Gamen + Airsoft: Opening MasterArena bij TeamGameZ

Door Kiswum op vrijdag 20 april 2018 19:05 - Reacties (5)
Categorie: Launch-events, Views: 4.577

Opening MasterArena bij TeamGameZ in Arnhemhttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/MTG/IMG_20180413_211506-Small.jpg


Via Social Media zag ik een mooie oproep voorbij komen. Hierbij kon men zich aanmelden om aanwezig te zijn bij de opening van een nieuw concept dat door Cooler Master en TeamGameZ was ontwikkeld. Een concept waarbij je start in een online omgeving en je Counter Strike : Global Offence tegen elkaar speelt en het gevecht daarna voortzet in de echte wereld met Airsoft replica's (= het wapen). Met de slogan "Master The Game" willen deze partijen ervoor zorgen dat de behoefte om games bij elkaar te spelen, nog verder wordt versterkt. Op de prachtige datum: vrijdag de 13e (van april) is de MasterArena feestelijk geopend bij TeamGameZ (ook bekend onder de naam: Paintballworld) in Arnhem.


Mocht je vragen hebben, stel ze gerust onderaan deze blog.

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/MTG/IMG_20180413_201546-Small.jpg


Entree

20.03, Arnhem:
De sfeer zat er bij aankomst goed in! Overal waar je keek stonden "soldaten" opgesteld. Je had direct door dat dit niet zomaar een event was. Waar rook is, is vuur... Dat was hier zeer zeker op z'n plaats. Op diverse punten waren lege olievaten geplaatst die als vuurkorven dienden. Door het creëren van zo'n sfeer waande ik me direct in een spannende shooter. Als ex-militair kan ik dit soort elementen zeer waarderen.
Voordat ik het pand betrad, werd er aan mij gevraagd of ik even plaats wilde nemen in de 1-tonner (DAF YA 126) voor een foto. Ik stemde daarmee in en de waakhond vond het ook wel cool om met mij op de foto te gaan.

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/MTG/Kiswum_MTG.jpg

Bron: https://www.facebook.com/CMBenelux/
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/MTG/IMG_20180413_202843-Small.jpgImpressie

20.20, TeamGameZ:
Na de briefing liep ik door het paars-verlichte pad naar binnen. Na een korte uitleg en inschrijving, voor de Airsoft sessie, vervolgde ik mijn route door het pand. Na een inspectie van de replica's, voetbaltafel, drankjes en het paintball veld, werd de avond feestelijk geopend door een van de bedenkers van het nieuwe concept: Jerry Driessen van Cooler Master.

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/MTG/IMG_20180413_202002-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/MTG/IMG_20180413_235000-Small.jpg


20.35, TeamGameZ:
Na de opening kon iedereen de nieuwe gameroom #suprememancave van dichtbij bekijken. De eerste gamers gingen aan de slag met CounterStrike Global Offence (CS:GO) en al snel hoorde je de eerste mensen vol blijdschap juichen bij hun eerste winst van de avond. Naast de 5:5 opstelling van CS:GO, kon men ook gebruik maken van twee VR systemen. Onder het genot van een drankje kon je chillen op de bank, totdat je aan de beurt was.

Oh ja, op de laatste foto is het resultaat van mijn score terug te vinden. Een persoonlijk succesje al zeg ik het zelf, voor die avond had ik het spel namelijk hooguit 1 uur gespeeld :). Die score was in ieder geval hoger dan een bepaalde Tweakers redacteur uit mijn team, wie dat is verklap ik uiteraard niet.

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/MTG/IMG_20180414_003847_HDR-Small.jpg


22.36, Airsoft area:

Na de online game, was het daarna tijd voor de offline en tevens (bijna) reality game. Een van de CS:GO mappen was nagemaakt in de indoorhal en daar kon je je kunsten vertonen met een airsoft gun. Na een duidelijk en strenge uitleg werd je voorzien van de benodigde middelen, wist je hoe je je replica moest behandelen en wat de regels in het veld zijn.
Ik verwacht dat ik een aantal mensen goed heb geraakt, helaas was het tegenovergestelde ook het geval en die balletjes komen best wel hard aan.

[YouTube: https://youtu.be/02B8UNL1YKg]

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/MTG/IMG_20180414_013345-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/MTG/IMG_20180413_225328-Small.jpg


02:34, Eindhoven:
Met een bijzondere ervaring rijker ben ik weer thuis gearriveerd en kon ik kort daarna mijn nest induiken voor een heerlijke nachtrust. Vanaf nu is het mogelijk om voor een bedrag van €49,50, 2,5 uur lang te genieten van (ongeveer) dezelfde ervaring.

Bedankt voor de goede zorgen Cooler Master, TeamGameZ (aka Paintballworld) en overige sponsoren.

Links naar andere artikelen en websites:
1: Master The Game webpagina
2: Paintballworld

De foto's zijn niet opgepoetst, maar slechts voorzien van een logo. Tevens is de resolutie verlaagd om de snelheid op deze pagina snel te houden.

Volgende: Opening HomeComputerMuseum in Helmond 05-'18 Opening HomeComputerMuseum in Helmond
Volgende: De resultaten - De perfecte smartphone 2018 editie 02-'18 De resultaten - De perfecte smartphone 2018 editie

Reacties


Door Tweakers user Anoniem: 372172, zondag 22 april 2018 07:26

Leuk om te lezen en gave pics :)

Door Tweakers user mark-k, zondag 22 april 2018 11:04

Leuk idee en mooi verslag. Wel nog n dingetje, in het airsoften praten ze liever niet over wapens maar over replicas. De meeste spelers willen graag het onderscheid maken dat airsoft niks met echte geweren te maken heeft buiten de looks.

Door Tweakers user Kiswum, zondag 22 april 2018 14:14

Dank u! Ik hoop jou ook weer snel op een event de hand te kunnen schudden ;)
mark-k schreef op zondag 22 april 2018 @ 11:04:
Leuk idee en mooi verslag. Wel nog n dingetje, in het airsoften praten ze liever niet over wapens maar over replicas. De meeste spelers willen graag het onderscheid maken dat airsoft niks met echte geweren te maken heeft buiten de looks.
Bedankt voor het compliment en de duidelijke aanvulling. Ik heb het bericht daarop aangepast. Ik hoorde de instructeurs wel iets over replica roepen, maar ik vroeg me dan vooral af wat het origineel zou zijn :)

Door Tweakers user Angeloonie, woensdag 25 april 2018 14:27

mark-k schreef op zondag 22 april 2018 @ 11:04:
Leuk idee en mooi verslag. Wel nog n dingetje, in het airsoften praten ze liever niet over wapens maar over replicas. De meeste spelers willen graag het onderscheid maken dat airsoft niks met echte geweren te maken heeft buiten de looks.
lol wat een bullshit, dan hadden de wapens er wel anders uit gezien. Airsoft heeft álles met echte geweren te maken, behalve het feit dat het niet-dodelijke projectielen afschiet en je dus het als "spel" kunt spelen.

[Reactie gewijzigd op woensdag 25 april 2018 15:09]


Door Tweakers user nst6ldr, vrijdag 4 mei 2018 12:14

Angeloonie schreef op woensdag 25 april 2018 @ 14:27:
[...]


lol wat een bullshit, dan hadden de wapens er wel anders uit gezien. Airsoft heeft álles met echte geweren te maken, behalve het feit dat het niet-dodelijke projectielen afschiet en je dus het als "spel" kunt spelen.
Niks bullshit, het heeft te maken met de angstcultuur in ons land. Nederland is een van de weinige (lees: ~3) landen in de wereld geweest waar airsoft tot voor kort illegaal was omdat men de replica's wel eens zou kunnen gebruiken ter dreiging. Nu het eindelijk is gelukt om het legaal te krijgen doet de bond er alles aan om het onderscheid driedubbel te benadrukken om te voorkomen dat er alsnog politiek draagvlak komt om het te verbieden (ook al is het sneller om aan echte ongeregistreerde vuurwapens te komen dan airsoft replica's).

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.