Show Your PC Build Meet-Up

Door Kiswum op vrijdag 18 augustus 2017 12:00 - Reacties (6)
Categorie: Beurzen, Views: 2.480

Show Your PC Build Meet-Up in Eindhoven

Een maand geleden hield het team van de Facebook groep Show Your PC Build, onder leiding van Cooler Master, een evenement voor liefhebbers van pc's, hardware en (case)-modding. Naar eigen zeggen zijn zij de meest Awesome pc community. Doordat ik eerder naar een Keyboard event was geweest, leek mij dit een mooi mogelijkheid om een kijkje nemen in de andere hardwarehoek: PC-builds.

Het strijdtoneel van dit event was op zaterdag 8 juli op het Europese hoofdkantoor van Cooler Master in mijn home-town Eindhoven. Onder het genot van een hapje en drankje, kon je de bijzonder case-mods bekijken, tegen elkaar gamen en aan de slag met VR. Uiteraard zijn dit soort evenementen een perfecte gelegenheid om met elkaar in contact te komen. Uit het hele land kwamen er leden van de community naar Eindhoven. Er is rekening gehouden met een hoge opkomst. Vermoedelijk waren er 150-200 mensen op het event afgekomen.
Doordat ik naar de voorpremière van Cars 3 ging met onze kleine Cars-fan, kwam ik in het begin van de middag aan op het event. Mr. Foritain was enkele minuten daarvoor naar huis gegaan, want anders had ik uiteraard een mooie groepsfoto met hem gemaakt.Dit was de planning:
  • Modders
  • Overclockers
  • Gaming set ups
  • Workshops
  • Fotoshoot corner
  • VR set ups
  • Wedstrijden
  • DJ
  • Creators
  • En meer!

Show Your Build
Hier draait de groep natuurlijk om. Neem je systeem mee en show hem aan andere. Wij zorgen voor genoeg ruimte om je systeem te plaatsen en dat er video bewaking is voor als je even wilt gamen. (Alleen je kast is genoeg!)


Workshops
Altijd al je eigen waterkoeling willen maken? Tijdens de workshop hard tubing leer jij hoe je buisjes naar jouw wil laat buigen. Of is de workshop cable sleeving meer iets voor jou?


Fotoshoot
Er wordt een speciale ruimte ingericht waar jij je systeem nog eens goed in de kijker kan zetten. Apparatuur incl. flitsers en camera staan klaar.


VR Experience
Altijd al VR willen proberen? Nu kan het!
We hebben een HTC Vive systeem klaar met toffe games om je onder te dompelen in een virtuele wereld.


Gaming Experience
Misschien heb je een vet systeem om te showen, maar heb je ook de skills om het te matchen?
Er staan 10 complete game systemen voor je klaar om het te laten zien.


Modders
Wie er komen is nog niet bekend, maar we zorgen dat er modders aan het werk zijn en die al jullie vragen kunnen beantwoorden.


Giveaway
Uiteraard zijn er prijzen te winnen! Wat de wedstrijden zullen zijn wordt tijdens het evenement bekend gemaakt.


Eten
Cooler Master zorgt voor een complete verzorgde dag, dat betekent hapjes en drankjes.

Bron: http://eu.coolermaster.com/en/pages/sypcbmu/sypcbmu.htmlModders at workF.A.T. was ook aanwezig en maakte tijdens het event een soortgelijke build als hieronder:
Foto's van een aantal mods:Foto's van bezoekers

Zoals gezegd, ben ik Foritain misgelopen, maar ik heb wel een praatje kunnen maken met Tom a.k.a. Tomf1 of Rooieduvel en met Johan a.k.a. Johannes77. Het was leuk om Johan weer te zien na de laatste keer op kantoor bij Tweakers. Het was mijn eerste kennismaking met Tom, maar ik had al veel van zijn reviews voorbij zien komen op de diverse websites. Ik heb geen idee hoeveel mensen er uiteindelijk zijn geweest, maar ik kan je zeggen dat de medewerkers van de mobiele friettent het heel erg druk hadden.De toekomst is alvast aan het trainen

Wedstrijden

Er werden een aantal wedstrijden gehouden. Je kon jezelf vrijwillig aanmelden om een casemod te maken. Echter was het een race tegen de klok en een tegenstander. Binnen enkele minuten moest er een volledige casemod worden gemaakt. Men kon gebruik maken van LED-strips, slingers, glitters, een speciaal verflaagje en nog veel meer.

Daarna kwam er een wedstrijd waarbij 2 gelukkigen, een mini kast in elkaar moesten zetten. Het klinkt eenvoudig, maar de kleine onderdelen en tijdsdruk, zorgden ervoor dat het een race tegen de klok werd.Mijn favoriete "case" mod
Project War Table
By Jah BlubIk vond het een mooie dag en de organisatie heeft alles prima geregeld. Tijdens de grote MSSH show, liet Tim zien wat je allemaal kunt bevriezen met stikstof. Hoe de case-mod contest uiteindelijk is verlopen, dat weet ik niet. Ik zag rond 16.00u al een aantal mensen naar huis gaan, waardoor zij de uitslag van de beste Case-mod van de dag hebben misgelopen (net als ik). Hoe dan ook, het was wederom een event waar ik van heb genoten.

Links naar andere sites:

Volgende: Gamescom 2017 - Mijn 4e Tweakers Express beleving 08-'17 Gamescom 2017 - Mijn 4e Tweakers Express beleving
Volgende: IFA 2016 Part II - Het echte laatste deel: Smartphones, audio, en meer 08-'17 IFA 2016 Part II - Het echte laatste deel: Smartphones, audio, en meer

Reacties


Door Tweakers user stevens20, vrijdag 18 augustus 2017 12:58

Ontzettend toffe dingen hoor! Misschien lullig maar ik vind die klok van een oude HDD erg leuk! Die wil ik zelf ook nog wel maken. De rest is boven mijn kunnen.
nogmaals: Gaaf om te zien!

Door Tweakers user Anoniem: 372172, zaterdag 19 augustus 2017 07:32

Ziet er zeer gaaf uit allemaal :)

Door Tweakers user Kiswum, zaterdag 19 augustus 2017 08:57

stevens20 schreef op vrijdag 18 augustus 2017 @ 12:58:
Ontzettend toffe dingen hoor! Misschien lullig maar ik vind die klok van een oude HDD erg leuk! Die wil ik zelf ook nog wel maken. De rest is boven mijn kunnen.
nogmaals: Gaaf om te zien!
Die klok viel me eigenlijk pas op toen ik de foto's uitzocht. Echt vet om daar een oude hdd voor te gebruiken. Zoiets maken ligt denk ik ook nog maar net in mijn straatje.
Die mannen en vrouwen hebben er veel werk van gemaakt VECTOR, ik ben benieuwd wat we volgende week allemaal op Gamescom tegenkomen. Heb je al gereserveerd voor (minimaal) 3 personen bij 1 van de restaurants in Berlijn? ;)

[Reactie gewijzigd op zaterdag 19 augustus 2017 08:58]


Door Tweakers user LankHoar, zaterdag 19 augustus 2017 16:04

Mijn favoriete "case" mod
Ja makkelijk de vetste case build. Rood/zwart is mijn favoriete combi, en deze tafel is gewoon echt erg strak! Het is waarschijnlijk vloeken in de kerk, maar een draadloze tobo/muis zou toch mooier geweest zijn imo :+

Door Tweakers user Kiswum, zondag 20 augustus 2017 19:40

LankHoar schreef op zaterdag 19 augustus 2017 @ 16:04:
[...]


Ja makkelijk de vetste case build. Rood/zwart is mijn favoriete combi, en deze tafel is gewoon echt erg strak! Het is waarschijnlijk vloeken in de kerk, maar een draadloze tobo/muis zou toch mooier geweest zijn imo :+
Draadloos moet wel kunnen tegenwoordig toch? Een lag is er volgens mij allang niet meer en het biedt je een leeg bureau op. Ik zeg: Doen!

Door Tweakers user Johannes77, zondag 20 augustus 2017 20:59

Herman, was kicken om dit weer terug te zien. Ik zie dat ik twee keer in beeld kom, maar de eerste foto was niet zo goed voor de lijn (in de rij voor het fritkot :D ), maar ik was blij je weer te zien! Ik vond het alleen jammer dat die modwedstrijd niet zo'n uitdaging was...

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.