Mijn eigen site is online

Door Kiswum op donderdag 23 april 2015 10:43 - Reacties (16)
Categorie: Dagelijks leven, Views: 4.286

Dit keer geen uitgebreide blog, maar een mededeling.
"Kiswum, your smartphone reviewer", heeft een eigen site geopend.

Om activiteiten die commercieel gevoelig liggen, heb ik besloten om dergelijke activiteiten te gaan posten op mijn eigen website. De afgelopen weken ben ik op zoek gegaan naar een goedkope en beheersbaar platform.
Deze non-profit activiteiten gaan dan plaatsvinden op:
www.kiswum.com


Wat gaat er veranderen, wat wordt waar geplaatst?

Eigen site:
Weggeefacties of "inkoopacties".
Informatie over webshops, dit kan als een advertentie overkomen.
Interessante nieuwsitems over smartphones.
Korting/referals.
Engelstalige reviews.
Nederlandse reviews over bekende en onbekende producten.

Tweakblogs:
Persoonlijke zaken.
Nieuws over interessante gadgets (voornamelijk Xiaomi producten)
Vergelijkingen van diensten (zoals elektra en telefoonabonnementen).
Tips over Facebook, Whatsapp, etc.
Nederlandse reviews over onbekende producten.

Productreview: Tweakers
Nederlandse reviews over bekende producten.

De site begint er langzaamaan beter uit te zien. Ik mis echter nog wel een logo.
Mocht je iemand kennen die dit voor me kan maken, dan hoor ik het graag (ik ga er ook vanuit dat hier kosten aan verbonden zijn).

Volgende: i IS COMING - Het eerste Xiaomi event uit India 04-'15 i IS COMING - Het eerste Xiaomi event uit India
Volgende: Xiaomi Redmi 2 review (English version) 02-'15 Xiaomi Redmi 2 review (English version)

Reacties


Door Tweakers user Foritain, donderdag 23 april 2015 11:04

+1 voor Kiswum z'n vette reviews :D Laat maar weten of je die mooie banner wilt gebruiken!

Door Tweakers user Rommel, donderdag 23 april 2015 11:06

Ziet er netjes uit! Geef je WordPress installatie eens een update joh! O-)

Door Tweakers user Kiswum, donderdag 23 april 2015 11:20

Rommel schreef op donderdag 23 april 2015 @ 11:06:
Ziet er netjes uit! Geef je WordPress installatie eens een update joh! O-)
Bedankt!
Ik zal mijn beheerder de opdracht geven om de laatste patch erop te zetten. Het is niet automatisch gelukt.
Foritain schreef op donderdag 23 april 2015 @ 11:04:
+1 voor Kiswum z'n vette reviews :D Laat maar weten of je die mooie banner wilt gebruiken!
Bedankt :) Hmm die banner. Ik zal er over nadenken :D

Door Tweakers user Drentenaar, vrijdag 24 april 2015 00:12

¨Om de telefoon in 2 talen te schrijven, reken ik vaak 2 dagen extra.¨ zou ik nog wel even aanpassen op je ¨about¨ pagina. Verder ziet het er strak uit!

Door Tweakers user Kiswum, vrijdag 24 april 2015 06:53

Drentenaar schreef op vrijdag 24 april 2015 @ 00:12:
¨Om de telefoon in 2 talen te schrijven, reken ik vaak 2 dagen extra.¨ zou ik nog wel even aanpassen op je ¨about¨ pagina. Verder ziet het er strak uit!
Bedankt voor je feedback. Ik zal die pagina nog een keer goed bekijken en aanpassen.

Door Tweakers user maniak, vrijdag 24 april 2015 08:57

Ik mis de cookie melding, je gebruikt immers Google Analytics. Tevens zou ik adviseren de website HTTPS only the maken om zo hoger in de zoek ranglijst te komen bij Google.

Door Tweakers user Kiswum, vrijdag 24 april 2015 09:40

maniak schreef op vrijdag 24 april 2015 @ 08:57:
Ik mis de cookie melding, je gebruikt immers Google Analytics. Tevens zou ik adviseren de website HTTPS only the maken om zo hoger in de zoek ranglijst te komen bij Google.
Bedankt voor je aanbevelingen!

Cookies zijn overigens alleen nodig voor commerciële activiteiten of als je mensen wilt traceren. Voor Google Analytics hoef je geen Cookie melding te plaatsen (tenzij je de resultaten met derden deelt). Voor de "Like/deel" knoppen is het volgens mij wel aan te raden om dit aan te geven. Dat je zo'n icoontje op je pagina hebt, kan volgens mij al betekenen dat Facebook, Twitter, etc. je al kunnen volgen.

Echter ben ik geen fan van die vreemde cookie meldingen, maar ik zal hier wel kritisch naar kijken. Hetzelfde geldt voor HTTPS. Ik houd me niet echt bezig met de Google rangorde, maar ik zal wel mijn best doen om mijn site snel vindbaar te maken. In die SEO toegevoegde dingen moet ik me nog wel verdiepen en vooral wat de meerwaarde is (+ eventuele kosten) :)

Door Tweakers user Mustii_93, vrijdag 24 april 2015 10:51

Ik zie dat je per telefoon soms 2 posts hebt, in engels en nederlands. Misschien een idee om een multilanguage plugin te gebruiken, is wat overzichtelijker!

Door Tweakers user Kiswum, vrijdag 24 april 2015 11:25

Mustii_93 schreef op vrijdag 24 april 2015 @ 10:51:
Ik zie dat je per telefoon soms 2 posts hebt, in engels en nederlands. Misschien een idee om een multilanguage plugin te gebruiken, is wat overzichtelijker!
Het enige wat ik daarover kon vinden waren plugins om de gehele site aan te passen aan de taal. Daarin gaat zeer veel tijd kosten (je moet namelijk alles vertalen als je het uniform wilt houden).
Ik weet niet of je een bepaalde plugin in gedachte hebt, zodat je de Engelse reviews eruit kunt filteren?

Verder heb ik alvast wat aanpassingen gedaan die me zijn aangedragen.
Cookiewet: Melding en informatie toegevoegd.
About pagina: Deze is aangepast (en hopelijk beter :))

Bedankt voor alle feedback!
De laatste keer dat ik iets met websites deed was rond 1998. Er is een hoop veranderd in de tussentijd en ik moet alles opnieuw aanleren. Gaandeweg kom ik er wel, vooral met zulke feedback.

Door Tweakers user deathgrunt, vrijdag 24 april 2015 20:02

https://wpml.org/ is een bekende vertaalplugin.

Heavy Duty ding, maar je kan ook kiezen alleen een specifieke post te vertalen en de rest te negeren... kost je dan éénmalig 25 euro...

Gebruik hem zelf vaak voor sites en shops - is even uitzoeken hoe-en-wat maar scheelt veel tijd achteraf.

Desnoods maak je een Engels subdomein van je site die alleen de Engelse posts laat zien en de niet-vertaalde Nederlandse lekker negeert...

----------------------------------------------------------

Wellicht een idee om je /wp-admin af te sluiten met een .htpasswd?

En dan met name je wp-login.php

Die staat nu open en ik kan ook zien dat je user-name admin is (want die is geldig als je probeert in te loggen).

Beste is een niet-standaard inlognaam (scheelt je al de helft van de bot-inlogs) en een cryptisch wachtwoord.

Niet verkeerd bedoeld hoor :P Maar als je dit soort zaken doet, is Wordpress opeens óók veilig :p

[Reactie gewijzigd op vrijdag 24 april 2015 20:08]


Door GeT_ShReKt, vrijdag 24 april 2015 23:38

hoi,

ik heb wat tips voor de website


-linksbovenin staat (neem ik aan ;D) jouw skypenaam, zelf zou ik die helemaal onderaan de website, naast [links]

-helemaal onderaan bij [links] staat Jouw Link? en verwijst dan gewoon naar Kiswum.com

-bij de zoekbalk staat rechts een cirkel met een vergrootglas, dat vergrootglas is heel erg aan de rechter kant op de Ipad (ik weet niet of het ook op pc is en of je er wat aan kan doen maar ik zeg het maar even)

ik kan zelf wel een beetje met photoshop logo's maken, heb jij enig idee welke kleur jij graag in je logo zou willen hebben? nu.nl heeft blauw, tweakers rood en groen. als ik iets ga proberen, moet het dan gewoon grijstinten blijven of ook met kleur? ik ben niet de beste maar niet geprobeerd is altijd mis toch?


succes met de website 👍

Door IceBlackz, zaterdag 25 april 2015 10:25

... Ik mis echter nog wel een logo.
Mocht je iemand kennen die dit voor me kan maken, dan hoor ik het graag (ik ga er ook vanuit dat hier kosten aan verbonden zijn).
Even schaamteloze promotie voor mijn zus: Deny Design! Geen idee wat ze rekent qua kosten, maar je kan er altijd een mailtje aan wagen :)

Site ziet er verder mooi uit! Al zou ik het denk mooier vinden als de afbeeldingen naast berichten consistent van formaat zijn. En de facebook pagina naar een nieuwe pagina laten spawnen in plaats van dezelfde pagina, same for twitter.

Door GeT_ShReKt, zaterdag 25 april 2015 11:42

hier heb ik iets gemaakt, is het iets?

http://imgur.com/gallery/NwyNcNz/new

NOTE: de achtergrond is transparant, als je wilt kan ik deze ook wit/ grijs of wat dan ook maken.

Door Wesley Velroij, zondag 26 april 2015 15:52

Hallo Kiswum,

Gefeliciteerd met je eigen website ( En gelukkig had nog niemand je domein weggekaapt ) dat lijkt mij persoonlijk een slimme keuze, ook omdat Tweakblogs gewoon teveel beperkingen met zich meebrengt. En het beste is uiteraard dat je content onder eigen beheer staat, want Tweakers.net kan je op elk moment besluiten te verbannen.

Ik zeg niet dat zal gebeuren maar Tweakers.net is beslist niet democratische, dus als je keiveel energie in het schrijven van je content steekt zou het zonde zijn als je plots niet meer de boel kan beheren. Oh logo's zijn lastig trouwens, maar bij een weblog vind ik niet dat je perse een logo dient te hebben.

Neem mijn nieuwe layout van mijn weblog Goedkoop-natscheren.nl dat is een responsieve layout net als de site van Tweakers.net is, echter mijn logo heb ik bewust weg gelaten. Ik heb namelijk onder de kop van mijn weblog een featured Slider, en daar komen dus allemaal artikelen langs inclusief de foto's.

Maar ik wens je in iedere geval veel succes met je website/weblog en als je wilt kan ik een verwijzing naar je weblog plaatsen, ik heb datzelfde ook voor Bestellen in China en Bestellen uit China met Korting! gedaan. Want linkbuilding is best belangrijk voor je website, het levert niet superveel verkeer op maar het bezorgt je wel wat extra bezoekers.

Door Tweakers user Kiswum, vrijdag 1 mei 2015 22:07

Wat een hoop tips heb ik van jullie gekregen! Mijn dank daarvoor!

Ik heb uiteraard ook iets met de tips gedaan.
Qua talen heb ik 2 koppelingen toegevoegd. Niet de gehele site zal worden vertaald, maar ik heb mensen de keuze gegeven om alleen de Engelstalige of Nederlandstalige posts te bekijken.

Twitter en Facebookpagina links. Ik heb er nu voor gezorgd dat deze op een externe pagina worden geopend.

@GeT_ShReKt, bedankt voor het aanmaken van een logo. Ik moet eerlijk bekennen dat dit geen geschikte logo is voor mij. Ik weet nog niet precies wat voor design ik wel nodig zal hebben. Het is wel goed om te weten dat Deny Design dit eventueel ook zou kunnen doen voor me. Ik zal dit in gedachten houden.
Oh ja, mijn Skype naam? Dat is een gedeelte van het adres, deze kan vanuit het thema alleen bovenin, maar wellicht kan ik dit aanpassen in de theme editor.

@Wesley, bedankt voor je advies.
De sites waar ik eventueel een verwijzing naar zou plaatsen, zijn site die meer in mijn straatje liggen. Sorry, maar dan zou ik naar Bestellen in China en Chinakorting toevoegen aan mijn site ;) Met beide beheerders heb ik vaker contact gehad, dus een link naar mekaars site zal geen probleem zijn.

De socialmedia icoontjes van jullie vind ik er netjes uitzien. Ik zal kijken of ik dit ook op dezelfde wijze netjes bovenaan de site kan creëren

Het activeren van feedback berichten moet ik nog inschakelen. Ik moet dit nog wel bekijken, want momenteel werkt het nog niet. Reacties op reviews/blogs zijn wel mogelijk, maar alleen spammers maken daar momenteel gebruik van :)

Door Wesley Velroij, zaterdag 2 mei 2015 18:04

@Kiswum

Dat is begrijpbaar, mij persoonlijk maakt het eigenlijk niet zoveel uit. Want mijn bezoekers zijn mannelijk, en dat zijn ook de bezoekers van een tech website. Maar goed als je toch aan linkbuilding wilt doen? Dan heb ik slechts een advies, reageer afentoe bij je collega bloggers, zo laat je weer een klikbare link achter.

Alle kleine beetjes helpen namelijk, over reacties gesproken ;) Ik moet je teleur gaan stellen, want lezers zijn lui en moeite doen voor een reactie is dus erg zeldzaam. Dat het op Tweakblogs anders is vanwege de directe koppeling aan de massive community, en die mis je op je eigen website natuurlijk.

Wat je eigenlijk dus zult moeten doen is zelf in contact treden met je lezers, en ik persoonlijk doe dat tegenwoordig gewoon met een Facebook groep die zich specifiek op mijn niche richt. Zoiets zou je natuurlijk ook op kunnen zetten, en dan kun je ook je fans van Tweakers.net uitnodigen en in tegenstelling tot GoT kun je dan wel gewoon je nieuwe reviews delen.

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.