit mij in eerste instantie niet is opgevallen heb ik na opmerkingen in de reacties van deze review het nog eens bekeken en ben ik tot het bovenstaande gekomen. In eerste instantie zou ik toch zweren dat het werkte.

Extra update: Na contact met Asus PR blijkt inderdaad dat er twee speakers rechts zitten, en de linkergrill er als designelement zit.

snappen jullie het nu nog ?

als wij de opmerking maakten over de speakers in de grill zeiden ze dat er zowel links als recht geluid uit moest komen en we de TFB ter reparatie aan moesten bieden

nu een reviewer de zelfde vraag stelt komen ze in eens op een heel andere conclusie

[Reactie gewijzigd op dinsdag 14 mei 2013 20:29]


Door Tweakers user dsteensma, woensdag 15 mei 2013 15:48

Haha ja ik was die andere persoon op TabletsMagazine. :)

Ik vind het echt ongelofelijk dat Asus eerst meldt dat het om een 'defect' gaat en wij het apparaat terug moeten sturen terwijl er nu wordt gezegd dat het eigenlijk zo hoort. De mensen die daar werkzaam zijn weten dus gewoon niet waarover ze praten... zucht!
Als Asus nou eerder had gemeld dat het zo hoort had ik mijn TFB niet eens terug hoeven sturen. |:( Door dit knullige gedoe bekijkt Asus het maar en wacht ik wel op een ander mooi apparaat waarbij alles wél in orde is! Ik wacht nu toch al maanden dus ik kan nog wel even geduld opbrengen om voor iets anders te kijken (de Dell XPS 18 bijvoorbeeld)!

Door Brandon, donderdag 16 mei 2013 06:57

Al een tijd volg ik deze blog omdat ik ook een grote interesse heb voor het product...
Afgezien van het grote geluidsprobleem (lijkt mij persoonlijk geen probleem omdat ik constant met oordoppen loop) lijkt het me nog steeds het meest fijne hybride apparaat wat 'beschikbaar' is... (note: ik heb ook genoten van jullie bijdrage op sites als transformerforums en tabletmagazine ;))

Nu zet ik beschikbaar tussen haakjes gezien de versie waar ik het meest naar uitkeek, de I7 versie, wel compleet uit de schappen gehaald te zijn...
Toch, gezien ik deze wilde halen om mijn werkstation te vervangen, ga ik liever niet voor de I5 versie omdat ik graag gewoon nu het krachtigste - en tegelijkertijd meest mobiele - systeem wil hebben...

Enig idee met wie ik contact kan zoeken of deze zeer binnenkort beschikbaar is, of waar ik het apparaat kan bestellen zonder dat ie op voorraad is?

Gr.

Brandon

Door Tweakers user indofk, vrijdag 17 mei 2013 10:44

Hoi brandon ,

Kijk ff op de site van de BCC die verkopen alleen de i7 versie en wordt binnen 2 weken thuis bezorgd of je kan hem in een vestiging ophalen

Door Brandon, vrijdag 17 mei 2013 12:35

Dag Indofk!

Hartelijk dank voor je antwoord, net even op de site gekeken en volgens diezelfde site zou er op z'n minst een showmodel aanwezig zijn in een vestiging in de buurt (Hoorn)

Ik ga morgen dan ook maar even buurten daar en hoogstwaarschijnlijk wat regelen - heb liever geen showmodel dus als ie niet op voorraad is dan wordt het bestellen, gezien ik vrijwel zeker weet dat ik 'm wil ;)

Gr.

Brandon

Door Brandon, zondag 19 mei 2013 12:09

Oeps, dat betekende géén showmodel dus :9
Viel nogal moeilijk te zien met mijn mobiel, haha!

Nja, ik werd uiteindelijk niet echt fijn behandeld bij de BCC in Hoorn - ze wezen me nogal snel de deur, dus ik had ook niets kunnen regelen (Geen notificatiemail of wat dan ook)...

Hoe dan ook, voor mij is het wachtspelletje begonnen... Ik hou denk ik maar gewoon T.net goed in de gaten voor actuele prijzen e.d. Wel ontzettend jammer gezien ik al een zeer ruime tijd er naar uit kijk (maar geen geld ervoor had)


Door Tweakers user dsteensma, donderdag 23 mei 2013 08:52

Review op Tweakers, eindelijk!!!

Zie:
video: Asus Transformer Book

Door Tweakers user Kiswum, donderdag 23 mei 2013 10:49

Bedankt dsteensma, ik heb direct de link even aangepast naar de meest recente review. De rest van mijn blog laat ik voorlopig even staan :)

Door luuk, maandag 3 juni 2013 19:47

op 29 april bij coolblue i7 variant besteld. op 29 mei bericht 'end of livecycle' snelle ronde geweest. weer in de wachtstand, i5 laat ik schieten

Door Tweakers user indofk, dinsdag 4 juni 2013 08:39

@ Kiswum volgens mij heb jij hier wel oren naar


nieuws: Asus kondigt Transformer Book Trio aan

Door Tweakers user Kiswum, dinsdag 4 juni 2013 12:11

@indofk, het concept spreekt mij wel aan. Ik vraag me alleen af hoe je dit goed kunt gebruiken in een meerpersoons huishouden.
Zullen er ook losse kitjes/tablets beschikbaar zijn? Als ik beneden op de bank zit en mijn vriendin zou graag op de pc willen, dan moet ik mijn belangrijke activiteiten stopzetten. als ik het puur als tablet/ultrabook wil gebruiken dan moet de prijs straks niet al te hoog liggen.

Het Android/ Windows dualboot principe vind ik wel iets hebben, maar is dat in het najaar nog nodig als hij op de markt komt? Heeft Microsoft tegen die tijd nog geen goede Store van Apps?

Door Tweakers user dsteensma, donderdag 6 juni 2013 14:39

Nieuwe versie van de Transformer Book met Haswell aangekondigd (de T300):

http://www.tabletsmagazin...gt-intel-haswell-upgrade/

Wanneer de nieuwe versie van de Transformer Book naar Nederland komt en welk prijskaartje er aanhangt is nog niet bekend. <-- zucht... daar gaan we weer...

Door Tweakers user Kiswum, donderdag 6 juni 2013 15:06

Helaas zal de bouwkwaliteit erop moeten inleveren. Een i3 keuze kan interessant zijn voor de iets kleinere beurs

Door Tweakers user dsteensma, donderdag 6 juni 2013 15:11

Ik vond het kliksysteem van het toetsenborddock er wel beter uitzien in het filmpje!

[Reactie gewijzigd op donderdag 6 juni 2013 16:20]


Door Tweakers user Kiswum, vrijdag 7 juni 2013 16:11

Ik doelde eigenlijk de keuze van het materiaal in deze prijsklasse:

"De huidige Transformer Book (TX300) beschikt over een aluminium behuizing maar het nieuwe model moet het doen met een compleet plastic behuizing."

Eigenlijk hetzelfde probleem als de Asus Prime (TF201) en de high end variant, de Asus Pad Infinity (TF700).
Daarbij werd Asus min of meer gedwongen om van metaal terug te gaan naar kunststof ivm WiFi en GPS problemen.

Door Tweakers user Kiswum, zaterdag 2 november 2013 20:14

Ik heb de mogelijkheid voor reacties op oudere topics weer geactiveerd, maar om verder de diepte in te gaan is het beter om een topic in GOT te openen. (mede ook doordat deze pagina zo traag is geworden ;)) Inmiddels is er wel een andere interessant model aanwezig, de Transformer Book T100 met de volledige Windows 8.1.

Meer info daar over is o.a. hier te vinden: [W8] Asus Transformer T100

Door Niels, vrijdag 15 november 2013 15:24

ik ben erg geintresseerd naar dit apparaat maar ik zie dat er 5 of 6 verschillende modellen zijn. wat is het verschil? het betreffen:

Asus Transformer Book TX300CA-C4005H
Asus Transformer Book TX300CA-C4006H
Asus Transformer Book TX300CA-C4021H
Asus Transformer Book TX300CA-C4023H
Asus Transformer Book TX300CA-C4025H
Asus Transformer Book TX300CA-C4032H

ik zie het verschil in processoren maar wat is de rest wat verschilt?

alvast bedankt.

Gr Niels

Door Tweakers user Kiswum, vrijdag 15 november 2013 15:36

Hallo Niels, naar mijn weten zijn dit de verschillen:

De leverbare Asus transformerbook varianten:
- TX300CA-C4006H met Core i5 3371U
- TX300CA-C4005H met Core i7 3517U
- TX300CA-C4023H met Core i5 3371U
- TX300CA-C4032H met Core i5 3337U
- TX300CA-C4025H met Core i7 3537U

Houd overigens ook de andere Transformer reeksen in de gaten, want deze hebben misschien ook genoeg voor je in petto.

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.