IFA 2016 - Philips, Loewe en smartwatches

Door Kiswum op dinsdag 6 september 2016 23:30 - Reacties (5)
Categorieën: Beurzen, Gadgets, Views: 3.466

IFA 2016 part one


De droom die ik al een tijdje had is onlangs uitgekomen. "Het bezoeken van één van de grootste elektronicabeurzen ter wereld" was namelijk hetgeen waar ik van droomde. Op deze beurs, de IFA zijn een hoop multinationals neergestreken in Berlijn. 2 - 7 september was dat the-place-to-be voor de nieuwste gadgets, elektronica en accessoires. Met name smartphones en smartwatches hebben mijn aandacht, maar ik ben ook geïnteresseerd in allerlei andere gadgets en elektronica.

In deze IFA serie, weet ik nog niet hoeveel blogs ik zal schrijven. Door de grote hoeveelheid gemaakte foto's, is het lastig om een compacte keuze te maken en om onderwerpen met elkaar te verbinden. Ik vermoed dat er minimaal 5 blogs uitgebracht zullen worden voor deze serie.

Ik trap deze serie af met foto's van Philips, Loewe en diverse smartwatches. Veel plezier en wacht geduldig af op de rest van deze serie.

Mocht je vragen hebben, stel ze gerust onderaan deze blog.


Op vrijdag 2 september stond ik voor de deuren van de IFA. Ik had mijn perskaart opgehaald en ik was klaar voor het grote avontuur. Één van de ruimtes was gereserveerd voor Philips. Als Eindhovenaar is Philips een merk die als een rode (blauwe) draad door mijn leven loopt. Het merk is aanwezig op diverse gebieden, echter heeft het bedrijf zich momenteel vooral toegespitst op de medische wereld met Philips Healthtech. Een nieuw product uit die divisie, is een smartwatch met een bijbehorende app. Deze combinatie is voorzien van een FDA keurmerk. Hierdoor onderscheidt het bedrijf zich van (andere) smartwatchfabrikanten. Hun producten zijn doordat keurmerk namelijk goedgekeurd als apparaat voor de medische wereld.
Meer informatie over de smartwatch is o.a. hier te vinden:
nieuws: Philips introduceert gezondheidswearable
http://www.pcworld.com/ar...-is-their-fda-status.html


De 360 graden foto is ook te zien via de volgende link: http://www.360flite.com/yped

Net als veel andere merken, heeft Philips (TP Vision) nu ook televisies met een OLED beeldscherm.


Loewe heeft een aantal zeer fraaie tv's op de beurs laten zien. Ook dit merk heeft tv's klaar staan met een OLED scherm. Dat scherm zit in de Loewe 7.65, 9.55 (€ 4999, beschikbaar nov 2016) en de 9.65 (€ 6999, beschikbaar begin 2017). De tv's draaien op een eigen OS, het is dus geen algemene Android TV.Het laatste gedeelte van de serie gaat over smartwatches. Verschillende merken hebben hun smartwatches laten zien. Bij de ene draait het erom op de telefoon volledig te laten vervangen d.m.v. bijvoorbeeld een simkaart. Bij de ander is de accuduur een van de belangrijkste elementen.
Mijn hart gaat momenteel uit naar de Pebble Time 2. Voor mij is dat een item die het dichtst in de buurt komt van mijn perfecte smartwatch. Het is een smartwatch met veel basis elementen van een normaal horloge. Tevens kun je hem verbinden met diverse telefoons waarbij de grootste OS'en "gewoon" worden ondersteunt. Onofficieel zou je zelfs een Windows Phone / W10M kunnen gebruiken bij een Pebble. Met een accuduur van 10 dagen, is het een redelijke unieke smartwatch. Het duurt nog even voordat ik hem thuis mag verwachten, want hij zal waarschijnlijk pas in november worden verstuurd naar de "backers"


Links naar overige onderdelen:
1: IFA 2016 - Philips, Loewe en smartwatches (deze blog)
2: IFA 2016 - Sharp, Samsung en Sony
3: IFA 2016 - Huishoudbeurs, Panasonic, Grundig en Vestel
4: IFA 2016 Part I - Het laatste deel: Smartphones
5: IFA 2016 Part II - Het echte laatste deel: Smartphones, audio, LG, TP-Link en meer

Volgende: IFA 2016 -  Sharp, Samsung en Sony 09-'16 IFA 2016 - Sharp, Samsung en Sony
Volgende: Gamescom 2016 - Hot babes and more 3/3 08-'16 Gamescom 2016 - Hot babes and more 3/3

Reacties


Door Tweakers user Luca, woensdag 7 september 2016 00:17

Zo hé, da's nou aardig wat technologie. :D Smartwatches blijven toch iets interessants over zich hebben.

Hoeveel dagen ben je aanwezig geweest? Misschien leuk voor volgend jaar, wil ook dolgraag zoiets eens meemaken.

Door Tweakers user Kiswum, woensdag 7 september 2016 22:11

Danny.G schreef op woensdag 07 september 2016 @ 00:17:
Zo hé, da's nou aardig wat technologie. :D Smartwatches blijven toch iets interessants over zich hebben.

Hoeveel dagen ben je aanwezig geweest? Misschien leuk voor volgend jaar, wil ook dolgraag zoiets eens meemaken.
Ik ben slechts 2 dagen op de beurs geweest. De 2e dag moest ik helaas al om 15.00 uur weg om de trein naar huis te halen. De kans is zeer groot dat ik volgend jaar weer ga. Het was een geweldig event.

Smartwatches blijf ik bijzonder vinden. Helaas hebben de meeste fabrikanten niet door wat ik zou wensen in een smartwatch. Dat kan aan mij liggen of aan de fabrikanten :D

Door Tweakers user Chief, donderdag 8 september 2016 05:14

Sodeknetter, wat tof om daar te zijn geweest! Je zou mijn route kunnen volgen door mijn kwijl te volgen denk ik.... :D

Door Tweakers user Kiswum, donderdag 8 september 2016 21:25

Chief-XL schreef op donderdag 08 september 2016 @ 05:14:
Sodeknetter, wat tof om daar te zijn geweest! Je zou mijn route kunnen volgen door mijn kwijl te volgen denk ik.... :D
Haha, dat kan ik me goed voorstellen. Ik zou niet weten welke onderwerpen ik zou moeten skippen, zelfs de keukenapparatuur zag er fantastisch uit. Ik kwam ogen en oren tekort.

Door Tweakers user PcDealer, zaterdag 10 september 2016 02:50

Had Philips geen tongschraperopzetstuk? Ik test er momenteel een.

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.