[Review] Philips LED Ceiling Lamp (NL)

Door Kiswum op vrijdag 29 december 2017 10:30 - Reacties (13)
Categorie: Review, Views: 8.715

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Philips_Xi_1/Logo_Philips.jpg


https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Inleiding.png

Philips en Xiaomi zijn merken waar ik warme gevoelens voor heb. Ik heb ruim 5 jaar voor Philips gewerkt en mede daardoor heb ik mij voorheen niet/nauwelijks uitgesproken over Philips nieuwsberichten of producten. Het is namelijk niet aan te raden om een product van je bedrijf te bespreken of te reviewen in verband met je mogelijke partijdigheid. Mocht je die behoefte wel hebben, speel dan open kaart en geef direct aan dat je voor het bedrijf werkt, houd je vooral bezig met de feiten en deel geen informatie die iemand anders niet online zou kunnen vinden (dus geen bedrijfsdata of inside information doorspelen).
Als medewerker kan je een uithangbord zijn voor het bedrijf en wat je zegt kan onder een vergrootglas worden gelegd, zelfs als je zaken op persoonlijke titel schrijft. Bij een kritische review kan het ook tegen je werken, wees hiervan bewust.
Dat ik al langere tijd Xiaomi producten review zal geen geheim zijn. Ik test al bijna 5 jaar lang Xiaomi smartphones en heb kortstondig meegewerkt met het testen van Alpha releases voor de Xiaomi Mi2. In 2013 had ik ook een soort van ode gegeven aan Xiaomi en in de afgelopen jaren heb ik een aantal Xiaomi smartphone/Mibox discussie topics geopend en in de meeste topics actief meegewerkt.

Tot zover mijn disclaimer :)

Philips en Xiaomi zijn eind 2015 officieel gestart met een samenwerking op het gebied van verlichting. Men heeft toen de Philips EyeCare connected desk lamp in China uitgebracht. Het afgelopen jaar is de samenwerking verder uitgebreid met een Joint Venture. Bij die samenwerking hoort ook het product dat ik met deze review zal bespreken. Waar de vorige generatie nog onder de Mijia Home automation productgroep viel, is deze lamp volledig onder de lijn van Philips ondergebracht. De software zal worden onderhouden door Xiaomi, door middel van de Mi Home app.

Het was lastig om te achterhalen wat de exacte naam is van deze lamp. Als ik de site bezoek die op de doos staat vermeld: http://www.pl-mi.com/, dan is deze 42 Watt /62cm versie niet terug te vinden. Hiervoor heb ik meer informatie opgevraagd bij de verkoper en bij Philips (China). Inmiddels is duidelijk geworden dat het een gloednieuw model is die pas vanaf februari door andere winkels verkocht zal worden. Hierdoor is er nog geen algemene website van deze lamp te vinden en de volledige specs vanuit Philips/Xiaomi. Deze review is geschreven vanuit het standpunt dat de lamp door zowel Philips als Xiaomi is geproduceerd.

Voorlopig noem ik de lamp: Philips LED Ceiling Lamp.

Ik wil bij deze Gearbest bedanken voor de gratis levering van dit reviewexemplaar.

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Inhoud.pngOm de review sneller te laten laden, is er gebruik gemaakt van verkleinde foto's. De meeste foto's en plaatjes zijn te vergroten, door erop te klikken.

Globale verkoopprijs bij publicatie: +/- €100,-

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Uitpakken.png
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Boven.pnghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Volgende.png


Er zijn een aantal verschillen tussen de vorige plafondlampen en deze versie. Het eerste dat zal opvallen is dat de verpakking is aangepast. De vorige serie werd verkocht in een bruine doos, met daarop het logo van Philips en Mijia. De nieuwste versie die ik heb ontvangen heeft een typische Philips verpakking. De witte verpakking is voorzien van een voorbeeld plaatje met de lamp, een korte beschrijving en een groot Philips logo. Aan de achterkant zijn de specificaties van de lamp terug te vinden inclusief een QR code voor de Chinese Philips lamp app (meer hierover is te vinden onder het kopje Software).

De doos is niet zwaar, maar is wel vrij groot. Met een lamp waarvan de diameter bijna 62cm is, moet de doos wat groter zijn. Als de doos is geopend, zul je zien dat de lamp redelijk wordt beschermd door piepschuim en een kunststof zak. De zijkanten zijn goed beschermd, maar de boven- en onderkant zijn niet bestand tegen harde klappen. Gelukkig is de lamp in goede staat vanuit China in Nederland aangekomen.
In de doos ligt ook nog een handleiding en een zakje met ophangmateriaal. Dit is alles wat je nodig hebt om de lamp in gebruik te nemen.

Hier zijn de uitpakfoto's van de lamp:

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Philips_Xi_1/IMG_20171204_193554-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Philips_Xi_1/IMG_20171204_193621-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Philips_Xi_1/IMG_20171204_194037-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Philips_Xi_1/IMG_20171204_194511-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Philips_Xi_1/IMG_20171204_194544-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Philips_Xi_1/IMG_20171204_194434-Small.jpg


Inhoud van de doos:
• 1 x Philips LED Ceiling Lamp
• 3 x Pluggen en schroeven
• 1 x documentatie

Hier is een unboxing video van een andere gebruiker te vinden
(In het voorbeeld is de White lampshade versie te zien in plaats van de Starry lampshade):


https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Specificaties_2.png
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Boven.pnghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Volgende.png

Merk:Philips LED Ceiling Lamp
Type:Starry en White
Typenummer:9290018616
Bediening:Met de lichtschakelaar en App (optioneel: afstandsbediening)
Aantal LED's:75 Normale LED's + 4 LED's voor de nachtstand
Verschillende lichtstanden:3x via de schakelaar en traploos via de App
Kleurenspectrum:2700-5700 Kelvin, tot 4500Lm
Geschikt voor:Gebruik binnenshuis
IP waarde:IP60 (stofdicht)
WLAN:IEEE 802.11 b/g/n 2,4GHz
Bluetooth:Aanwezig
Materiaal:Kunststof behuizing en metalen frame
Aangerade afmeting kamer:15-20 meter
Stroom:100~240V, 50/60Hz, 0,5A
Stroomverbruik:Maximaal 42 Watt
Bedrading:Nuldraad (N), Aardedraad en Fasedraad (L)
Levensduur:25.000
Formaat:618mm x 65 mm
Gewicht:2685g
Mi Home app:Geschikt voor Android >4.03 en iOS >9.0


https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Ontwerp.png
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Boven.pnghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Volgende.png


Om aan te geven hoe groot de lamp is, heb ik mijn 5,5" smartphone en een schroevendraaier er bovenop gelegd. Daarmee is te zien dat de kap met een 62cm doorsnede vrij fors is als deze op tafel ligt. Op het plafond zal de lamp minder groot lijken, doordat het plafond vaak 2,6m of hoger zal zijn. Door het platte design is de lamp ook niet echt massaal als je het van onderaf bekijkt.

De kap is voorzien van doorzichtige putjes, waardoor het licht als sterretjes door de lampenkap kan schijnen. Met een korte draai, is de kap eenvoudig met de hand van het frame te halen. Hierachter liggen de 5 doorzichtige kunststof reepjes met daarop 15 LED's. Elke LED kan maximaal 0,45 Watt aan en de 4 LED's die onder de koepel zitten vragen 0,012 Watt per stuk.
In de lamp zijn geen RGB LED's aanwezig, maar slechts witte LED's. De 75 standaard LED's kunnen een warme gelige kleur tonen, maar als de verlichting op maximaal staat, dan zal de witte/blauwe verlichting op je afkomen. In de hoogste stand zal de kamer (+ straat) volledig worden verlicht. De 4 kleinere LED's kunnen alleen worden gebruikt in de nachtstand en daarbij is alleen de koepel in het midden voorzien van een "warme" verlichting.

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Philips_Xi_1/IMG_20171207_105811-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Philips_Xi_1/IMG_20171204_194641-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Philips_Xi_1/IMG_20171204_194447-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Philips_Xi_1/IMG_20171204_194757-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Philips_Xi_1/IMG_20171204_194729-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Philips_Xi_1/IMG_20171204_194737-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Philips_Xi_1/IMG_20171204_194919-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Philips_Xi_1/IMG_20171204_194943-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Philips_Xi_1/IMG_20171204_194925-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Philips_Xi_1/IMG_20171204_195534-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Philips_Xi_1/IMG_20171204_195607-Small.jpg


https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Montage.png
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Boven.pnghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Volgende.png


Bij het ophangen van een lamp moet je goed voorbereid te werk gaan. Zorg ervoor dat je de stroom uitschakelt, zodat je niet onder stroom komt te staan als je met de kabels aan de gang gaat. Maak onder de lamp genoeg ruimte vrij om ongestoord en veilig te kunnen werken. Maak ook alvast de bedrading op maat, zodat je de lamp direct kunt aansluiten. Op de locatie waar ik de lamp zou hangen, had ik nog een dimknop zitten. Deze heb ik omgewisseld voor een vaste knop, zodat ik daarmee zeker geen problemen zou krijgen.

De montage van de lamp ging vrij goed, echter hebben we in onze woning knoerharde vloeren, muren en plafonds. Hierdoor was het lastig om de drie gaten van 6mm snel in het plafond te boren. Nadat ik klaar was met boren, heb ik de meegeleverde pluggen in het plafond gestoken. Ik heb tevens gebruik gemaakt van de meegeleverde schroeven, maar het is wellicht beter om direct kwaliteitsschroeven te gebruiken (zoals van het merk Spax). De standaard schroeven die je bij dit soort apparatuur erbij krijgt, kunnen niet goed tegen een stootje en bij de minste weerstand kan de kop al vervormen, zelfs met het juiste bitje. Op een haar na, is dat dus bij 1 schroef gebeurd en heb ik deze uit voorzorg vervangen voor een andere.

Nadat het armatuur aan het plafond hing, heb ik de op maat gemaakte bedrading aangesloten. De eerste test is direct goed gegaan en kon ik aan de gang met de applicatie.

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Philips_Xi_1/IMG_20171207_093901-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Philips_Xi_1/IMG_20171207_104914-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Philips_Xi_1/IMG_20171207_111504-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Philips_Xi_1/IMG_20171207_124523-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Philips_Xi_1/IMG_20171207_124549-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Philips_Xi_1/IMG_20171207_130732-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Philips_Xi_1/IMG_20171207_130808-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Philips_Xi_1/IMG_20171207_130828-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Philips_Xi_1/IMG_20171207_131040_HHT-Small.jpg
Nachtstand
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Philips_Xi_1/IMG_20171207_165504-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Philips_Xi_1/IMG_20171230_173423_HHT-Small.jpg
Warm/geel lichthttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Philips_Xi_1/IMG_20171207_131059-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Philips_Xi_1/IMG_20171230_173442_HHT-Small.jpg
Fel/blauw lichthttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Philips_Xi_1/IMG_20171207_131053-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Philips_Xi_1/IMG_20171230_173514-Small.jpg
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Philips_Xi_1/IMG_20171207_131213-Small.jpghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Software.png
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Boven.pnghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Volgende.png


Je kunt de lamp bedienen met de lichtschakelaar aan de muur, met een optionele controller, maar ook met een app op je smartphone of tablet.
Ik ben begonnen met het installeren van de Philips software op mijn telefoon. Via de handleiding werd ik doorgeleid naar de website: http://pl-mi.com/app/download.html. De software is in Traditioneel Chinees en daardoor moeten wij Westerlingen gokken wat er staat en ik moet bekennen dat mijn Chinees zeer slecht is.

Het installeren van die software bleek niet de juiste uitwerking te hebben, want ik kon geen verbinding maken met de lamp. Via de screenshots werd mij duidelijk gemaakt dat de lamp niet gevonden kan worden. Helaas was het niet duidelijk hoe je de lamp moest synchroniseren en ontbreekt er een eenvoudige synchronisatie knop op de lamp.Via een andere link uit de handleiding, kwam ik uit op de Mi Home app van Xiaomi. Deze is te downloaden vanuit de Google Play en de App Store. Deze app is gedeeltelijk in het Chinees en gedeeltelijk in het Engels. Bij de installatie kun je aangeven uit welke omgeving je komt en daarbij gaf ik aan dat ik uit een andere regio kwam dan Azië of Amerika. Hierdoor liep ik weer tegen hetzelfde probleem aan waardoor de app nog niet kon verbinden met de lamp. Vervolgens heb ik de locatie op China gezet en daarna ging het gelukkig goed en kon ik aan de slag met de lamp. Tijdens het proces veranderde de taal zelfs van Chinees naar Engels. Op dat moment kon ik duidelijk lezen wat er nog moest gebeuren. De lamp moest nog worden gesynchroniseerd en werd het duidelijk hoe ik dat kon doen:

Om de lamp te resetten en te laten synchroniseren moet je het volgende doen:
Schakel de lamp ongeveer 5 keer binnen 2 seconden aan/uit en laat de lamp daarna aan. Binnen enkele tellen zal de lamp een aantal keren knipperen en dan is de lamp klaar om gesynchroniseerd te worden.

Als alles in orde is, dan zal je de lamp kunnen bedienen door middel van de Mi Home app.
Hierin kun je allerlei zaken instellen, zoals:
  • Je favoriete scènes instellen voor de verlichting.
  • Welke scènes worden gekoppeld aan de knop aan de muur (maximaal 3 opties).
  • De lamp automatisch in-/uitschakelen op bepaalde tijdstippen.
  • De lamp in-/uitschakelen door middel van je Xiaomi Mi Band (niet kunnen testen, doordat het niet werkt met de Huami Pace of Bip).
De verlichting kun je aanpassen door met je vinger van links naar rechts of van boven naar beneden te swipen. Hierdoor wordt de lichtopbrengst hoger of juist lager of wordt de kleur warmer en geliger of juist witter en blauwer. De maximale opbrengst van het licht kan hierdoor erg fel zijn. De zachte kleur is helaas niet in alle omstandigheden zacht genoeg. De gehele kamer is op de zachtste stand nog steeds volledig verlicht en dat is niet echt sfeervol. Als de nachtstand is ingeschakeld, dan brandt de middelste lamp, de koepel. Helaas is die nachtstand niet fel genoeg om als achtergrond verlichting te gebruiken.

De stap tussen de laagste lichtstand en de nachtstand is dus te groot, maar ik hoop dat Philips en Xiaomi dit nog wel kunnen aanpassen in de app. Verder kan er nog een hoop in de app worden aangepast. De taal is niet altijd volledig in het Engels en soms start het volledig in het Chinees op, werkt de app alleen als deze is ingesteld op locatie China en duurt het soms erg lang voordat de app doorheeft dat de lamp aan staat.
Een punt om rekening mee te houden: Als de lamp met de schakelaar is uitgeschakeld, dan heeft het geen nut om de app erbij te pakken, want dat werkt simpelweg niet. Je zal de lamp dus eerst met de schakelaar moeten inschakelen voordat je het met de app kunt bedienen.
Doordat je met de schakelaar 3 voor-gedefinieerde standen kunt gebruiken, is de app niet altijd noodzakelijk om je favoriete scène te selecteren. Schakel de knop een aantal keren uit-/aan om een van de 3 scènes te kunnen kiezen. Mocht je telefoon leeg zijn, dan kun je de lamp in ieder geval nog wel aanpassen met de schakelaar.https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Extra.png
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Boven.pnghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Volgende.png

Links
• De lamp is geleverd door Gearbest. Hier is de directe link naar de Philips lamp.
Officiële Philips plafondlampen pagina.
• De link naar het artikel op de officiële webpagina is opgevraagd, deze volgt nog.
Tweakers topic over Xiaomi / Aquara Domotica.
Post van: Xaer0 over de beveiliging van het netwerkverkeer.

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Slot.png
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Boven.pnghttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Volgende.png


Ik zal niet heel vaak een lamp reviewen, maar in dit model zag ik wel iets. Er zijn nagenoeg geen reviews over dit model te vinden om te bekijken en dat komt doordat de lamp voorlopig exclusief via Gearbest wordt verkocht. Momenteel is er ook geen officiële Philips of Xiaomi pagina te vinden waar de lamp op staat.

Het in gebruik nemen van de lamp gaf wat problemen en dat had vooral met de app te maken. De taalbarrière en het feit dat de lamp niet goed werkt als deze op een andere locatie staat ingesteld maakt het lastig om de lamp door iedereen even te laten instellen. Als alles eenmaal is ingesteld, dan werkt de lamp zelf wel goed, maar is de app nog steeds een zwak punt. Wellicht is de optionele afstandsbediening hierbij een betere optie.

De lamp vind ik er goed uitzien en geven de doorzichtige "putjes" in de kap een mooi sterreneffect. De LED verlichting kan zowel wat geliger als blauwer worden ingesteld, waardoor je een mooie kleur kan kiezen. Er zit helaas geen RGB verlichting in, maar met de huidige LED kleur ben ik al tevreden. De verlicht kan erg fel zijn, maar het is niet mogelijk om een mooie achtergrond/sfeerverlichting op te zetten. De nachtstand is wel aanwezig, maar dat is te zwak om een tafel in een donkere woonkamer te verlichten.

Doordat de lamp vrij groot is, kan het handig zijn om deze via een EU warehouse te laten verschepen, zodat er geen kans is op importkosten. Dit kan er echter wel voor zorgen dat de bezorgkosten wat hoger liggen. Op dit moment ligt de importprijs rond de €100,- en dat is een mooi bedrag.

Overall kan ik de lamp niet meer dan 3 sterren geven en dat heeft vooral met de app te maken. Ik hoop dat de score gaandeweg wat hoger kan worden als Philips en Xiaomi aan de app hebben gewerkt.

Eindscore

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/3-stars.png


https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Minus.png

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/minus-mini.png De Mi Home app start soms op in het Chinees en veranderd naar verloop van tijd pas naar Engels.
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/minus-mini.png De lamp kan alleen verbinden als de thuislocatie staat ingesteld op China.
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/minus-mini.png Tussen de nachtstand en laagste LED-stand is een groot verschil. Een gezellige avondstand is niet in te stellen. Het zachtste licht kan te fel zijn.
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/minus-mini.png Op zich logisch, maar als je de verlichting met fysieke lichtknop uitschakelt, dan kun je hem niet (vanuit de comfortabele bank) met de app inschakelen.
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/minus-mini.png Er is geen knop aanwezig om de lamp te resetten, zodat je hem aan de app kunt koppelen.

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Plus.png

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/plus-mini.png De integratie met de Mi Home app, zorgt ervoor dat je je direct kunt aansluiten bij het Xiaomi Eco Systeem.
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/plus-mini.png Door middel van een Xiaomi Smartband, kun je het licht automatisch in-/uitschakelen (Geen Mi Band aanwezig om te testen).
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/plus-mini.png Energiezuinige lamp doordat er gebruik wordt gemaakt van LED
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/plus-mini.png De LED verlichting geeft een warme kleur.
https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/plus-mini.png Je kunt de lamp erg fel instellen, daarmee wordt het wel een typische LED uitstraling.

Heb je een vraag, zie je spelfouten of heb je andere opmerkingen? Stuur me een bericht of plaats een reactie.

Naar_bovenhttps://www.kiswum.com/wp-content/uploads/dot.png

Klik hier om meer van mijn uitgebreide reviews te bekijken of klik op een van de onderstaande foto's om mijn recente reviews te zien:

Sony Xperia XZ1 Compact

CAT S41Met dank aan Deathgrunt voor deze bannertweakers - nomineer voor review van de maand

Volgende: Poll: De perfecte smartphone 2018 editie 01-'18 Poll: De perfecte smartphone 2018 editie
Volgende: [Review] EC Dream A9 PC stick Review (UK) 10-'17 [Review] EC Dream A9 PC stick Review (UK)

Reacties


Door Tweakers user matroosoft, vrijdag 29 december 2017 12:04

Lijkt me toch niet onbelangrijk om te weten of je de lamp kunt verbinden met bijvoorbeeld de Hue bridge of andere domoticaproducten.

Door Tweakers user Kiswum, vrijdag 29 december 2017 12:12

matroosoft schreef op vrijdag 29 december 2017 @ 12:04:
Lijkt me toch niet onbelangrijk om te weten of je de lamp kunt verbinden met bijvoorbeeld de Hue bridge of andere domoticaproducten.
Goede vraag, helaas heb ik daar geen antwoord op. Dit komt o.a. doordat ik geen Hue of domoticaproducten heb. Het lijkt er echter op dat het alleen kan verbinden met Mi Home, het Home automation pakket van Xiaomi/Mijia.

Doordat er geen officiële documentatie van Philips of Xiaomi voorhanden is, moet ik het helaas doen met de informatie die op het internet en via de webshop te verkrijgen is. Helaas is dat slechts een link naar de webshop en een filmpje van een Russische YT reviewer.

Door Tweakers user Jeoh, vrijdag 29 december 2017 16:02

Kiswum schreef op vrijdag 29 december 2017 @ 12:12:
[...]


Goede vraag, helaas heb ik daar geen antwoord op. Dit komt o.a. doordat ik geen Hue of domoticaproducten heb. Het lijkt er echter op dat het alleen kan verbinden met Mi Home, het Home automation pakket van Xiaomi/Mijia.

Doordat er geen officiële documentatie van Philips of Xiaomi voorhanden is, moet ik het helaas doen met de informatie die op het internet en via de webshop te verkrijgen is. Helaas is dat slechts een link naar de webshop en een filmpje van een Russische YT reviewer.
Zou in theorie mogelijk moeten zijn. Xiaomi's Smart Home spul praat ook gewoon Zigbee.

Door Tweakers user MrBreaker, zaterdag 30 december 2017 15:52

Mooie "review" maar waarom plaats je hem dan niet als review, maar als blog?

Door Tweakers user Kiswum, zaterdag 30 december 2017 18:28

Jeoh schreef op vrijdag 29 december 2017 @ 16:02:
[...]

Zou in theorie mogelijk moeten zijn. Xiaomi's Smart Home spul praat ook gewoon Zigbee.
Dat zou mooi zijn, ik kan dit nog wel opzoeken, maar helaas niet testen.
MrBreaker schreef op zaterdag 30 december 2017 @ 15:52:
Mooie "review" maar waarom plaats je hem dan niet als review, maar als blog?
Dank je, waarom is het niet als review geplaatst?

1. Het artikel staat nog niet in de Pricewatch
2. Ik wil bij elk toevoegde artikel de juiste naam gebruiken. Nu is het vooral gokken hoe het daadwerkelijk zal heten. Vooorlopig gebruik ik de naam: Philips LED Ceiling Lamp (ik heb begrepen dat de lamp ook Philips ZhiYi kan heten)..
3. Er is nog geen officiële productwebsite met officiële foto's.
4. De huidige specs heb ik her en der vandaan gehaald en de officiële website zal bevestigen of het allemaal klopt. Doordat er een fout staat op de website van de webshop, is de kans groot dat er nog meer fouten op staan.

In de toekomst zal ik vaker van dit soort reviews plaatsen. Over het algemeen zullen ze ook wat korter zijn dan men van mij gewend is. Echter staat kwaliteit voorop en verdiend elk product een gedegen onderzoek en review.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 30 december 2017 18:39]


Door Tweakers user PcDealer, zaterdag 30 december 2017 18:28

MrBreaker schreef op zaterdag 30 december 2017 @ 15:52:
Mooie "review" maar waarom plaats je hem dan niet als review, maar als blog?
Misschien omdat het product niet in de PW staat. Maar dan moet het aangevraagd worden.


Door Tweakers user Kiswum, zondag 31 december 2017 16:48

Die had ik nog niet gezien, ziet er leuk uit. Voorlopig ga ik geen nieuwe plafondlampen ophangen :D

Alhoewel... De gang op de overloop en zolder hebben nog wel een plafonnière nodig...

Door Tweakers user Toerq, maandag 1 januari 2018 02:41

Aantal LED's: 65 Normale LED's + 4 LED's voor de nachtstand

klopt dit wel ik tel er toch echt 75+4

Door Tweakers user Kenzi, maandag 1 januari 2018 04:43

Vraag me af wat Yeelight hier van vind.
Sinds https://youpin.mi.com/detail?gid=100294 vrijwel hetzelfde is.

Door Tweakers user Kiswum, maandag 1 januari 2018 12:06

zwerfkater schreef op maandag 1 januari 2018 @ 02:41:
Aantal LED's: 65 Normale LED's + 4 LED's voor de nachtstand

klopt dit wel ik tel er toch echt 75+4
Je hebt gelijk! Het is 15x5 = 75.
Hoe kan het steeds verkeerd hebben berekend? Hoofdrekenen is dus ook niet beste vak! Ik zal het later nog even aanpassen!
Kenzi schreef op maandag 1 januari 2018 @ 04:43:
Vraag me af wat Yeelight hier van vind.
Sinds https://youpin.mi.com/detail?gid=100294 vrijwel hetzelfde is.
Je link wordt omgezet naar: https://www.mijiayoupin.com/detail?gid=100294
Met die link kom ik denk ik op een andere lamp uit.

De vorige serie was gemaakt inclusief het logo van Mijia. Als ik zoek naar Yeelight en Mijia, dan bestaat er een link. Is Mijia een Chinees woord voor een standaard product, hoort het merk bij Xiaomi of hoort het bij de Joint Venture tussen Xiaomi en Phillips?
Voorbeeld van Yeelight in relatie met Mijia:
https://www.yeelight.com/en_US/product/mijia-lamp

Hier is een voorbeeld foto van een Mijia doos te zien:
http://store-xiaomi.ru/bl...09/Philips-mijia-lamp.jpg
https://chinagadgetsrevie...ps-LED-Ceiling-Lamp-2.jpg

Hier is nog een link naar de vorige serie:
https://m.mi.com/commodity/detail/5815

Het was een groot onderzoek naar de oorsprong van de lamp, maar wat ik begreep is dat het exclusief via Gearbest wist verkocht en het zal op een later moment voor andere verkooppunten beschikbaar zijn.

Door Tweakers user Suli, maandag 1 januari 2018 19:44

Mooie review!
Weet je toevallig hoeveel watts het in standby verbruikt?

Door Tweakers user Kiswum, maandag 1 januari 2018 20:49

Suli schreef op maandag 1 januari 2018 @ 19:44:
Mooie review!
Weet je toevallig hoeveel watts het in standby verbruikt?
Bedankt voor het compliment.
Helaas heb ik geen gegevens over het verbruik in standby. Ik heb helaas ook geen apparatuur om het zelf te meten. Ik had die informatie graag gegeven, want ik kan me voorstellen dat het interessant is om te weten. Vooral doordat het apparaat 24/7 aan zou kunnen staan bij veel mensen.

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.