IFA 2016 - Sharp, Samsung en Sony

Door Kiswum op vrijdag 9 september 2016 22:30 - Reacties (7)
Categorieën: Beurzen, Gadgets, Views: 3.207

IFA 2016 deel 2: Sharp, Samsung en SonyIn deze post staan 3 merken centraal die meerdere dingen overeen hebben. Ze maken tv's, produceren smartphones en hielden/houden zich bezig met robots. Het gaat hier om 3 merken die allen beginnen met de "S". In deze blog staan Sharp, Samsung en Sony centraal.

Heb je een vraag, stel ze gerust onderaan deze blog.


Ik zal beginnen bij Sharp.
Je kan twijfelen over mijn opsomming en het statement dat Sharp ook smartphones in het assortiment heeft. Het statement is klopt wel degelijk. De telefoons zijn echter niet te koop in Europa. Om een exemplaar te bemachtigen zou je moeten afreizen naar Japan om een sim-locked toestel te kunnen aanschaffen. Na 6 maanden krijg je toestemming van de provider om de lock eraf te halen.
Elke keer als ik naar zo'n telefoon kijk verbaas ik me over het kleine formaat. Doordat ongeveer de gehele voorkant wordt bedekt door een scherm kunnen de randen zeer dun blijven. Dit wordt mede veroorzaakt door het IGZO scherm en on-screen knoppen. Dit is voor Sharp de perfecte combinatie om telefoons te bouwen die erg compact blijven.
Meer informatie over Sharp smartphones is hier te vinden: http://www.sharp.co.jp/k-tai/lineup/


Sharp heeft op de beurs ook een aantal schermen laten zien met speciale vormen. De ronde variant, op de derde foto, zou beste wel eens gebruikt zijn voor de nieuwe Tomtom navigatiesystemen.


Helaas heeft Sharp geen telefoons meegenomen naar de IFA. Misschien komt dat nog wel in de toekomst vanwege de overname/meerderheidsbelang van Foxconn. nieuws: Foxconn verkrijgt meerderheidsbelang in Sharp voor 3,1 miljard euro Het speciale effect van het onderstaande scherm vind ik bijzonder. Het beeldscherm staat schuin, maar het beeld blijft gewoon gecentreerd.Samsung had op de beurs een enorme hal tot haar beschikking. De nieuwe OLED tv, Note 7 en Gear S3 stonden opgesteld om te bezichtigen. Tevens zetten ze stevig in op VR. In veel verschillende scenario's kon je gebruik maken van VR.De Note 7 is onlangs teruggeroepen vanwege brandgevaar. Op de IFA heeft een medewerker echter laten zien dat waterkoeling tegenwoordig ook tot de mogelijkheden behoort ;). Hij liet zien dat je de pen onderwater uit de telefoon kunt halen en het scherm volledig kunt bedienen.

Sony heeft de hal redelijk donker, maar wel huiselijk ingericht. Sony heeft niet alleen haar nieuwste tv's, smartphones en camera's getoond. Ze hebben het publiek geprobeerd te verrassen met bijzondere concepten.


De ontwerper van de Sony X compact, heeft een hoes ontworpen die perfect aansluit bij de telefoon. De hoes zorgt er uiteraard voor dat de telefoon onbeschadigd blijft in een tas of broekzak. Tijdens het gebruik van de telefoon, kan de klep overigens dicht blijven. Hierdoor is de telefoon beter bestand tegen regendruppels als je hem buiten gebruikt en hangt de klep niet in de weg bij het maken van foto's of filmpjes.
In de eerste afbeelding is te zien dat de glove-/handschoenmodus niet geactiveerd hoeft te worden om de telefoon met hoes te gebruiken. Persoonlijk vind ik dat een groot pluspunt bij de huidige serie. De telefoon blijft daarmee onder alle omstandigheden goed beschermd.
Sony heeft met de Xperia Projector een zeer interessant demo model laten zien. De projector kan op de muur of op een tafel worden gericht. Doordat het "scherm" met 10 vingers te bedienen is, kan je eenvoudig een spel met meerdere personen spelen. Ik hoop dat Sony de projector snel op de markt zal brengen. Ik ben om :)


Links naar overige onderdelen:
1: IFA 2016 - Philips, Loewe en smartwatches
2: IFA 2016 - Sharp, Samsung en Sony (deze blog)
3: IFA 2016 - Huishoudbeurs, Panasonic, Grundig en Vestel
4: IFA 2016 Part I - Het laatste deel: Smartphones
5: IFA 2016 Part II - Het echte laatste deel: Smartphones, audio, LG, TP-Link en meer

Volgende: IFA 2016 -  Huishoudbeurs, Panasonic, Grundig en Vestel 09-'16 IFA 2016 - Huishoudbeurs, Panasonic, Grundig en Vestel
Volgende: IFA 2016 - Philips, Loewe en smartwatches 09-'16 IFA 2016 - Philips, Loewe en smartwatches

Reacties


Door Tweakers user Frozen, zaterdag 10 september 2016 00:11

offtopic:
Had je niet een blogje geschreven? ;)

Leuk om te zien dat 8k eraan komt, curved quantum dot monitoren en hoge resolutie smartwatch schermpjes. Ik ben heel erg benieuwd wat 2017 voor ons in petto heeft!

Door Tweakers user Bron, zaterdag 10 september 2016 01:20

Frozen schreef op zaterdag 10 september 2016 @ 00:11:
offtopic:
Had je niet een blogje geschreven? ;)

Leuk om te zien dat 8k eraan komt, curved quantum dot monitoren en hoge resolutie smartwatch schermpjes. Ik ben heel erg benieuwd wat 2017 voor ons in petto heeft!
De opkomst van Laser tv natuurlijk! :o

Door Tweakers user Kiswum, zaterdag 10 september 2016 08:56

Frozen schreef op zaterdag 10 september 2016 @ 00:11:
offtopic:
Had je niet een blogje geschreven? ;)

[...]

Ik ben heel erg benieuwd wat 2017 voor ons in petto heeft!
Oh ja een blogje schrijven, goed idee! Zal ik daar ook een review in zetten zoals deze gast? :P

Ik ben ook benieuwd naar 2017, ik vraag me af of er bijzondere nieuwe ontwikkelingen zullen zijn. Ik ben vooral benieuwd naar de stappen die Sony gaat nemen op het gebied van smartphones. Dit jaar zal denk ik niet echt een succesvol jaar zijn door de diverse (matige) toestellen die ze tot op heden hebben uitgebracht.
Bron schreef op zaterdag 10 september 2016 @ 01:20:
[...]


De opkomst van Laser tv natuurlijk! :o
Laser tv? Mogen de LaserDiscs dan ook weer terugkomen?

Door Tweakers user Ample Energy, zaterdag 10 september 2016 14:53

Om eerlijk te zijn roept deze blog zoveel vragen op dat ik ze niet eens ga uittypen. Het is voornamelijk een fotodump en ik had het leuk gevonden als er bij de onderwerpen links hadden gestaan naar websites die de onderwerpen wel behandelen.

Leuke impressie hoor, daar niet van, maar sommige onderwerpen vind ik gewoon te groot om te negeren :P

Door Tweakers user Kiswum, zondag 11 september 2016 13:56

Ample Energy schreef op zaterdag 10 september 2016 @ 14:53:
Om eerlijk te zijn roept deze blog zoveel vragen op dat ik ze niet eens ga uittypen. Het is voornamelijk een fotodump en ik had het leuk gevonden als er bij de onderwerpen links hadden gestaan naar websites die de onderwerpen wel behandelen.

Leuke impressie hoor, daar niet van, maar sommige onderwerpen vind ik gewoon te groot om te negeren :P
Ik snap wat je bedoelt. Ik snap dat je bij de vele foto's wellicht ook meer informatie zou willen over hetgeen wat niet direct zichtbaar is bij de foto's. Echter kost dat heel veel tijd om te googelen en tijd is iets wat ik helaas nauwelijks heb (vooral doordat ik nog een hoop onderwerp zou willen aankaarten). Ik kan momenteel alleen aanraden om enele specifieke zaken kenbaar te maken, zodat ik daarover meer informatie kan geven.
Uiteraard zijn alle foto's die ik plaats interessant genoeg om meer over te weten te willen komen :P

Door Tweakers user Ample Energy, dinsdag 13 september 2016 17:08

Ik snap dat het veel tijd kost en ik waardeer je posts alsnog hoor! Anders had ik helemaal weinig mee gekregen van de IFA :P

Door Tweakers user Kiswum, donderdag 15 september 2016 22:43

Ample Energy schreef op dinsdag 13 september 2016 @ 17:08:
Ik snap dat het veel tijd kost en ik waardeer je posts alsnog hoor! Anders had ik helemaal weinig mee gekregen van de IFA :P
Bedankt! Ik heb in ieder geval een aantal extra video's geplaatst in mijn nieuwste blog.

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.