Primeur: Eerste Xiaomi Fandag in NL

Door Kiswum op maandag 4 november 2019 12:38 - Reacties (14)
Categorieën: Beurzen, Launch-events, Telefonie, Views: 7.947

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Xiaomi_Meetup/Fandag-Banner.png

Update 1: 7-11
Op verzoek van de lezers, hebben we het programma verder kunnen uitbreiden en hebben we van mogelijke opties, definitieve opties kunnen maken. Hieronder is de volledige update.Op zaterdag 16 november zal de eerste Xiaomi fandag in Nederland worden georganiseerd. Doordat het hier om de allereerste editie is, willen we flink uitpakken!


Hieronder is het gehele programma te vinden. Het is een fikse lap tekst maar we hebben dan ook een dag vol gave dingen georganiseerd!

Wil je al direct een ticket aanschaffen? Dan kan dat via deze link:
https://www.eventbrite.nl...xiaomi-fandag-79921440179


Vanuit de Nederlandse Facebookgroep: DutchXiaomiFans, willen we de Xiaomi-fans (en geïnteresseerden) kennis laten maken met elkaar én met de nieuwste producten van Xiaomi. Maak een praatje met elkaar, kijk en gebruik diverse Xiaomi producten, ontmoet diverse tech-journalisten en neem een kijkje in de wereld van mobile gaming.


We houden dit event dan ook in het Esports Game Arena in Alphen aan den Rijn. Tussen de gadgets door kan je dus ook gewoon even achter een PlayStation gaan zitten. We zullen ervoor zorgen dat er enkele Mi Boxen beschikbaar zijn om zelfs daarop te gamen.


We hebben een fantastisch programma opgezet waar jullie als bezoeker Xiaomi gadgets & hardware kunnen bekijken, aanraken en met elkaar uitproberen. We gaan ervoor zorgen dat de nieuwste Xiaomi smartphones beschikbaar zijn, zoals de Xiaomi Mi Note 10 en de Redmi Note 8T. Tevens worden ook andere onderdelen van het eco-systeem en lifestyle getoond. Denk daarbij aan: robots, verlichting, rugzakken, fitness trackers en wat hebben ze eigenlijk niet?


Een goed hardware & gadget-event gaat natuurlijk niet, zonder dat er prijzen te winnen zijn! We zijn op zoek naar Xiaomi fans die hun kennis paraat hebben: hoe heet de mascotte van Xiaomi, hoeveel stofzuigende robots heeft Xiaomi nu in het portfolio en welke Mi Band had als eerste een hartslagmeter? Bereid je voor op zulke vragen en wie weet loop jij wel met een nieuwe smartphone de deur uit!


Daarnaast verdienen de Xiaomi-fans op dit event ook de kans om als eerste van Nederland, de nieuwste hardware aan te schaffen. We hebben met onze sponsoren afgesproken dat dit kan met fikse kortingen, echte Business-2-Business prijzen! Dus mocht je nog op zoek zijn naar een nieuw toestel of iets anders leuks, dan kan je hier je slag slaan.


Verder is Asterion aanwezig waar je tips&tricks kan ophalen voor je favoriete mobiele games. Uiteraard zijn er ook mensen van Xiaomi aanwezig, waardoor je ook met hen een praatje kan maken.


Een ander belangrijk onderdeel komt van de Mi Stores, de fysieke winkelketen van Xiaomi is aanwezig en komt met een belangrijke mededeling. Zij leveren ook de vele gadgets voor dit event én doen de verkoop van de producten.


Gaming & Tech webshop Azerty is als sponsor van de Asterion teams ook aanwezig en ook zij hebben een gave mededeling en bieden tevens kortingen aan op het event!


Bij onze Tweaker Kiswum kan je een workshop volgen hoe je het beste een review opzet; hoe maak je simpele doch goede productfoto’s, welke onderdelen moet je eigenlijk behandelen voor een goede review, etc. Altijd al een bijdrage willen leveren aan je favoriete tech-site door een goede review te schrijven en te publiceren over een product? Pak hier je kans!


Iedereen mag zijn/haar favoriete Xiaomi gadget meenemen om aan elkaar te laten zien. Graag spreken we jullie met een hapje en een drankje (bij de prijs inbegrepen).


Na afloop gaan jullie ook allemaal met een leuke goodie-bag weer huiswaarts! Maar hopelijk ook met leuke foto’s, nieuwe kennis en nieuwe kennissen :)

Tijdschema:

  • 12:30 - 13:00: Inloop
  • 13:00 - 16:30: Bar geopend
  • 13:15 - 13:30: Opening van het event en presentatie van de organisatie
  • 13:30 - 16:30: Demonstraties van onze partners
  • 15:00: Workshop: Hoe schrijf je een review (door Kiswum)
  • 17:00: Einde van de meet-up
De tickets zijn te koop voor slechts €12,- (incl. BTW en toeslag). Hiervoor krijg je een ticket, drie drankjes en ook een hapje.

Socialshttps://www.facebook.com/groups/DutchXiaomiFans/
http://instagram.com/DutchXiaomiFans

Link naar de tickets:
https://www.eventbrite.nl...xiaomi-fandag-79921440179

Volgende: Event: Tweakers 21 jaar 10-'19 Event: Tweakers 21 jaar

Reacties


Door Tweakers user Chocoball, maandag 4 november 2019 21:34

Kiswum, is bij mij om de hoek, je maakt het mij wel heel lastig om dan geen nee te zeggen hè ;)

Door Tweakers user Kiswum, maandag 4 november 2019 21:39

Oh, echt waar?
Dat is een goed moment om elkaar weer te ontmoeten! Het zou gaaf zijn als je erbij kunt zijn.

Door Tweakers user CyberMania, woensdag 6 november 2019 08:23

Fandag? Klinkt meer als een verkooppraatjesevent. Wat voor LEUKS is er te doen voor de fans op de dag? En waarom mag je met een Xiamoi telefoon niet gewoon gratis naar binnen. Betalen ook nog 8)7 volgende keer beter. En wat heeft een 'workshop hoe schrijf ik een review' precies te maken als je helemaal geen behoefte hebt aan reviews schrijven. Waarom niet een alternatief tweede workshop aanbieden. Haha dit wordt een fail.

[Reactie gewijzigd op woensdag 6 november 2019 08:25]


Door Tweakers user CyberMania, woensdag 6 november 2019 08:30

Liever een workshop mobiele fotografie bijv. Er is echt niet goed nagedacht over deze vandaag.

Door Tweakers user Kiswum, woensdag 6 november 2019 11:10

Op welk gebied zie je het als een verkooppraatje? Wellicht kan ik dat aanpassen, want het laatste wat ik ben, is een marketeer. Aan een workshop fotografie hebben we gedacht, maar daarvoor zal je waarschijnlijk een fotograaf moeten inhuren en dat kost extra geld en een hogere ticketprijs.

Bij een leuke middag, wil je het liefst ook gewoon wat drinken en niet met een honger gevoel de deur laten verlaten. Daarnaast moet de ruimte worden afgehuurd, waardoor we uiteindelijk op een prijs van €12,- per kaartje uitkwamen incl. kosten van de ticketservice.

Het event wordt grotendeels georganiseerd door 2 vrijwilligers/gebruikers/fans (waaronder ikzelf). Hierdoor is het nog niet mogelijk geweest om de prijs lager te krijgen.

Meer informatie over de dingen die je daadwerkelijk kunt doen, hoop ik snel te horen. Ik wil eerst zekerheid hebben, voordat ik straks dingen beloof die niet werkelijkheid kunnen worden.

Je moet dan denken aan diverse game machines, spelen met de MiBox en Mi TV, robotstofzuiger in actie, nieuwste smartphones bewonderen en aanschaffen zoals de Xiaomi Mi Note10, give away, etc.. Dit is allemaal niet zeker, maar je moet aan dit soort zaken denken. Pin me er dus nog niet op vast ;)

Je hoeft overigens geen die-hard fan te zijn. Als je een algemene interesse hebt in smartphones, gadgets, goedkope hardware en gamen. Dan ben je meer dan welkom. Iedereen kan en mag een Xiaomi fan worden.

Door Tweakers user kazz1980, woensdag 6 november 2019 13:35

Gaaf! Alleen voor mij te ver weg. Wel een klein beetje eens met Cybermania alleen dat het programma nu (nog?) erg beperkt is en de prijs redelijk hoog.... Zou toch verwachten dat hier meer sponsoring uit te slepen valt, met name vanuit Mi Stores. Want voor een deel wordt het natuurlijk wel gewoon promo praatjes! Niks mis mee, maar het matcht niet helemaal met de prijs. En een workshop reviews schrijven is leuk, maar de doelgroep daarvan is wel héél beperkt. Mensen die het leuk vinden doen het vaak al en weten dus wel hoe het moet, mensen die het niet kunnen hebben veelal de behoefte ook niet zo...

Door Tweakers user remcoXP, woensdag 6 november 2019 22:22

Ik ben er ook bij. :)

Door Tweakers user Wildfire, donderdag 7 november 2019 07:08

kazz1980 schreef op woensdag 6 november 2019 @ 13:35:

[..]

En een workshop reviews schrijven is leuk, maar de doelgroep daarvan is wel héél beperkt. Mensen die het leuk vinden doen het vaak al en weten dus wel hoe het moet, mensen die het niet kunnen hebben veelal de behoefte ook niet zo...
Als je niets hebt met het schrijven van reviews, valt meteen een redelijk aanzienlijk deel van het programma weg. En dan wordt die €12 wel erg duur (ja ik snap waarom er €12 gerekend wordt, dat doet helaas niets af van het feit dat een groot deel van het programma feitelijk uit reclame bestaat -de demonstraties van partners- en je dan grotendeels enkel voor reclame betaalt). En dat zeg ik dan toch ook als Xiaomi gebruiker (heb zelf een Redmi Note 4X, mijn vader heeft op mijn advies een Redmi Note 4 en mijn moeder een Redmi 4X :P).

Maar los van dat wel super dat je überhaupt zoiets organiseert. Dat vergt moed en inzet. Hopelijk pakt het beter uit dan ik vermoed en kun je over een tijd een 2e evenement organiseren. :)

[Reactie gewijzigd op donderdag 7 november 2019 07:11]


Door Tweakers user Kiswum, donderdag 7 november 2019 20:38

Het event is zojuist opgefrist met veel, heel veel informatie. We hopen dat het event / meet-up / belevenis, op deze manier een stuk duidelijker is.

Bedankt voor jullie feedback en hopelijk zien we jullie alsnog op zaterdag 16 november!

Door Tweakers user Kiswum, vrijdag 15 november 2019 19:28

Morgen is het zover! De allereerste Xiaomi Meet-up wordt dan gehouden in Nederland!

Wil je er nog bij zijn? Koop dan de laatste tickets voor slechts €12,- hier: https://www.eventbrite.nl...xiaomi-fandag-79921440179

Door Tweakers user Chocoball, zondag 17 november 2019 00:09

Beetje rommelig maar wel gezellig, vooral met Mike "the technical guy". Kon ook even mijn Chinese conversatie oefenen. Kiswum bedankt tot de volgende bijeenkomst.

Door Tweakers user Kiswum, zondag 17 november 2019 12:51

Chocoball schreef op zondag 17 november 2019 @ 00:09:
Beetje rommelig maar wel gezellig, vooral met Mike "the technical guy". Kon ook even mijn Chinese conversatie oefenen. Kiswum bedankt tot de volgende bijeenkomst.
Bedankt voor je eerlijke reactie Chocoball!

Zou je kunnen/willen aangeven wat rommelig ging? Ik kan me daar ook wel in vinden hoor en er zijn punten van aandacht, maar ik wil graag weten hoe het vanuit het standpunt van een bezoekers is geweest. Hier kunnen we van leren voor het volgende evenement.

Door Tweakers user Chocoball, zondag 17 november 2019 13:39

Niet gelijk in negatieve zin hoor. Het is geen Tweakers event met vele helpers en iedereen die bij dit evenement meehielp deed zijn best. Het waren kleine dingen zoals het aanmelden bij binnekomst was niet bij iedereen duidelijk, ook duurde het wat lang voordat het evenement van start ging. De mooie taart kwam jammer genoeg pas na de borrelhapjes.

Voor de rest was het een leuk kleinschalig evenement met een showcase aan Xiaomi en Xiaomi gelieerde producten en leuke en interessante gesprekken met andere fans en mensen achter Xiaomi en Azerty gehad.

Als ik je verder kan helpen voor nu of in de toekomst dan weet je mij te vinden.

Door Tweakers user Kiswum, zondag 17 november 2019 13:47

Wat je hier aangeeft, daar kan ik me echt wel in vinden en het valt gelukkig mee ;) Uiteraard moeten dit soort zaken in de toekomst beter en daar zal ik mij ook sterk voor maken.

Bedankt voor je feedback en tot de volgende keer!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.