Vaarwel 2014 en welkom 2015

Door Kiswum op vrijdag 2 januari 2015 18:00 - Reacties (5)
Categorie: Dagelijks leven, Views: 3.279

Ruim 1 jaar geleden maakte ik al een blog over hetgeen wat in 2013 hot was en er in 2014 uit zou gaan komen.
Hier het bericht van: van eind 2013

Dit waren mijn voorspellingen voor 2014:


Verkeerde voorspellingen:

• Er zal een nieuwe dans hype ontstaan waaraan ik niet zal ontkomen.
Er was geen danshype, maar er waren wel 2 belangrijke trends: Looming en de Icebucket challange, aan beide hypes heb ik overigens niet mee gedaan :)

• De waarde van Bitcoins zal, tegen mijn verwachting in, alsnog verder stijgen.
De waarde is in 2014 erg gedaald. De koers is van +/- € 550 naar +/- € 263 gezakt en deze lijkt momenteel nog verder te dalen

• Het is tijd voor een nieuwe muziek stijl, in 2014 is het weer zover. Dan zal Nederland niet alleen in de ban zijn van een nieuwe dans, maar ook een nieuwe muziekstijl.
Naar mijn weten is er geen nieuwe muziekstijl erbij gekomen dit jaar

• Nederland is in ban van het nieuwe programma Utopia, maar na 1 maand zwakt het aantal kijkers af en blijkt de formule niet helemaal aan te slaan.
Utopia was blijkbaar wel een groot succes (voor SBS6), het aantal kijkers bleef op hetzelfde niveau en ik was er daar 1 van. We hebben besloten dat we het vanaf dit jaar niet meer gaan kijken. Het niveau was al niet erg hoog, maar het hele doel is allang voorbij geschoten (mede doordat er geen einddatum meer is). Hierdoor is het voor ons niet meer interessant om te kijken.

• Smartwatches worden niet alleen smarter, maar worden interessanter voor een grote doelgroep. Ze zullen waterdicht zijn, minimaal 1 week mee kunnen, op diverse platformen gaan werken, stand-alone zullen werken en goedkoper zullen worden.
Helaas viel het wat mij betreft tegen in de wereld van smartwatches. Ik had een echte verbetering verwacht. Ondanks dat Android Wear is uitgebracht, is de interactie met een smartphone groter geworden. De smartwatch lijkt nu zelfs verder weg te zijn van een stand-alone "watch", dan ooit te voren. Zonder telefoon is de smartwatch vaak een luxe armband zonder functionaliteit.
Hier nog een achtergrond bericht over smartwatches van TweakersJuiste voorspellingen:

• NL-Alert blijkt niet aan te slaan, de reden is voor mij duidelijk, maar steeds meer mensen zullen dit uitschakelen om accu problemen te voorkomen.
NL-Alert is naar mijn idee nog steeds niet succesvol en er zitten nog veel haken en ogen aan. De accuproblemen lijken niet meer aanwezig te zijn en wat mij betreft is dat al een succes voor NL-Alert

• De hybride laptops krijgen een upgrade waardoor er voor elke prijsklasse interessante keuzes zijn
Deze voorspelling is uitgekomen, er zijn nu in veel klasses hybride laptops te koop. De prijzen variëren momenteel van zo'n €300 - 1200.-.

• De strijd om grotere smartphones is gestaakt, men zal zich dit jaar vooral storten op hogere resoluties op 5" - 5,5". Helaas (voor mij) zullen er niet veel krachtigere 4,3/4,4" smartphones worden uitgebracht. De Sony Xperia Z1f/Z1s zal vermoedelijk de krachtigste zijn en blijven in deze klasse. Begin 2014 zal deze waarschijnlijk buiten Japan verkrijgbaar zijn.
Het lijkt erop dat de strijd inderdaad is gestaakt, maar gelukkig is er nog wel 1 krachtige "kleine smartphone" uitgekomen. In dit geval is het geen 4,3" telefoon, maar heeft Sony een kleine 4,6" telefoon uitgebracht. De Sony Xperia Z3 compact.

• In 2014 zal ik mijn vriendin, "mijn vrouw" gaan noemen en zal ons gezin dezelfde achternaam hebben. Het nadeel is dat het huwelijk waarschijnlijk een hoop geld zal kosten en we zullen nu echt op veel dingen (tijdelijk) bezuinigen, waaronder mijn graag geziene gadgets.
Het is gelukt, ik heb "ja" gezegd en we hebben er een topdag, avond en honeymoon van gemaakt. We zijn nu compleet, nu kan ik gaan sparen voor leuk speelgoed voor mezelf.

• Mede daardoor hoop ik nog meer gadgets uit China te mogen verwelkomen, waarbij ik hopelijk interessante reviews zal schrijven.
Ik ben in de zomer benaderd door de webshop Coolicool, ik heb van hen een UMi C1 ontvangen en daarvan heb ik een Engelse en Nederlandse review geschreven.

• Ook dit jaar zullen we niet een grote prijs in een loterij winnen, maar we blijven stug betalen voor onze loten.
Het was logisch, maar ook in 2014 geen grote prijs gewonnen, in 2015 meer geluk? :)


Half juiste voorspellingen:
• Er komt weer een protest aan het eind van het jaar, ik vermoed dat men zich dan tegen het vuurwerk zal keren. Persoonlijk vind ik dat deze traditie er gewoon in moet blijven, want dat is iets waar ik als kind heel erg van heb genoten (en stiekem vind ik het nog steeds leuk om "rotjes" af te steken).
Er was geen protest tegen vuurwerk, maar de jongeren waren wel de dupe van de nieuwe vuurwerk regels. Vanaf 2014 mocht je geen vuurwerk meer afsteken vanaf 10.00 uur, maar pas om 18.00 uur. Hierdoor mochten jongeren overdag niet meer legaal vuurwerk afsteken op oudjaarsdag. Dit was iets waar ik in het verleden zelf erg van genoot, vuurwerk zul je nu dus alleen maar meemaken met duisternis. De "rotjes" zullen vanaf dit jaar dus nauwelijks meer worden gekocht. Alleen een 100.000 knaller is denk ik nog interessant in dat segment.

De stand was uiteindelijk 6 tegen 5 en 1 half juiste voorspelling.

Voorspellingen voor 2015

Nieuws in Nederland:
• De Chipknip is niet meer beschikbaar in Nederland. Een alternatief zou contactloos pinnen kunnen zijn. Er zijn hiervoor verschillende mogelijkheden. Ik denk dat contactloos/NFC pinnen met een smartphone het zal gaan winnen van bijvoorbeeld de volgende mogelijkheden:
- Smartwatch met NFC
- Pinpas met NFC

http://www.fullissue.com/wp-content/uploads/2011/03/Microsoft-NFC-enabled-smartphones.jpg

• Wat betreft contactloos pinnen. Deze manier zal dit jaar enorm gaan groeien. Nu zie ik nog niet erg veel NFC apparaten naast de pinautomaat. Aan het eind van 2015 is het erg lastig om pinautomaten te vinden zonder NFC uitbreiding. Stel dat nu 3 van de 10 automaten NFC hebben, dan zal dat in december 9 van de 10 zijn.

• Er komt een nieuwe hype in de wereld en dus ook Nederland. Via Social Media gaan we dit jaar wel weer dansen. Uiteraard zal dat op een maf nummer zijn.

• Er zal een nieuw fenomeen/nieuwswaardig artikel zijn, met betrekking tot ons voedsel. Men heeft vast wel gehoord van die "nieuwe" zaden zoals quinoa. Dit jaar zal er een andere trend zijn op het gebied van gezond eten of drinken. Ik vermoed dat het een interessante vloeistof zijn. Geen water, maar wellicht iets anders wat we nu al kennen.

• Guus Meeuwis houd dit jaar voor de 10e keer een concertreeks in het Philips Stadion.
Dit zullen voorlopig de laatste concerten zijn in het Philips stadion. Hij last namelijk een pauze in om van al zijn andere projecten te kunnen genieten.
http://www.vovert.nl/wp-content/uploads/Groots-met-een-zachte-G.jpg

Techniek::
• Er zijn al geruchten dat gerenommeerde horlogemerken, smartwatches gaan maken. Dit jaar gaat het toch echt gebeuren. 4 grote merken (waaronder Tag Heuer)

• Tweakers zal gaan samenwerken met een andere bedrijf uit Nederland/België. Deze samenwerking met een andere techsite/bedrijf is nodig, om de huidige status te versterken. De redactie wordt daardoor groter, maar ook diverser. Dit kan voor de non-Tweaker-minded Nederlander/Belg positief zijn. Er zullen dan ook meer mainstream artikelen komen, maar ook meer artikelen die wat verder de diepte in gaan. Denk ik hierbij aan achtergrond artikelen zoals die van plasma tv's en die van privacy.

Persoonlijk:
• Ik hoop dit jaar meer reviews af te leveren dan vorig jaar. Ik denk hierbij aan gemiddeld 1 review in de 2 maanden. Ik zal me hierbij vooral richten op Android smartphones en smartwatches. Ik denk dat ik met deze producten het meeste uit mezelf kan halen.

• Een prijs winnen is altijd leuk, zo zal ik dit jaar leuke gadgets winnen.
Ik denk dat ik met goed geluk maar liefst 3 leuke gadgets zal winnen. Hiervan zal van 2 producten worden verwacht dat ik een uitgebreide review schrijf.

• Je kunt een zwangerschap niet altijd plannen of voorspellen, maar ik doe het toch.
In 2015 zal mijn vrouw zwanger worden en kunnen we ons opmaken voor een gezinsuitbreiding. De zwangerschap zal nog wel in 2015 zijn, maar de geboorte is pas in 2016. Ik denk zelfs dat het rond de 4e verjaardag van ons zoontje zal zijn. Aan het einde van de winter/begin voorjaar van 2016 zullen we een mooie naam moeten hebben voor een meisje.

• Het is makkelijker gezegd, dan gedaan. Dit jaar zal ik dan eindelijk een motor kopen. Ik heb mijn rijbewijs bijna 2 jaar, maar ik heb sindsdien niet meer op een motor gezeten. Het wordt een lastige klus, maar ik zal mijn best doen om hier kei-hard voor te gaan sparen.
http://1.bp.blogspot.com/-aLCYrou7-W0/UinmTWL37OI/AAAAAAAAE8c/XrbmZVhI2Hs/s1600/kindjes-op-mini-motor.JPG

Eind 2015, begin 2016, dan weten we hoe de stand van zaken is en hoeveel ik goed/fout heb.

Volgende: Xiaomi product launch 15-01-2015 01-'15 Xiaomi product launch 15-01-2015
Volgende: (Erg) foute Kerstnummers 12-'14 (Erg) foute Kerstnummers

Reacties


Door Tweakers user Redesign1, vrijdag 2 januari 2015 18:47

"Aan het einde van de winter/begin voorjaar van 2016 zullen we een mooie naam moeten hebben voor een meisje"

Wie zegt dat het een meisje wordt ?:P

Door witeken, vrijdag 2 januari 2015 19:34

Daarom heet het dan ook een voorspellinggok.

Door Tweakers user Kiswum, vrijdag 2 januari 2015 20:02

witeken schreef op vrijdag 02 januari 2015 @ 19:34:
[...]

Daarom heet het dan ook een voorspellinggok.
Klopt helemaal, het is een voorspelling. Ons zoontje wil overigens liever een zusje dan een broertje :s

Doordat we pas in 2016 een naam nodig hebben, wilt dat dus zeggen dat er momenteel nog niemand zwanger is :)

Door Tweakers user frankyboy707, zaterdag 3 januari 2015 18:38

Aan het eind van 2016 is het erg lastig om pinautomaten te vinden zonder NFC uitbreiding.
Bedoel je hier niet 2015, of ga je voor de lange termijn voorspelling :p

Door Tweakers user Kiswum, zaterdag 3 januari 2015 19:34

frankyboy707 schreef op zaterdag 03 januari 2015 @ 18:38:
[...]


Bedoel je hier niet 2015, of ga je voor de lange termijn voorspelling :p
oops, foutje. Bedankt!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.