Uitslag iPhone 7 foto test

Door Kiswum op woensdag 23 november 2016 21:50 - Reacties (7)
Categorieën: Onderzoeken, Telefonie, Views: 7.168

Het kan zijn dat je het vorige bericht hebt gemist, maar hier is de uitslag van de blinde foto test.
Dat was een test waarin ik aan jullie heb gevraagd om aan te geven welke foto met een Apple iPhone 7 was gemaakt. De andere foto's waren gemaakt met een Sony Xperia Z3 compact en LeEco Le Max2.
Tevens wilde ik weten wat jullie van de kwaliteit vonden.

Hier is de fotoserie te zien, maar dan in het juiste formaat en EXIF informatie van de foto:

De uitslag:

Serie 1: iPhone 7 - Xperia Z3c - Le Max2
Serie 2: Le Max2 - Xperia Z3c - iPhone 7
Serie 3: iPhone 7 - Xperia Z3c - Le Max2
Serie 4: Le Max2 - iPhone 7 - Xperia Z3c
Serie 5: iPhone 7 - Le Max2 - Xperia Z3c
Serie 6: iPhone 7 - Xperia Z3c - Le Max2
Serie 7: Le Max2 - iPhone 7 - Xperia Z3c

Hier zijn alle foto's in de volgorde van oud naar nieuw: Sony -> LeEco -> Apple

Sony Xperia Z3 compactLeEco Le Max2iPhone 7
Nachtfoto met flitsNachtfoto met flitsNachtfoto met flits


Is de kwaliteit van de iPhone 7 camera onder de maat, zeer hoog of precies wat je mag verwachten?

De review van de iPhone 7 is inmiddels online verschenen. Daarin kun je mijn persoonlijke mening vinden over de kwaliteit van de fotocamera.
productreview: Apple iPhone 7 32GB Zwart review door Kiswum

Wil je meer reviews van mij zien? Neem dan een kijkje bij een aantal van mijn andere reviews

Voor de derde keer op rij ben ik genomineerd voor reviewer van het jaar. Vind je mijn reviews interessant, eerlijk en leerzaam, dan kun je dat kenbaar maken door een stem op mij uit te brengen. Tot en met 15 januari 2017 kun je op mij stemmen via de onderstaande knop.

https://www.kiswum.com/wp-content/uploads/Userreviewer.png

Volgende: Maze, de nieuwe speler in smartphone land 03-'17 Maze, de nieuwe speler in smartphone land
Volgende: Foto kwaliteit iPhone7 onder discussie 11-'16 Foto kwaliteit iPhone7 onder discussie

Reacties


Door Tweakers user Kuusj, donderdag 24 november 2016 01:07

LeEco - Sony - iPhone FOUT (LeEco > iPhone)
Sony - iPhone - LeEco FOUT
LeEco - Sony - iPhone FOUT (LeEco > iPhone)
LeEco - iPhone - Sony GOED
iPhone - LeEco - Sony GOED
iPhone - LeEco - Sony FOUT
LeEco - iPhone - Sony GOED

Tjongejonge zeg, de iPhone moet echt in een hoekje gaan zitten huilen...
Van de andere kant; persoonlijk vind ik dit van iedere foto de mooiste:
1: LeEco
2: LeEco
3: LeEco (moeilijk)
4: iPhone (diepere kleuren)
5: iPhone (kleuren)
6: iPhone
7: iPhone

Noem me gestoord, maar ik vind de Nexus 6P (jajaja, die heb ik zelf :+) nog steeds minimaal zo goed als de iPhone 7. Qua kleuren 10x beter, de iPhone lijkt gewoon veel kleur te missen. De LeEco is eigenlijk voor geen van beiden een gevaar op deze foto's :+: http://www.gsmarena.com/p...Phone2=7588&idPhone3=8064
Oordeel zelf, pak ook eens de low light foto en kijk naar dingen waar veel detail in zit...

Hier bij de goed licht foto:
http://image.prntscr.com/...242449c2444443db6a161.png
http://image.prntscr.com/...f4fc58fb6db662780dc8e.png

[Reactie gewijzigd op donderdag 24 november 2016 01:13]


Door Tweakers user Tjolk, donderdag 24 november 2016 09:03

Van deze test is de iPhone in sommige foto's wat beter, in sommige foto's wat minder. Uiteindelijk zijn de onderlinge verschillen dermate klein dat ik eigenlijk geen winnaar aan zou durven te wijzen. Wel een verliezer overigens, en dat is de LeEco n.m.m.

ECHTER: de iPhone is bijna 3x zo duur als de concurrent met een gelijkwaardige kwaliteit. Dat geeft toch te denken: waarvoor betaal je dan?

(plus dat de concurrent gewoon een headphone jack heeft :+ )

Door Tweakers user Kiswum, donderdag 24 november 2016 09:11

Ger schreef op donderdag 24 november 2016 @ 09:03:
Van deze test is de iPhone in sommige foto's wat beter, in sommige foto's wat minder. Uiteindelijk zijn de onderlinge verschillen dermate klein dat ik eigenlijk geen winnaar aan zou durven te wijzen. Wel een verliezer overigens, en dat is de LeEco n.m.m.

ECHTER: de iPhone is bijna 3x zo duur als de concurrent met een gelijkwaardige kwaliteit. Dat geeft toch te denken: waarvoor betaal je dan?

(plus dat de concurrent gewoon een headphone jack heeft :+ )
Oh, het verbaast me dat je de LeEco de mindere van de drie vind. Persoonlijk vind ik de Sony het minst van deze drie telefoons. In dit geval is Sony de enige met een hoofdtelefoon aansluiting ;)

Door Tweakers user Tjolk, donderdag 24 november 2016 12:00

Kiswum schreef op donderdag 24 november 2016 @ 09:11:
Oh, het verbaast me dat je de LeEco de mindere van de drie vind. Persoonlijk vind ik de Sony het minst van deze drie telefoons. In dit geval is Sony de enige met een hoofdtelefoon aansluiting ;)
Ik vind de foto's van de LeEco eerlijk gezegd nogal flets, met name de bovenste 3. Het speelgoed buiten vind ik ongeveer gelijkwaardig, speelgoed binnen vind ik de LeEco dan wel weer beter. Eerste nachtfoto is de Sony natuurlijk nogal overbelicht. Tweede nachtfoto vind ik niet heel veel uitmaken; LeEco is scherper maar de kleuren van de Sony komen op mij weer beter over.

Maar wat ik al zei; de verschillen zijn niet heel groot.

Door Tweakers user Kiswum, donderdag 24 november 2016 12:08

Ger schreef op donderdag 24 november 2016 @ 12:00:
[...]
Ik vind de foto's van de LeEco eerlijk gezegd nogal flets, met name de bovenste 3. Het speelgoed buiten vind ik ongeveer gelijkwaardig, speelgoed binnen vind ik de LeEco dan wel weer beter. Eerste nachtfoto is de Sony natuurlijk nogal overbelicht. Tweede nachtfoto vind ik niet heel veel uitmaken; LeEco is scherper maar de kleuren van de Sony komen op mij weer beter over.

Maar wat ik al zei; de verschillen zijn niet heel groot.
Bedankt voor je duidelijke antwoord. Hier kan ik me wel in vinden.

Even ter info.
De nachtfoto met flits, was gemaakt in een kamer waarbij het licht niet aan stond = volledig op gevoel gemaakt door de sensor
De nachtfoto daaronder was gemaakt met wat achtergrond verlichting en zonder flits = de sensor kon nog eenvoudig focussen op een object.
kuusj98 schreef op donderdag 24 november 2016 @ 01:07:
[...]

Noem me gestoord, maar ik vind de Nexus 6P (jajaja, die heb ik zelf :+) nog steeds minimaal zo goed als de iPhone 7.
[...]
Bedankt voor je antwoord en het weergeven van je score. Als ik die samples zie, dan geef ik toe dat ik dan ook zou kiezen voor de Nexus 6P. Die foto's zien er goed uit en ik denk dat de iPhone 7 voorbeelden van mij best wel overeen kunnen komen met de voorbeelden die jij hebt getoond.

Ik denk dat Apple de software nog wel kan aanpassen, zodat je betere foto's kunt maken en wellicht daarmee de Pixel of Nexus kan verslaan.

[Reactie gewijzigd op donderdag 24 november 2016 12:08]


Door Tweakers user MenN, donderdag 24 november 2016 13:26

mijn conclusie

1) iPhone
2) LeEco
3) iPhone
4) LeEco
5) iPhone
6) Sony
7) iPhone

Opzich heb je goede samples gebruikt. Geen zonnige plaatjes waarin mobiele cameras uitblinken maar juist zo'n druilige donkere dag en dan vallen ze snel door de mand.

In het algemeen was ik in deze settings allerminst onder de indruk van de uitkomst van welke camera dan ook. Maar over het algemeen moet ik toch zeggen dat ik de iPhone toch wel verkies boven de andere. De Sony was echt teleurstellend, en de LeEco is een zeer goede 2e plek.

Door Tweakers user Citroentaart, vrijdag 25 november 2016 10:07

Ger schreef op donderdag 24 november 2016 @ 09:03:
Van deze test is de iPhone in sommige foto's wat beter, in sommige foto's wat minder. Uiteindelijk zijn de onderlinge verschillen dermate klein dat ik eigenlijk geen winnaar aan zou durven te wijzen. Wel een verliezer overigens, en dat is de LeEco n.m.m.

ECHTER: de iPhone is bijna 3x zo duur als de concurrent met een gelijkwaardige kwaliteit. Dat geeft toch te denken: waarvoor betaal je dan?

(plus dat de concurrent gewoon een headphone jack heeft :+ )
Ik vind eigenlijk in deze setting de iPhone 7 de grote verliezer, met name als je kijkt naar de aanprijzingen over de camera tijdens de keynote 'Beste camera' enz.

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.