Xiaomi stapt in de wereld van verlichting

Door Kiswum op donderdag 4 december 2014 07:00 - Reacties (1)
Categorieën: Gadgets, Onderzoeken, Views: 4.992

Nieuwsbericht

Dat Xiaomi al een tijdje bezig is om haar repertoire uit te breiden, dat is wellicht wel bekend bij haar volgers. Ze begonnen met Miui OS, daarna kwamen de telefoons, mediaboxen, tv's, routers en tablets. Inmiddels zijn ze diverse andere markten aan het betreden, zoals de Home Automation/Domotica en de Health markt.
Ihealthlabs heeft een kapitaal injectie van Xiaomi ontvangen, waardoor Xiaomi een vinger in de pap heeft gekregen bij o.a. de iHealth producten. Hierdoor is de apparatuur (die alleen voor Apple waren) geen +/- € 100,-, maar worden ze nu voor zo'n € 40,- verkocht incl. Android aansluiting.

Tijdens de introductie van Home Automation, heeft Xiaomi op Social Media diverse plaatjes rond laten gaan met daarop 4 producten. Een Yeelight lamp, Remote Control, Smart Power plug en Ants Smart Camera.


De Yeelight lamp lijkt een Chinese concurrent te zijn van de Philips Hue lampen. Yeelink verkoopt hun lampen nu ruim een jaar op de internationale markt. Echter lijkt het erop dat Xiaomi nu ook een sterke samenwerking met dit merk heeft opgezet. Onlangs heeft Xiaomi namelijk op haar Weibo's officiële router pagina, een beta programma opgezet. Na het invullen van een enquête, kun je kans maken op 1 van de 50 gratis lampen om te testen. Vermoedelijk gaat het hier om een aangepaste Yeelight Sunflower met het Mi logo erop.
Normaal gesproken werkt de Sunflower namelijk via een apart kastje die je achter je router plaatst. Hierdoor kun je deze lamp via het netwerk + Android/iOS app bedienen. Het is dus goed mogelijk dat het kastje overbodig zal zijn i.c.m. een Xiaomi router.
De Yeelight Blue V2 is een lamp die je per stuk kunt kopen en individueel via Bluetooth te bedienen is. Hiervoor is geen gehele kit verkrijgbaar/nodig. De Blue V2 lamp kost ongeveer €25-35,- per stuk. De Sunflower kit komt uit op ongeveer €95-100,-, bij deze kit ontvang je: 3 lampen, een netwerkkabel en Yeelink kastje. Je kunt ze via diverse webshops bestellen, zoals Amazon, Geekbuying, Seedstudio en Miniinthebox.

Bij Geekbuying heb ik gezien dat er binnenkort ook een lichtslang wordt uitgebracht. Deze Yeelight Lightstrip kun je via Bluetooth bedienen en aanpassen. De prijs van deze 2 meter lange lichtslang, ligt op ongeveer €37,- incl. verzending.
De Bluetooth lampen werken via BT4.0 Low energie. Dit zal dus vanaf Android 4.3 werken en vanaf de iPhone 4S. De Sunflowers werken vanaf Android 2.3 en IOS 5.

Ter info heb ik nog een filmpje toegevoegd.
Hierin zie je o.a. dat de lampen gebruikt kunnen worden om te knipperen op de maat van de muziek en dat het geschikt is voor een wake-up functionaliteit. De kleuren kunnen in 16 miljoen verschillende kleuren veranderen en hebben een gebruiksduur van ongeveer 20.000 uur. De lampen maken gebruik van een E27 fitting of de B22 fitting/bajonet sluiting. Van Yeelight heb ik begrepen dat er momenteel nog geen mogelijkheid bestaat om de verlichting te laten knipperen/branden als je wordt gebeld. Deze functionaliteit komt mogelijk nog wel in de toekomst. Verdere plannen met Xiaomi kon hij nog niet prijsgeven, dat zal in de toekomst nog wel duidelijk worden. Mocht het zo zijn dat er grote orders binnenkomen voor de E14 fitting, dan kun ze dat redelijk makkelijk produceren. In de woonkamer heb ik zelf maar 1 armatuur waar een E27 lamp in kan. In een andere armatuur kan ik een 4x een E14 lamp in kwijt.Ik ben erg benieuwd naar de samenwerking tussen Xiaomi en Yeelink. Ik verwacht dat de huidige prijzen verder zullen zakken dankzij die samenwerking. Ik ben benieuwd wat de huidige kwaliteit is en of het makkelijk in gebruik is. In de tussentijd zal ik nog wel een voor mezelf Yeelight als Kerstcadeau kopen. Dat kan namelijk erg nuttig zijn tijdens de donkere dagen.


Bronnen:
http://www.ihealthlabs.co...-and-global-market-share/
http://www.androidheadlin...mation-devices-china.html
https://www.techinasia.co...rt-lightblub-enters-beta/
http://www.weibo.com/3911...ofile&wvr=6&mod=weibotime
http://www.yeelight.com/en_US/

Volgende: (Erg) foute Kerstnummers 12-'14 (Erg) foute Kerstnummers
Volgende: Skoda RS rijders gezocht voor trouwdag 11-'14 Skoda RS rijders gezocht voor trouwdag

Reacties


Door Tweakers user Kenzi, donderdag 4 december 2014 07:55

Die Ants camera is best grappig. Zie: http://www.mi.com/xiaoyi

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.